fbpx
σκύλο
Πριν από 3 μήνες

Είσαι έτοιμος να υιοθετήσεις έναν σκύλο με ιδιαιτερότητες; 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου.

Η υιοθέτηση ενός σκύλου είναι χαρούμενη εμπειρία καθώς και τεράστια ευθύνη. Η υιοθέτηση ενός σκύλου με αναπηρία προσθέτει ένα ακόμα στρώμα πολυπλοκότητας. Αυτά τα ζώα απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή ώστε να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι μοναδικές ιατρικές, φυσικές, κοινωνικές και ψυχολογικές ανάγκες τους.

Σκεφτείτε πόση ενέργεια και χρόνο χρειάζεται ένας τυπικός σκύλος από τους νέους ιδιοκτήτες του. Ένας σκύλος με αναπηρία, χωρίς δικό του σφάλμα, τείνει να απαιτεί ακόμη περισσότερα!

Εάν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα σκυλί με αναπηρία, συγχαρητήρια! Είναι θαυμάσιο να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανοίξετε το σπίτι σας σε ένα τέτοιο ειδικό ζώο. Πριν υιοθετήσετε, όμως, είναι σημαντικό να κάνετε check in με τον εαυτό σας ειλικρινά και ανοιχτά.

Πραγματοποιήστε το παρακάτω ερωτηματολόγιο. Σκεφτείτε να σημειώσετε τις απαντήσεις σας.                       

Εάν έχετε άλλα άτομα στο σπίτι σας, εξετάστε τις ερωτήσεις μαζί ως οικογενειακή μονάδα. Για την υγεία και την ευημερία του μελλοντικού σας κουταβιού (με αναπηρία ή με άλλο τρόπο), όλοι στο νοικοκυριό σας πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

1 – Γιατί θέλετε να δώσετε ένα σπίτι για πάντα σε ένα σκυλάκι με ιδιαιτερότητες;

Αν δεν έχετε αρκετά ισχυρό “γιατί” να κάνετε κάτι, τότε είναι πιθανό να μην έχετε σκεφτεί πλήρως τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής. Σκεφτείτε γιατί θέλετε να υιοθετήσετε ένα σκυλί με ειδικές ανάγκες. Μόνο εσείς μπορείτε να ξέρετε αν το κάνετε πραγματικά για τους “σωστούς” λόγους.

Επίσης, καταλάβετε ότι ένα σπίτι για πάντα σημαίνει πραγματικά “για πάντα” στο σπίτι. Πολλά σκυλιά με αναπηρίες έχουν αναπηδήσει μεταξύ των σπιτιών και των καταφυγίων των ζώων για χρόνια. Ας υποθέσουμε ότι όταν καλωσορίζετε ένα σκύλο στο σπίτι σας, δεσμεύεστε να το φροντίσετε για το υπόλοιπο της ζωής του

2 – Έχω άλλα κατοικίδια ζώα ή παιδιά στο σπίτι;

Ρωτήστε την υπηρεσία υιοθεσίας σας εάν το σκυλί που σκέφτεστε μπορεί να ζήσει σε ένα σπίτι με άλλα κατοικίδια ζώα ή μικρά παιδιά. Θα πρέπει επίσης να αναρωτηθείτε εάν τα κατοικίδια ζώα που έχετε ήδη θα είναι άνετα γύρω από ένα νέο σκυλί, ειδικά ένα που μπορεί να κινείται, να ακούγεται ή να δρα διαφορετικά.

3 – Έχω τα μέσα για την παροχή ιατρικής περίθαλψης;

Όλοι οι σκύλοι χρειάζονται κτηνιατρική φροντίδα. Ανάλογα με την αναπηρία του σκυλιού, ένα σκυλί με ειδικές ανάγκες μπορεί να απαιτήσει ακόμη περισσότερα. Η πρόσθετη ιατρική φροντίδα τους μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως ειδικά φάρμακα, ιμάντες και εξοπλισμό, και ενδεχομένως ειδικές εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις και εκπαίδευση.

Πρέπει να διαθέτετε τα οικονομικά μέσα για να δώσετε στο ζώο σας αυτό που χρειάζεται για να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικό και χωρίς πόνο. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χειριστείτε το πιθανό συναισθηματικό άγχος εάν το κατοικίδιο ζώο σας φοβάται ή / και δυσκολεύεται εάν χρειάζεται συχνές επισκέψεις κτηνιάτρων ή έχει προοδευτική ασθένεια.

Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να είναι ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να διευκολύνει το μυαλό σας και την πιθανή πίεση στο πορτοφόλι σας. Να είστε βέβαιος να ερευνήσει εταιρείες ασφάλισης κατοικίδιων ζώων εκ των προτέρων για να σας δώσω μια ιδέα για το ποια επιλογές μπορεί να είναι στη διάθεσή σας.

4 – Υποστηρίζει ο τρόπος ζωής μου ένα σκυλί με ειδικές ανάγκες;

Τα περισσότερα σκυλιά δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους όλη την ημέρα, ειδικά τα σκυλιά με αναπηρίες. Γιατί; Αυτά τα ειδικά κουτάβια χρειάζονται φυσικά περισσότερη βοήθεια και εποπτεία για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Πριν από την υιοθεσία, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι η δουλειά σας και τα χρονοδιαγράμματα ζωής σας επιτρέπουν να έχετε χρόνο να νιώσετε το σκυλί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν εργάζεστε ή ταξιδεύετε πολύ, ένα σκυλί ειδικής ανάγκης μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή. Η επιβίβαση, όταν είστε πολύ μόνος ή / και φροντίζετε από πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, μπορεί να είναι υπερβολικά αγχωτικός ή ακόμα και μη ασφαλής για ένα τέτοιο ζώο.

Εξετάστε επίσης ποια μπορεί να είναι η ζωή σας σε 2, 3, 5 ή ακόμα και 10 χρόνια κάτω από τη γραμμή. Ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το σκυλί σας όταν τον υιοθετήσετε, μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός και καλά χρόνια από τώρα. Εκείνη την εποχή, εξακολουθείτε να σχεδιάζετε να έχετε έναν τρόπο ζωής (και το σπίτι) που μπορεί να υποστηρίξει ένα ζώο με ειδικές ανάγκες;

5 – Είμαι έτοιμος για ένα σκυλί που μπορεί να είναι λίγο διαφορετικό ;

Εσείς και η οικογένειά σας πρέπει να καταλάβετε ότι το σκυλί σας με ειδικές ανάγκες μπορεί να μην συμπεριφέρεται όπως και τα άλλα σκυλιά. Μπορεί να κινείται διαφορετικά, να έχει διαφορετικά επίπεδα ενέργειας και να έχει διαφορετική ανοχή σε άλλους ανθρώπους και ζώα.

Τούτου λεχθέντος, τα σκυλιά με αναπηρίες μπορούν να είναι εξίσου αξιαγάπητα, πιστά και λατρευτά ως υγιή σκυλιά. Θα πρέπει να είστε διατεθειμένοι να λάβετε μεγάλη προσοχή από άλλους ανθρώπους, ειδικά εάν ο σκύλος σας χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό όπως μια αναπηρική καρέκλα σκυλιών!

Όλες αυτές οι διαφορές πρέπει να αναμένονται, να γίνονται κατανοητές και να γίνονται αποδεκτές. Μπορείτε να μάθετε αυτά τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου, καθώς γνωρίζετε το σκυλί σας. Αλλά εσείς και η οικογένειά σας θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι, αν και ανταμείβοντας, η ανάπτυξη του σκύλου σας με ειδικές ανάγκες δεν θα είναι σαν την ανάπτυξη ενός πλήρως ικανού ζώου.

Να είστε έτοιμοι να είστε ευέλικτοι!

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest