fbpx
5 Ράτσες σκύλων που χρειάζονται μεγάλες βόλτες για να έχουν μια χαρούμενη ζωή!
Πριν από 6 μήνες

5 Ράτσες σκύλων που χρειάζονται μεγάλες βόλτες για να έχουν μια χαρούμενη ζωή!

Εκτός από το ποιο είναι το πιο χαριτωμένο, το πιο χνουδωτό, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που διαφοροποιούν τις ράτσες των σκύλων.

Κάθε σκύλος έχει διαφορετικές απαιτήσεις, τις οποίες πρέπει να φροντίζουμε. Αυτό μπορεί να είναι πόση τροφή τρώει, πόσο εξαρτημένος είναι από εσάς, και πόση άσκηση χρειάζεται – μια σημαντική εκτίμηση για τους επαγγελματίες Dog Walkers.

Η σωστή διάρκεια της άσκησης στα σκυλιά είναι εξίσου σημαντική με τη παροχή αρκετής ποσότητας τροφής και την εξασφάλιση ότι έχουν αρκετό νερό.

Όλα τα σκυλιά πρέπει να ασκούν καθημερινά σωματική άσκηση και ψυχική διέγερση όχι μόνο για λόγους υγείας αλλά και για να μην βαρεθούν απίστευτα.

Η πλήξη μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία, παχυσαρκία, θλίψη, κατάθλιψη και προβλήματα συμπεριφοράς. Και αν φροντίζετε το σκυλί κάποιου άλλου, θέλετε να παρέχετε υψηλής ποιότητας φροντίδα.

Τα σκυλιά είναι περίεργα πλάσματα και σίγουρα ενεργητικά, πάντα έτοιμα να εξερευνήσουν τον έξω κόσμο, ακόμα κι αν είναι η ίδια διαδρομή κάθε φορά. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι χρειάζεται κάθε ράτσα.

Σε τελική ανάλυση, είναι ασφαλές να πούμε ότι ένα Τσιουάουα δεν χρειάζεται τον ίδιο περίπατο με έναν Γερμανικό Ποιμενικό! Εδώ, θα διερευνήσουμε ποιες ράτσες σκύλων χρειάζονται περισσότερους περιπάτους.

Γερμανικός Ποιμενικός

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι κοινώς γνωστά για τη δύναμη, την ευφυΐα, την υπακοή και το πόσο εκπαιδευμένοι είναι. Αρχικά εκτράφηκαν ως βοοειδή, λόγω της φύσης τους, στρατολογήθηκαν στον γερμανικό στρατό στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επομένως, δεν είναι περίεργο να μάθουν ότι χρειάζονται τουλάχιστον δύο ώρες άσκησης κάθε μέρα. Αυτό βοηθά στη μείωση της πλήξης και στην εξασφάλιση ότι αυτά τα έντονα σκυλιά εργασίας έχουν αρκετή ψυχική και σωματική διέγερση.

Labrador Retriever

Μία από τις αγαπημένες ράτσες, το Labrador Retriever, αρχικά εκτράφηκε για να διατηρείται εκτός εργασίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, τα Labradors είναι επιρρεπείς σε αρθρώσεις και μυϊκά προβλήματα λόγω του μεγάλου μεγέθους τους και εάν αφεθούν σε αδράνεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις αρθρώσεις τους, όπως δυσπλασία ισχίου, ασθένεια αρθρώσεων και μυϊκή δυστροφία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα Labradors έχουν ευαισθησία στην παχυσαρκία λόγω των γονιδίων τους, επομένως ιδανικά θα πρέπει να περπατάτε για δύο ώρες κάθε μέρα. Αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα καθώς αυτή η ράτσα έχει ενεργητικό χαρακτήρα.

Αγγλικό Σπάνιελ

Το Αγγλικό Σπάνιελ είναι ένας σκύλος όπλο στην οικογένεια των Σπανιέλ και χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο για το ψάξιμο και το παιχνίδι. Αυτές οι ράτσες είναι στοργικές και ενθουσιώδεις, επομένως πρέπει να περπατάτε για περίπου δύο ώρες κάθε μέρα.

Αυτά τα ζωηρά και ενεργητικά σκυλιά, αν και μπορεί να φαίνονται μικρότερα από το Γερμανικό Ποιμενικό και το Λαμπραντόρ, χρειάζονται εξίσου ψυχική διέγερση για να είναι πραγματικά ευτυχισμένα και υγιείς.

Ουγγρικά Vizsla

Πιστά, στοργικά και βασιλικά σκυλιά, το ουγγρικό Vizsla είναι ένα ενεργό σκυλί με άφθονη ενέργεια.

Ένα περίεργο και ευκίνητο σκυλί με έντονη αίσθηση μυρωδιάς, το περπάτημα του Vizsla σας για τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα σε μια ασφαλή περιοχή, ώστε να μπορούν να μυρίζουν ελεύθερα θα είναι το καλύτερο σχέδιο.

Το Vizsla ευδοκιμεί από την άσκηση και είναι πιο χαρούμενο όταν βρίσκεται εν κινήσει. Είναι επίσης καλοί κολυμβητές, οπότε αν υπάρχουν ποτάμια, να περιμένετε ένα βρεγμένο σκυλί!

Δαλματίας

Τα Δαλματίας, επίσης γνωστοί ως σκύλοι μεταφοράς, συνήθιζαν να τρέχουν παράλληλα με άμαξες. Είναι σκύλοι υψηλής ενέργειας και έχουν την ικανότητα να τρέχουν σε μεγάλες αποστάσεις.

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να τρέχετε τα Δαλματίας μαζί με άμαξες για να έχετε τη βέλτιστη άσκηση. Πρέπει να περπατάτε με αυτά τα ενεργά, δυνατά σκυλιά για δύο ώρες κάθε μέρα.

Και οι πέντε είναι πολύ ενεργητικές φυλές, οπότε προσπαθήστε να κουράσετε αυτά τα σκυλιά με έναν διασκεδαστικό περίπατο!

Εσάς τι ράτσα είναι το σκυλάκι σας και πόση ώρα το βγάζετε βόλτα;

Αφήστε μας στα σχόλια!

Πηγή

2
1+

2 comments

  1. Λινα

    Μαλτεζ δυο ωρες καθημερινά

    1+
  2. Παυλίδης

    Το σκυλάκι μου είναι κόκερ σπάνιελ

    0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *