fbpx
8 Τρόποι να πεις σ'αγαπώ στην γλώσσα του σκύλου σου
Πριν από 1 μήνα

8 Τρόποι να πεις σ’αγαπώ στην γλώσσα του σκύλου σου

Μπορεί να ξέρετε πώς να πείτε εάν ο σκύλος σας αγαπά, αλλά ξέρετε πώς να πείτε στο σκυλί σας σ’αγαπώ;

Συχνά, ο καλύτερος τρόπος να πεις σε ένα σκυλί ότι το αγαπάς είναι μέσω της μίμησης. Τα σκυλιά βασίζονται στις εκφράσεις του προσώπου και στη γλώσσα ολόκληρου του σώματος για να επικοινωνήσουν. Όσο καλύτερα καταλαβαίνετε την επικοινωνία των σκύλων και πώς αισθάνεται το σκυλί σας, τόσο καλύτερα θα μπορείτε να συνδεθείτε μαζί του, εκφράζοντας την αγάπη σας.

Επιπλέον, τα σκυλιά κατάγονται από τα υποζύγια ζώα (αν και υπάρχει ακόμη έντονη συζήτηση σχετικά με το εάν μπορούν ακόμα να ταξινομηθούν ως τέτοια). Λόγω της υπολειπόμενης γενετικής ή εξελικτικής κληρονομιάς των ζώων, από καιρό πριν την εξημέρωση, τα σκυλιά απολαμβάνουν τις συνδέσεις που γίνονται από το να είναι μέρος ενός υποζυγίου:

 • κυνήγι (το οποίο μιμούμαστε συχνά με το παιχνίδι, σκεφτόμαστε να ανακτήσουμε μια μπάλα ή να κάνουμε σχίσιμο σε παιχνίδι)
 • άσκηση (μέρος της συμπεριφοράς κυνηγιού και σάρωσης ενός “πακέτου”)
 • φυσική πινελιά (αν μπορούσαμε να αναδημιουργήσουμε το κρησφύγετο στα μοντέρνα σαλόνια μας)

Μαθαίνοντας να ερμηνεύουμε τη γλώσσα του σώματος του σκύλου και να μιμούμαστε τη συμπεριφορά του << υποζύγιου σκύλου >> που λατρεύει ο σκύλος σας, μπορείτε να πείτε «σ ‘αγαπώ» στο σκυλί σας με τους ακόλουθους τρόπους. Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας σκύλος που παίρνει αγάπη ισούται με ένα χαρούμενο σκυλί και η αγάπη των σκύλων είναι μια καθαρή, ατόφια αγάπη.

Μην ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε τη φωνή του σκύλου σας

Μελέτες που χρησιμοποιούν τεχνολογία μαγνητικής τομογραφίας δείχνουν ότι τα σκυλιά κατανοούν την ανθρώπινη γλώσσα καλύτερα από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως. Έτσι, η πραγματοποίηση αυτής της μονόδρομης συνομιλίας με το σκυλί σας δεν είναι τόσο τρελή όσο νομίζετε.

Τα νέα γίνονται καλύτερα: αυτός ο ήχος που χρησιμοποιείτε για να μιλήσετε με το σκυλί σας (γνωστός ως baby-talk); Στα σκυλιά αρέσει πραγματικά. Το Medical News Today επισημαίνει επίσης ότι ο σκύλος σας θέλει να ακούσει λέξεις συγκεκριμένες για το λεξικό του σκύλου: φαγητό, βόλτα, καλός. Ξέρεις τις λέξεις.

Επίσης, η ανάγνωση σε σκύλους έχει αποδειχθεί ότι ηρεμεί τα ανήσυχα και υψηλής ενέργειας σκυλιά στα καταφύγια και φέρνει ντροπαλά σκυλιά έξω από τα “καβούκια” τους.

Γίνετε καλός ακροατής

Δεν είστε σίγουροι αν μεταδίδετε το μήνυμα αγάπης; Η γλώσσα του σώματος του σκύλου σας θα σας πει. Αναζητήστε όλες τις γλώσσες αγάπης στον σκύλο:

 • κουνιστή ουρά
 • οπτική επαφή
 • ένα υπερυψωμένο φρύδι

Αντίθετα, προσέξτε τα προειδοποιητικά σημάδια για ένα ανήσυχο σκυλί:

 • μια κρυμμένη ουρά
 • γλείψιμο των χειλιών
 • τα μάτια του σκύλου σας ξεσπούν ή αποτρέπονται

Βλέμματα αγάπης

Τα μάτια του σκύλου σας μιλούν πολύ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί τους χρησιμοποιώντας την ίδια γλώσσα οπτικής επαφής.

Όταν ένα σκυλί σας δίνει μακρά, παρατεταμένη επαφή με τα μάτια, είναι ένας τρόπος να πείτε “Σ ‘αγαπώ.” Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η οξυτοκίνη, η «χημική ουσία αγάπης», ανεβαίνει τόσο στους σκύλους όσο και στον άνθρωπο όταν μοιράζονται ένα καλό βλέμμα.

Ωστόσο, προσέξτε την προσέγγισή σας. Το να κοιτάς ένα σκύλο με ισχυρό τρόπο μπορεί να είναι ένα σημάδι επιθετικότητας για το σκύλο σου.

Εκφράσεις προσώπου αγάπης

Όσο κι αν θέλουμε να κρύψουμε τα συναισθήματά μας, ακόμη και από τα σκυλιά μας, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων γνωρίζουν ότι τα ζώα είναι ευαίσθητα στις συναισθηματικές μας καταστάσεις. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά μπορούν να διαβάσουν τα ανθρώπινα συναισθήματα μέσω των εκφράσεων του προσώπου μας.

Μπορείτε να κάνετε σκόπιμα τις εκφράσεις του προσώπο σας γιατί οι εκφράσεις αυτές λένε πράγματα στο σκυλί σας. Οι Ιάπωνες επιστήμονες συμπεριφοράς έχουν δείξει ότι όταν ένα σκυλί αισθάνεται συνδεδεμένο με κάποιον, συχνά σηκώνουν τα φρύδια τους – το αριστερό περισσότερο από το δεξί. Χαιρετώντας λοιπόν το σκυλί σας με υψωμένα φρύδια και ένα χαλαρό χαμόγελο λέει στο σκυλί σας πόσο χαρούμενοι είστε που το βλέπετε.

Το ξάπλωμα της αγάπης

Γνωρίζατε ότι ένα σκυλί θα ξαπλώσει πάνω σας ως ένδειξη αγάπης και εμπιστοσύνης; Εκτός αν το ξάπλωμα φαίνεται να είναι μια ανήσυχη συμπεριφορά ή μια όχι τόσο λεπτή ώθηση προς την πόρτα, αυτή η στάση του σώματος από το σκυλί σας μπορεί να τη μιμηθεί ή να αντιστραφεί για να δείξει στοργή.

Αγκαλιές και ύπνοι

Μέρος της προαναφερθείσας συμπεριφοράς του σκύλου σας είναι να παίζει έντονα και στη συνέχεια ξεκουράζεται μαζί σας. Ακόμα κι αν δεν σας ενδιαφέρει να αφήσετε το σκυλί σας στο κρεβάτι μαζί σας, ένα απογευματινό ύπνο μαζί στον καναπέ ή στο γρασίδι θα εμβαθύνει την αίσθηση του σκυλιού σας για τη σύνδεσή σας.

Και όπως οι άνθρωποι, τα σκυλιά ευδοκιμούν με φυσική επαφή. Έτσι, ενώ το σκυλί σας μπορεί να μην σας αγκαλιάζει το ίδιο, μια ωραία αγκαλιά προσφέρει τη σύνδεση που λαχταρούν.

Βόλτες

Τα σκυλιά ευδοκιμούν με ρουτίνα και χρονοδιάγραμμα, οπότε μια καθημερινή βόλτα μαζί με προπόνηση θα βοηθήσει το σκυλί σας να καταλάβει πόσο αγαπάτε και φροντίζετε γι ‘αυτά.

Οι περίπατοι και οι περιπέτειες δίνουν πολλές ευκαιρίες για να εργαστούν σε δεξιότητες όπως χαλαρό περπάτημα με λουρί και ανάκληση. Αυτές οι κοινές εμπειρίες και προπονήσεις δημιουργούν εμπιστοσύνη, επικοινωνία και σύνδεση μεταξύ σας.

Το άγγιγμα της αγάπης

Απλά αγγίζοντας το σκυλί σας απελευθερώνει οξυτοκίνη σε εσάς και το σκυλί σας, έτσι ένα χαλαρωτικό μασάζ, μια απαλή συνεδρία περιποίησης ή ο παρατεταμένος χρόνος για χάιδεμα θα πει στο σκυλί σας πόσο το αγαπάτε. Συγκεκριμένα, το τρίψιμο των αυτιών του σκύλου σας λειτουργεί για την απελευθέρωση οξυτοκίνης στο σώμα τους. Αυτά τα αξιολάτρευτα, μαλακά αυτιά είναι επίσης γεμάτα με υποδοχείς αίσθησης.

Ανθρώπινα σήματα στοργής που μπορεί να μην μεταφράζονται σε σκύλους:

Οι κηδεμόνες σκύλων επωφελούνται επίσης από το να μάθουν ποια ανθρώπινα σημάδια δείχνουν στοργή δεν έχουν νόημα για το σκυλί σας.

 • Αγκαλιάζοντας τα: μερικά σκυλιά αισθάνονται παγιδευμένα ή καρφωμένα όταν τα αγκαλιάζετε. Παρακολουθήστε την αντίδραση του σκύλου σας.
 • Φιλί: ένα γρήγορο ράμφισμα στο κεφάλι είναι εξαιρετικά παρόμοιο με ένα παιχνιδιάρικο χτύπημα στο λαιμό ή μια χειρονομία κυριαρχίας. Ο σκύλος σας μπορεί να πιστεύει ότι προσπαθείτε να παίξετε ή να διεκδικήσετε τη θέση σας στην ιεραρχία των νοικοκυριών.
 • Λιχουδιές: όσο το φαγητό μπορεί να είναι σημάδι αγάπης για τον άνθρωπο, οι λιχουδιές χρησιμοποιούνται καλύτερα για την παρακίνηση συμπεριφοράς και την εκπαίδευση σκύλων. Σκεφτείτε πόσο γρήγορα η πίστη του σκύλου σας εξαφανίζεται τη στιγμή που κάποιος άλλος τους προσφέρει.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *