fbpx
Μύθοι για τις ακαθαρσίες των σκύλων
Πριν από 2 μήνες

4 Κοινοί μύθοι για τις ακαθαρσίες των σκύλων

Βγαίνεις έξω από την πόρτα σου, απέναντι από το γρασίδι, στο αυτοκίνητό σου. Το πόδι σου γλιστράει και συνειδητοποιείς ότι πάτησες ακαθαρσίες. Τώρα η μέρα σας καθυστερεί λόγω αλλαγής παπουτσιών, επειδή, εάν δεν φοράτε καθαρά υποδήματα, αυτά τα τοξικά απόβλητα και η μυρωδιά τους θα σας οδηγήσουν στη δουλειά. Ήταν το σκυλί του γείτονα!

Οι πιθανότητες να πατήσεις ακαθαρσίες σκύλου είναι πολλές. Υπολογίζεται ότι το 40% των ιδιοκτητών σκύλων δεν μαζεύει τα απόβλητα των κατοικίδιων τους. Πιάσε τους στην πράξη και μπορεί να πουν ότι σου κάνουν και χάρη, γονιμοποιώντας το γκαζόν. Αλλά αυτός είναι ένας από τους μύθους για τα σκυλιά.

Ας δούμε λοιπόν τους 4 πιο διαδεδομένους μύθους σχετικά με τις ακαθαρσίες των σκύλων

1. Είναι καλό για το γκαζόν

Στην πραγματικότητα, όχι, δεν είναι. Δεν είναι όλες οι ακαθαρσίες το ίδιο. Σε αντίθεση με τις αγελάδες, που είναι χορτοφάγοι, τα σκυλιά τρώνε κρέας. Αυτό καθιστά τα απόβλητά τους πολύ όξινα για να βοηθήσουν αποτελεσματικά την ανάπτυξη των γκαζόν ή των φυτών σας στον κήπο. Επίσης, οι ακαθαρσίες του σκύλου μπορεί να περιέχει βακτήρια και ανθυγιεινά παράσιτα, συμπεριλαμβανομένων αγκυλοστοματικών σκουληκιών, που πλήττουν τους ανθρώπους.

Ποιος θέλει αυτό να τρέχει στους υπονόμους μας μετά από μια δυνατή βροχή; Όλα ρέουν προς τις λίμνες και τα ποτάμια μας, όπου μπορεί να οδηγήσει σε ανθίσεις φυκών που σκοτώνουν τη θαλάσσια ζωή σε αυτά τα νερά. Μερικά από αυτά τα τοξικά απόβλητα διαπερνούν επίσης το έδαφος, ρυπαίνοντας την παροχή νερού μας. Και οι ακαθαρσίες των σαρκοφάγων διαρκεί περισσότερο για την πλήρη αποσύνθεση, μερικές φορές έως και ένα χρόνο. Είναι πολύς καιρός να αφήσετε το γκαζόν σας.

2. Η λιπασματοποίηση των ακαθαρσιών δεν είναι πάντα καλή

Εάν έχετε το χρόνο να λιπασματοποιήσετε σωστά τα απορρίμματα του σκύλου σας, είναι πιθανότατα κατάλληλο για χρήση ως προστατευτικό κάλυμμα. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να το χρησιμοποιείτε στον κήπο λαχανικών σας ή γύρω από οπωροφόρα δέντρα, καθώς τα απορρίμματα λιπασματοποίησης σκύλων δεν σκοτώνουν τα παράσιτα σε κανονικούς σωρούς οικιακής λιπασματοποίησης. Η θανάτωση αυτών των παρασίτων απαιτεί σταθερή θερμοκρασία 165 βαθμών για τουλάχιστον πέντε ημέρες, την οποία δεν μπορούν να επιτύχουν οι περισσότεροι σωροί λιπασματοποίησης στο σπίτι.

3. Το να τα μαζέψεις και να τα πετάξεις είναι το καλύτερο

Αυτό κάνουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων και είναι προτιμότερο από το να αφήσετε πίσω το σκυλάκι στο γκαζόν κάποιου. Ωστόσο, εκτιμάται ότι οι σακούλες με κόπες μπορεί να διαρκέσουν 10 έως 1.000 χρόνια για να αποσυντεθούν σε χώρο υγειονομικής ταφής. Και μερικές πλαστικές σακούλες μπορεί να μην σπάσουν ποτέ. Οι τσάντες με την ένδειξη «βιοδιασπώμενα» εξακολουθούν να μην αποσυντίθενται τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, επειδή οι σύγχρονοι χώροι υγειονομικής ταφής δεν έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν τα απόβλητα, μόνο για να τα αποθηκεύουν. Οι ακαθαρσίες στους χώρους υγειονομικής ταφής οδηγεί επίσης στη μόλυνση των υδάτων και στη δημιουργία αερίου μεθανίου, ενός εύφλεκτου αέρα.

4. Μπορείτε απλά να τις αφήσετε εκεί

Ίσως φεύγετε και να μην μαζεύετε τις ακαθαρσίες. Αλλά αν ένας ιδιοκτήτης σπιτιού βγαίνει έξω ενώ ο σκύλος σας κάνει το πράγμα του, θα μπορούσατε να καταλήξετε με ένα μαύρο μάτι. Εντάξει, αυτό είναι λίγο ακραίο, αλλά θα μπορούσατε να καταλήξετε με ένα μαύρο σημάδι στο δίσκο σας. Πολλές πόλεις έχουν διατάξεις σχετικά με το να αφήσουν τις ακαθαρσίες στο γρασίδι. Ένα πρόστιμο μπορεί να σας κοστίσει αρκετά χρήματα! Και το πιο σημαντικό, δεν είναι καθόλου ευγενικό για τον συνάνθρωπό σας να αφήσετε τις ακαθαρσίες στην μέση του πάρκου ή του δρόμου!

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι νέες μέθοδοι για τουαλέτες σκύλων έχουν αρχίσει να βγαίνουν στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν περιβαντολλογικές οργανώσεις να μειώσουν την χρήση σακούλας, ώστε να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικού που είναι καταστροφική για τον πλανήτη μας. Σίγουρα περιμένουμε περισσότερη εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest