fbpx
Ασφαλής συμβίωση παιδιών και σκύλων
Πριν από 3 μήνες

3 Tips για την ασφαλή συμβίωση παιδιών και σκύλων

Τα σκυλιά είναι ένα υπέροχο κομμάτι της ζωής πολλών παιδιών. Αλλά τα φοβισμένα, επιθετικά ή ακόμη και ενεργητικά σκυλιά μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο. Η διδασκαλία των παιδιών να σέβονται τα όντα όλων των σχημάτων, μορφών και μεγεθών είναι ένα σημαντικό μάθημα που οι γονείς έχουν την υποχρέωση να ενσταλούν όταν μεγαλώνουν τα παιδιά.

Ως ενήλικες, μερικές φορές αποσπάται η προσοχή μας από την χαριτωμένη ικανότητα ενός κουταβιού ή από την ανυπόμονη περιέργεια των παιδιών μας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ τους είναι μια ευκαιρία να διδάξουμε ασφαλή συμπεριφορά.

Γιατί τα σκυλιά μπορεί να είναι επιθετικά γύρω από τα παιδιά;

Η περισσότερη επιθετικότητα σκύλου προς τα παιδιά βασίζεται στον φόβο. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά μπορεί να έχουν άστατη συμπεριφορά, να κινούνται με απρόβλεπτους τρόπους και να κάνουν δυνατούς ή ξαφνικούς θορύβους. Τα παιδιά συχνά ενδιαφέρονται πολύ για τα σκυλιά και μπορεί να θέλουν να τα αγγίξουν ακόμα και όταν δείχνουν σημάδια φόβου ή επιθετικότητας. Επιπλέον, είναι στο ίδιο επίπεδο με τα σκυλιά λόγω του ύψους τους και επειδή ενδιαφέρονται συχνά για παρόμοια πράγματα (παιχνίδια, τρόφιμα), αυτό τους θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Τα παιδιά μπορεί επίσης να συμπεριφέρονται ακατάλληλα προς τα σκυλιά τραβώντας τις ουρές, τη γούνα ή τα αυτιά τους.

Εκμάθηση ασφαλούς συμπεριφοράς γύρω από τα σκυλιά

Σύμφωνα με το CDC, 800.000 άνθρωποι αναζητούν ιατρική βοήθεια για δαγκώματα σκύλων κάθε χρόνο, τα μισά από τα οποία είναι εναντίων παιδιών. Τα δαγκώματα σκυλιών είναι πιο διαδεδομένα στα παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών και είναι πιο διαδεδομένα στα αγόρια. Τα παιδιά πιθανότατα δαγκώνονται από σκύλους που γνωρίζουν. Τα παιδιά κάτω των 6 ετών δαγκώνονται συχνά σε περιστάσεις που περιλαμβάνουν τρόφιμα ή αντικείμενα, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά πλησιάζουν ή εισβάλλουν στην περιοχή ενός σκύλου. Αυτός ο κίνδυνος αυξάνεται όταν ζείτε στο ίδιο σπίτι με πολλά σκυλάκια. Τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα προκαλούν περίπου τα δύο τρίτα των δαγκωμάτων σκύλων στα παιδιά.

Τα παιδιά δεν γνωρίζουν ενστικτωδώς πώς να συμπεριφέρονται με ασφάλεια γύρω από τα σκυλιά και πρέπει να διδαχθούν. Επομένως, η διδασκαλία των παιδιών πώς να αλληλεπιδρούν θετικά με τον κόσμο των σκύλων είναι σημαντικό τόσο για την ασφάλεια του παιδιού όσο και για την ευημερία των σκύλων μας.

Εδώ είναι 3 στρατηγικές για την βοήθεια των παιδιών για το πώς να αλληλεπιδρούν με τα σκυλιά με ασφάλεια.

Ζητήστε άδεια

Ποτέ μην πλησιάζετε, αγγίζετε ή χαϊδέψετε ένα σκυλί χωρίς να ζητήσετε πρώτα την άδεια του ιδιοκτήτη / χειριστή. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι συχνά ο λόγος που πολλά παιδιά είναι θύματα δαγκωμάτων σκύλου. Μερικές φορές θεωρούμε δεδομένο ότι όλα τα σκυλιά είναι καλά με τα παιδιά. Ακόμη και φιλικά σκυλιά, συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού κατοικίδιου ζώου, μπορούν να δράσουν εκτός χαρακτήρα εάν το ζώο δεν αισθάνεται καλά, πεινάει ή είναι υπερβολικά κουρασμένο.

Προσεγγίστε ήσυχα και ήρεμα

Ενθουσιασμός = ενέργεια. Αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τους μικρούς να μάθουν, αλλά είναι ένα πολύτιμο μάθημα να ενσταλάξουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Όταν ένα μικρό παιδί βλέπει έναν χαριτωμένο γούνινο φίλο, οι φωνές τους τείνουν να γίνονται ψηλές και το σώμα τους κινείται γρηγορότερα και πιο ακανόνιστα. Ένα φιλικό κατοικίδιο λαμβάνει αυτά τα σήματα ως ώρα για να παίξει και προχωρά με μεγάλη ενθουσιασμό. Αντίθετα, ένας σκύλος που είναι ευαίσθητος ή φοβισμένος μπορεί να το βλέπει ως λόγο να φύγει και να κρυφτεί. Κάθε σενάριο συνήθως τελειώνει με τον ίδιο τρόπο: ο σκύλος βλέπει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι κυνηγιού, το οποίο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί το παιδί.

Για να το αποφύγετε αυτό, ενθαρρύνετε τα παιδιά να είναι πάντα ήρεμα και ήσυχα γύρω από τα σκυλιά.

Πραγματοποιήστε την γνωριμία με ανοιχτό χέρι

Ένας άλλος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας έχει θετική αλληλεπίδραση με κάθε σκύλο που συναντά είναι να του διδάξετε πώς να το κάνει σωστά. Τα σκυλιά έχουν καλύτερα χώρο για να μυρίσουν τον νέο τους φίλο. Πάντα πλησιάζετε ένα σκυλί ήρεμα με ανοιχτό χέρι, η παλάμη στραμμένη προς τα κάτω για να τα αφήσετε να σας μυρίσουν.

Στη συνέχεια, μπορείτε να καθοδηγήσετε το παιδί σας να παραδώσει μια λιχουδιά με ανοιχτό χέρι, με την παλάμη στραμμένη προς τα πάνω. Αυτό όχι μόνο επιτρέπει στο χώρο του σκύλου να γλείφει για τη λιχουδιά και όχι να το δαγκώνει, αλλά επιτρέπει στο παιδί σας να βιώσει τη χαρούμενη αίσθηση μιας υγρής μύτης και μουστάκια στο χέρι του.

Αυτές οι στρατηγικές γνωριμίας είναι μόνο οι πιο βασικές οδηγίες και θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πρόσθετη έρευνα κατά την εισαγωγή ενός νέου σκύλου ή μωρού στο νοικοκυριό σας. Εάν ακολουθηθεί, ωστόσο, μπορείτε να θέσετε τα θεμέλια για θετικές αλληλεπιδράσεις που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Όπως λέει το παλιό ρητό. «Τα σκυλιά μας διδάσκουν πολλά πράγματα, αλλά τίποτα πιο σημαντικό από το να αγαπάμε άνευ όρων». Είθε το παιδί σας να είναι προικισμένο με αυτό το είδος ειδικής αγάπης μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest