fbpx
γάτα
Πριν από 3 μήνες

10 συμβουλές για όσους έχουν γάτα. Τι να ΜΗΝ κάνετε ποτέ στην γάτα σας

Μια γάτα μπορεί να είναι δύσκολη. Είναι πολύπλοκα κατοικίδια που φαίνονται αρκετά αυτάρκη. Επικοινωνούν διαφορετικά από άλλα κατοικίδια. Γίνονται εξαιρετικά ντροπαλές όταν επικοινωνούν τα συναισθήματά τους και έχουν μια εντελώς διαφορετική γλώσσα που πιθανώς δεν καταλαβαίνετε. Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να προσφέρετε στη γάτα σας είναι η αγάπη. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει απολύτως να αποφύγετε να κάνετε στη γάτα σας με κάθε κόστος. Όταν κάνετε κάτι λάθος – ακόμη και υποσυνείδητα, η γάτα σας μπορεί να γίνει απομακρυσμένη, αδιάφορη και ακόμη και φοβισμένη τους ανθρώπους! Αν και διαφορετικές γάτες χρειάζονται διαφορετικούς τύπους φροντίδας, εδώ είναι 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ποτέ σε καμία γάτα.

1. Παράλειψη θεραπείας ψύλλων

Οι ψύλλοι μπορούν εύκολα να βρουν έναν τρόπο μέσα στο σπίτι σας και να την ενοχλήσουν. Είτε το έφερε ένα σκυλί ενός φίλου που ήρθε για μια επίσκεψη, είτε από εσάς μετά από μια πεζοπορία, μια προσβολή από ψύλλους δεν είναι αστείο. Είναι εύκολο να διατηρείτε τη γάτα σας απαλλαγμένη από ψύλλους και κρότωνες στις μέρες μας. Υπάρχουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα για το σκοπό αυτό.

2. Να την αφήσετε να περιπλανηθεί έξω χωρίς επίβλεψη

Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να περιπλανηθεί στην κίνηση. Αν θέλετε να εξερευνήσει την υπέροχη ύπαιθρο, φροντίστε να την παρακολουθείτε. Κρατήστε την κοντά για την ηρεμία σας καθώς και για τη δική της.

3. Να αφήσετε το παράθυρο ανοιχτό

Τα ανοιχτά παράθυρα αποτελούν πολύ πραγματικό κίνδυνο. Δεν θέλετε η γάτα σας να ακολουθεί μια μέλισσα έξω από το παράθυρο και να πέσει άτσαλα στο έδαφος. Προστατέψτε τη γάτα σας με τους μικρούς τρόπους που μπορείτε. Όταν ανοίγετε τα παράθυρά σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ανοιχτό σε ασφαλές επίπεδο για κάποιο γατάκι.

4. Να ξεχάσετε τις επισκέψεις στον κτηνίατρο

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται υγιής, χρειάζεται τακτικές εξετάσεις. Οι γάτες είναι οι κύριοι αποκρυφιστές των λεπτών προβλημάτων και μόνο ένας σωστός έλεγχος υγείας μπορεί να αποκαλύψει ποια προβλήματα κρύβονται πίσω από τη φαινομενικά υγιή συμπεριφορά της γάτας.

5. Να την εκθέσετε σε καπνό

Η έκθεση κάθε ζωντανού πλάσματος σε καπνό είναι κακό. Μπορεί να προκαλεί μακροχρόνια προβλήματα υγείας στη γάτα σας, όπως πολλές ασθένειες των πνευμόνων, ακόμη και καρκίνο.

6. Οδηγήστε μαζί της στην αγκαλιά σας

Παρόλο που οι περισσότερες γάτες μισούν τους μεταφορείς, η οδήγηση με γάτα χωρίς επίβλεψη μπορεί να είναι καταστροφική για εσάς και αυτήν. Έτσι την επόμενη φορά που θα πάτε σε οδικό ταξίδι, χρησιμοποιήστε έναν ειδικό μεταφορέα γάτας!

7. Να την πετάτε

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι γάτες είναι περίεργες στη φύση. Κάθε τόσο, μπορεί να σπρώχνουν τη μύτη τους όπου δεν ανήκει. Αυτό δεν σας δίνει το δικαίωμα να την πετάξετε σαν Frisbee. Δεν καταστρέφει απλώς το σώμα της, αλλά καταστρέφει το πνεύμα της. Προσέξτε να την αντιμετωπίσετε απαλά.

8. Να ξεχάσετε το βούρτσισμα

Ποτέ μην παραλείψετε το βούρτσισμα. Τα οδοντικά προβλήματα είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Η συσσώρευση πλάκας μπορεί τελικά να οδηγήσει σε απώλεια δοντιών. Διατηρεί τα ούλα της υγιή καθαρίζοντας τα δόντια της κάθε μερικές φορές την εβδομάδα.

9. Να αγνοήσετε τα χτενίσματα

Δεδομένου ότι οι γάτες συνήθως φροντίζουν τον εαυτό τους, οι περιστασιακές μπάλες μαλλιών δεν αποτελούν έκπληξη. Εάν τη βοηθήσετε με την περιποίηση, τότε η ποσότητα των μαλλιών και των νεκρών κυττάρων του δέρματος που καταναλώνει μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

10. Να την αφήσετε στο σκοτάδι

Το σκοτάδι μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα εγκατάλειψης. Ποτέ μην αφήνετε τη γάτα σας όπου δεν υπάρχει φως.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest