fbpx
Τρόφιμα που είναι τοξικά για τα σκυλιά
Πριν από 1 μήνα

18 Τρόφιμα που είναι τοξικά για τα σκυλιά

Ποιά είναι τα τρόφιμα που μπορεί να είναι επικίνδυνα;

Είτε κάνετε φαγητό και λιχουδιές για το σκυλί σας – είτε απλώς δίνετε στο σκυλί σας ένα δείγμα τροφίμων από το πιάτο σας, πρέπει να ξέρετε ποια τρόφιμα δεν θα ταΐζετε ποτέ το σκυλί σας. Αυτά τα τρόφιμα είναι τοξικά για τα σκυλιά και πρέπει πάντα να αποφεύγονται!

Αλκοόλ

Είναι πάντα σημαντικό να κρατάτε όλες τις μορφές αλκοόλ μακριά από το σκυλί σας – και να μιλήσετε με τους επισκέπτες για να τους ενημερώσετε ότι δεν είναι ασφαλές να δώσετε στο σκυλί σας ποσότητα αλκοόλ.

Σπόροι Βερίκοκου

Ενώ είναι ασφαλές για το σκυλί σας να τρώει τον καρπό ενός βερίκοκου, ο σπόρος ή το λάκκο (μερικές φορές ονομάζεται pip ή πυρήνας) του βερίκοκου ΔΕΝ είναι ασφαλές. Όπως πολλοί άλλοι σπόροι φρούτων, τα λάκκα βερίκοκου περιέχουν αμυγδαλίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από κυανιούχα. Οι μεγάλοι σπόροι παρουσιάζουν επίσης κίνδυνο πνιγμού για το σκυλί σας.

Σπόροι μήλου

Και πάλι, όπως τα κουκούτσια βερίκοκου, οι σπόροι μήλων περιέχουν αμυγδαλίνη η οποία, όταν υποβαθμίζεται, οδηγεί σε δηλητηρίαση με κυανιούχα. Ο καρπός του ίδιου του μήλου είναι ασφαλής για να φάει ο σκύλος σας και περιλαμβάνεται σε πολλές συνταγές για σκύλους – απλά πετάξτε τους σπόρους από τα τρόφιμα!

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο περιέχουν persin, μια τοξική ένωση για τους σκύλους. Βρίσκεται όχι μόνο στη σάρκα του αβοκάντο αλλά και στους σπόρους, το δέρμα και τα φύλλα του φυτού. Όπως τα βερίκοκα, ο μεγάλος σπόρος αβοκάντο αποτελεί επίσης κίνδυνο πνιγμού για το σκυλί σας.

Το κουκούτσι του κερασιού

Ναι, τα κεράσια είναι ένας άλλος σπόρος φρούτων που περιέχει αμυγδαλίνη – και μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση με κυανιούχα.

Φρέσκα κρεμμύδια

Τα φρέσκα κρεμμύδια εμπίπτουν στην ίδια οικογένεια με τα κρεμμύδια – ένα σίγουρο όχι για σκύλους. Η κατανάλωση φρέσκων κρεμμυδιών μπορεί να βλάψει τα ερυθρά αιμοσφαίρια του σκύλου σας και να οδηγήσει σε αναιμία.

Σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι τοξική για κάθε σκύλο. Εάν το σκυλί σας τρώει σοκολάτα, φροντίστε να σημειώσετε τον τύπο σοκολάτας που κατανάλωσε, την ποσότητα και το βάρος του – όλοι είναι παράγοντες που ο κτηνίατρός σας θα πρέπει να γνωρίζει για να προσδιορίσει εάν πρέπει να φέρετε το σκυλί σας για επείγουσα περίθαλψη.

Καφές (και άλλα καφεϊνούχα ποτά)

Το Pet Poison Hotline σημειώνει: «Τα κατοικίδια είναι πιο ευαίσθητα στις επιδράσεις της καφεΐνης από ό, τι οι άνθρωποι. Ενώ 1-2 γύροι καφέ, τσάι ή σόδα δεν θα περιέχουν αρκετή καφεΐνη για να προκαλέσουν δηλητηρίαση στα περισσότερα κατοικίδια ζώα, η κατάποση μέτριων ποσοτήτων αλεσμένων καφέ, φακελάκια τσαγιού ή 1-2 χάπια διατροφής μπορεί εύκολα να προκαλέσει θάνατο σε μικρά σκυλιά ή γάτες. “

Σταφίδες

Όπως τα σταφύλια και οι σταφίδες – είτε μόνες τους είτε σε δημητριακά ή σε ψητά – πρέπει να αποφεύγονται από τους σκύλους.

Σκόρδο

Ναι, μερικοί άνθρωποι δίνουν μικρές ποσότητες σκόρδου (συχνά σκόνη σκόρδου πασπαλισμένες με φαγητό ή λιχουδιές) – αλλά θα πρέπει να σερβίρονται μόνο με μέτρο. Όπως τα κρεμμύδια και τα πράσα, το καθένα στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο, το σκόρδο μπορεί να βλάψει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για προτάσεις βάσει της υγείας, της ηλικίας και του μεγέθους του σκύλου σας πριν το σερβίρετε.

Σταφύλια

Επειδή είναι συμπυκνωμένες, οι σταφίδες είναι πιο επικίνδυνες από τα σταφύλια. αποφύγετε τα δημητριακά και τα μπισκότα με σταφίδες. Αλλά και τα σταφύλια καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

Πράσα

Όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα πράσα ανήκουν στην οικογένεια Allium και όλα είναι τοξικά σε διαφορετικά επίπεδα για τα σκυλιά. Μερικές ράτσες σκύλων –ιδίως Ιαπωνικές φυλές– είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες.

Κρεμμύδια

Σύμφωνα με το Banfield Pet Hospital : «Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μπορεί να καταστραφούν, με αποτέλεσμα τα κύτταρα να μην είναι σε θέση να μεταφέρουν οξυγόνο. Η κατάποση μπορεί επίσης να προκαλέσει αναιμία (χαμηλός αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων) και, σε σοβαρές περιπτώσεις, η αναιμία μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική βλάβη οργάνων, ανεπάρκεια οργάνων ή ακόμη και θάνατο. “

Κουκούτσι από Ροδάκινο

Όπως το βερίκοκο, το κεράσι, το μήλο και άλλα πέτρινα κουκούτσια φρούτων, τα κουκούτσια ροδάκινου περιέχουν αμυγδαλίνη – πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης από κυανιούχα καθώς η αμυγδαλίνη υποβαθμίζεται. Τα λάκκα ροδάκινου αποτελούν επίσης κίνδυνο πνιγμού για τα σκυλιά.

Λωτούς

Ο Λωτός δεν είναι στην κατηγορία πέτρινων φρούτων οπότε δεν έχετε τον κίνδυνο αμυγδαλίνης – αλλά οι σπόροι λωτού παρουσιάζουν τον κίνδυνο απόφραξης στα έντερα των σκύλων, ειδικά των μικρών σκύλων.

Φλούδες πατάτας

Οι καθαρές φλούδες πατάτας μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα πιάτο, αλλά πρέπει να απορρίψετε τυχόν πράσινες μερίδες της πατάτας. Τα πράσινα μέρη των βλαστημένων πατατών περιέχουν Solanine, ένα γλυκοαλκαλοειδές δηλητήριο. Είναι τοξικό όχι μόνο στα σκυλιά αλλά και στους ανθρώπους (αν και η δηλητηρίαση είναι σπάνια λόγω της πικρής γεύσης.)

Τσάι

Όπως ο καφές και άλλα ποτά με καφεΐνη, το τσάι μπορεί να προκαλέσει αυξημένο καρδιακό ρυθμό, υπερκινητικότητα, αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακή αρρυθμία.

Άψητη ζύμη

Η άψητη ζύμη είναι πολύ επικίνδυνη για το σκυλί σας. Μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα στο σκυλί σας, μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *