fbpx
συμβουλές κτηνιάτρου
Πριν από 3 μήνες

5 συμβουλές κτηνιάτρου για την εξοικονόμηση χρημάτων στη φροντίδα του σκύλου σας

Οι συμβουλές κτηνιάτρου είναι καλό να ακούγονται. Αυτήν τη στιγμή, σε αυτές τις αβέβαιες στιγμές, όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα – συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης χρημάτων για τη φροντίδα του σκύλου μας.

Ο γνωστός στην Αμερική κτηνίατρος Dr. Jeff Werber γράφει στο DogTipper, σχετικά με πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα στην κτηνιατρική φροντίδα του σκύλου σας.

1) Προγραμματίστε την σειρά για τις εξετάσεις και τα εμβόλια των κουταβιών / γατακιών σας.

Αν και πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι εμείς, ως επάγγελμα, κάνουμε υπερβολικό εμβολιασμό των ενήλικων σκύλων και γατών μας, συμφωνούμε σίγουρα όλοι ότι η αρχική σειρά εμβολιασμών κουταβιών ή γατακιών είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία και ανάπτυξη ενός νεαρού σκύλου ή γάτας .

Η διασφάλιση ότι ένα νέο κατοικίδιο ζώο είναι επίσης απαλλαγμένο από παράσιτα μπορεί επίσης να εξασφαλίσει μια πιο βέλτιστη ανάπτυξη χωρίς υγεία και ασθένειες.

2) Παρακολουθήστε με προληπτική φροντίδα.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τις συμβουλές κτηνιάτρου, ο καλύτερος τρόπος για να «αντιμετωπίσουμε» πολλά προβλήματα στα κατοικίδια ζώα μας είναι να τα αποτρέψουμε!

Διατηρώντας τα κατοικίδια ζώα μας άπαχα, σε ένα κατάλληλο σχήμα διατροφής και διατροφής , άσκησης (ψυχικά και σωματικά) και καλά περιποιημένο.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ξεκινάτε τα κατοικίδια ζώα σας όταν είναι μικρά όταν καθαρίζονται τα αυτιά τους, τα νύχια των δακτύλων, τα δόντια βουρτσίζονται κλπ. Και να το διασκεδάζετε με άφθονη θετική ενίσχυση, ώστε να συνεχίσουν να σας επιτρέπουν να συνεχίσετε αυτές τις πρακτικές μέχρι την ενηλικίωση.

Και μην ξεχνάτε αυτές τις καθορισμένες εξετάσεις! Ως ενήλικα, τα κατοικίδια ζώα σας πρέπει να εξετάζονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο!

3) Γνωρίστε τι είναι φυσιολογικό για τα κατοικίδια ζώα σας

Πραγματικά πρέπει να ξέρετε πώς φαίνεται και τι αισθάνεται το κατοικίδιο ζώο σας όταν είναι σε τέλεια υγεία, οπότε θα είστε σε θέση να αναγνωρίσετε όταν δεν είναι!

Ρίξτε μια καλή ματιά στα αυτιά τους (συμπεριλαμβανομένης μιας καλής μυρωδιάς!), Τα μάτια τους (συμπεριλαμβανομένου του σκληρού ή λευκού των ματιών), του δέρματος και του τριχώματός τους (όχι ξηρό, νιφάδες, ψώρα, κηλίδες τριχόπτωσης ή παράσιτα), το σχήμα του σώματός τους και τον μυϊκό τόνο καθώς και την κίνηση και την ενέργεια.

Εάν κάποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάξει, μην περιμένετε πολύ καιρό για να δείτε αν μπορεί να επιλυθούν μόνα τους.

Όσο νωρίτερα έχει εντοπιστεί ένα πρόβλημα, τόσο το καλύτερο για το κατοικίδιο ζώο σας και πιθανότατα λιγότερο ακριβό για σας.

4) Προβλέψτε προβλήματα ΠΡΙΝ γίνουν πραγματικά προβλήματα.

Βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια ζώα σας (ειδικά τα σκυλιά) έχουν επαρκές φαγητό και νερό, εάν αφήνονται έξω όλη την ημέρα.

Κρύψτε ή κλειδώστε τυχόν τοξικές χημικές ουσίες ή οικιακά προϊόντα και φάρμακα, ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε έκτακτη πλύση στομάχου ή θεραπεία.

Μάθετε ποια οικιακά φυτά και τρόφιμα είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδια ζώα σας και φροντίστε να κρατήσετε τα κατοικίδια σας μακριά από αυτά.

Ποτέ μην κρατάτε ένα σκυλί σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού και μην το ασκείτε στη μέση της ημέρας κατά την άνοιξη ή το καλοκαίρι

5) Μην ξεχάσετε την εκπαίδευση.

Μην το θεωρείτε δεδομένο – ένα καλά συμπεριφερόμενο, καλά εκπαιδευμένο κατοικίδιο ζώο είναι πιο πιθανό να είναι πιο “συνδεδεμένο” με την οικογένεια και πιθανότατα να γίνει μέλος της οικογένειας.

Σίγουρα, ένα κατοικίδιο που ακούει καλά και ακολουθεί τους κανόνες του νοικοκυριού είναι πιο πιθανό να παραμείνει ασφαλές.

Οι συμβουλές κτηνιάτρου είναι πάντα χρήσιμες και πρέπει να τις παίρνουμε σοβαρά υπ’όψιν.

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest