fbpx
7 Σημάδια ότι ο σκύλος σου χρειάζεται γρήγορα μια βόλτα
Πριν από 3 εβδομάδες

7 Σημάδια ότι ο σκύλος σου χρειάζεται γρήγορα μια βόλτα

Κάποιος σκύλος μπορεί να δείξει με μεγάλη σαφήνεια για να καταλάβεις τι θέλει και πότε. Θα γαβγίζει και θα τρέχει και θα πηγαίνει κατευθείαν στην πόρτα. Αλλά σε άλλα είναι λίγο λιγότερο προφανες.

Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι το σκυλί σας θέλει πραγματικά να βγει έξω για μια βόλτα.

Στέκεται μπροστά από την πόρτα

Αυτό είναι το πιο προφανές σημάδι ότι θέλουν να βγουν τώρα! Συνήθως, όταν ένας σκύλος κάθεται στην πόρτα, είναι «έκτακτη ανάγκη». Πάρτε λοιπόν το λουρί και τα σακουλάκια για τις ακαθαρσίες του σκύλου σας, και τρέξτε στο πλησιέστερο δέντρο.

Η κίνηση του “ξυπνητηριού”

Είναι 7 π.μ. και ελπίζατε να κοιμηθείτε λίγο περισσότερο, αλλά κάποιος κάθισε στους πρόποδες του κρεβατιού προσπαθώντας να σας σηκώσει. Έρχεται στην αγκαλιά σας χαριτωμένα ή ενεργεί σαν να θέλει να παίξει (π.χ. κουνώντας την ουρά του ή κάνοντας λίγο θόρυβο).

Μην ξεγελιέστε: μόλις σηκωθείτε, θα κατευθυνθεί αμέσως στην πόρτα, όπου θα περιμένει να τον πάτε βόλτα πριν από τον καφέ σας. Μπορείτε όμως να καταλήξετε σε συμβιβασμούς τα πρωινά να περπατάσε σε μια καφετέρια ώστε να πιείτε φρέσκο καφέ και να είναι μια win-win κατάσταση για όλους.

Κάνοντας χαριτωμένους και όχι τόσο χαριτωμένους θορύβους

Αυτή είναι μια συνέχεια της ματιάς, είμαι χαριτωμένος και δεν θέλετε να παίξετε; Την μεθοδολογία που χρησιμοποιούν το πρωί. Τώρα όμως, είναι μεσημέρι και εργάζεστε στο γραφείο σας και αγνοείτε τον γούνινο φίλο σας για μερικές ώρες.

Έτσι, στην αρχή, ίσως νομίζετε ότι κάποιος χρειάζεται προσοχή. Αλλά μετά από λίγα λεπτά από τη χρήση όλων των τακτικών του θορύβου στο οπλοστάσιό τους – γαβγίσματος, ψιθυρίσματος, ή το χειρότερο, τη γκρίνια – το εγγύς μέλλον σας είναι σαφές: ετοιμαστείτε για βόλτα!

Ο βηματισμός

Σε αυτήν την περίπτωση, η γλώσσα σκυλιών και η γλώσσα ανθρώπων είναι παρόμοια. Όταν είστε ανυπόμονοι για κάτι να συμβεί, ή άγχος ή νευρικότητα, θα περπατήσετε στο δωμάτιο ενώ περιμένετε.

Ένα σκυλί θα αρχίσει επίσης να περπατάει μπρος-πίσω ως ένδειξη ανυπομονησίας και δυσφορίας. Αυτή είναι ένα καλό σημάδι για να κατευθυνθείτε προς την πόρτα.

Το επίμονο κοίταγμα

Ναι, ο σκύλος σας σε λατρεύει και μάλλον σας θεωρεί ως συνδυασμό του προσωπικού του θεού και του ιδιωτικού υπηρέτη του. Αλλά αν σε κοιτάζουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μπαίνεις στον πειρασμό να τους πεις, “Γεια σου, τράβηξε μια φωτογραφία να με βλέπεις περισσότερο”, τότε ίσως αυτό που πραγματικά προσπαθούν να επικοινωνήσουν «Είσαι τόσο όμορφος και καταπληκτικός, δεν μπορώ να σταματήσω να σε κοιτάζω», αλλά «Πρέπει να κάνω την ανάγκη μου, το συντομότερο δυνατόν!»

Το test της όσφρησης

Εάν το κουτάβι σας ξαφνικά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το χαλί, μπορεί επίσης να είναι μια υπόδειξη ότι ήρθε η ώρα να βγείτε έξω. Τα σκυλιά συχνά μυρίζουν γύρω από τα δάπεδα και στις γωνίες γύρω από το σπίτι όταν ετοιμάζονται να πάνε τουαλέτα. Το ρουθούνισμα μπορεί να είναι ένα σημάδι άγχους, και αν το σκεφτείτε, η ανάγκη να ουρήσετε και να μην είστε σε θέση να πάτε σωστά όταν θέλετε είναι αιτία άγχους. Συχνά μυρίζουν πριν πάνε στο μπάνιο, οπότε δεν είναι μια τόσο λεπτή υπόδειξη.

Το ατύχημα

Αυτό είναι ένα σημάδι, ότι πέρασε η ευκαιρία να το καταλάβεις. Το να πηγαίνουν στο “μπάνιο” στο εσωτερικό είναι ένα σίγουρο στοιχείο που το σκυλί σου έπρεπε να πάει έξω και έπρεπε να πάει τόσο πολύ που δεν μπορούσε να τα κρατήσει. Για να μην συμβεί αυτό την επόμενη φορά, μπορείτε να τους εκπαιδεύσετε για να σας πουν πότε θέλουν να πάνε.

Παρόλο που υπάρχει πάντα η πιθανότητα το σκυλί σας να σας λέει κάτι άλλο όταν στέλνει αυτά τα σήματα, είναι καλύτερο να τα πάτε μια βόλτα σε κάθε περίπτωση. Το σκυλί σας πιθανότατα θα εκτιμήσει την άσκηση και θα το εκτιμήσετε ότι δεν υπάρχουν ατύχημα στο πάτωμα σας. Καθώς εσείς και ο σκύλος σας θα γνωρίσετε καλύτερα ο ένας τον άλλον, θα γίνετε κύριος του και θα διακρίνετε τους τρόπους επικοινωνίας τους μαζί σας.

Εάν δεν έχετε τόσο χρόνο να βγάλετε τον σκύλο σας έξω για μια βόλτα, μπορείτε να βρείτε έναν Dog Walker.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest