fbpx
Πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε μόνο ένα σκύλο;
Πριν από 4 εβδομάδες

Αφήνετε τον σκύλο σας μόνο; Πόσο χρόνο μπορείτε!

Το να έχεις σκύλο σημαίνει να έχεις ένα πρόγραμμα. Τακτοποιείτε ώρες εργασίας, κοινωνικές εκδρομές και αποστολές ανάλογα με το πότε μπορείτε να φτάσετε στο σπίτι. Αν είστε κάτι σαν εμένα, μερικές φορές παραλείπετε μια βραδινή έξοδο επειδή αισθάνεστε ένοχοι αφήνοντας το σκυλί σας μόνο του.

Τα σκυλιά απολαμβάνουν τη συντροφιά των ανθρώπων τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το να τα αφήνουμε μόνα τους στο σπίτι είναι κακό ή επικίνδυνο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε ένα σκυλί μόνο του και συμβουλές για να κάνετε τον χρόνο του στο σπίτι ασφαλές και εμπλουτισμένο.

Εξετάστε την ουροδόχο κύστη

Η πρώτη ερώτηση που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι για να αφήσουν το σκυλί τους στο σπίτι τους είναι : πόσο καιρό μπορεί το σκυλί μου να διαρκέσει χωρίς να πάει στο μπάνιο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σκυλιά γενικά πρέπει να ουρήσουν μεταξύ 3 έως 5 φορές την ημέρα. Αλλά ο χρόνος των ασήμαντων διαλειμμάτων ποικίλλει από σκύλο σε σκύλο και τα κουτάβια και τα ηλικιωμένα χρειάζονται συχνότερα διαλείμματα για να κάνουν την ανάγκη τους.

Πόσο καιρό μπορεί ένα σκυλί να το “κρατήσει” πριν χρειαστεί να ουρήσει ; Ακολουθούν κοινές προθεσμίες για σκύλους διαφορετικών σταδίων ζωής:

 • Κουτάβια: μία ώρα ανά μήνα της ηλικίας (έτσι ένα κουτάβι τριών μηνών μπορεί να περιμένει τρεις ώρες για να κατουρήσει)
 • Τα ενήλικα σκυλιά ηλικίας ενός έτους και άνω: έως οκτώ ώρες, αλλά ιδανικά όχι περισσότερο από έξι
 • Τα ηλικιωμένα σκυλιά ηλικίας οκτώ και άνω: ανάλογα με το μέγεθος και την υγεία, οπουδήποτε από δύο έως έξι ώρες

Φυσικά, οι παραπάνω εκτιμήσεις διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος, την υγεία και τις συνήθειες ενός σκύλου. Όμως, κάθε σκύλος που αναγκάζεται να κρατήσει τα ούρα του για πολύ καιρό κινδυνεύει από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, πέτρες ή κρύσταλλα. Επιπλέον, η κατακράτηση ούρων για πολύ καιρό είναι απλώς άβολη και μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα στο σπίτι.

Για λόγους ασφάλειας και άνεσης, κάντε ένα διάλειμμα για τουαλέτα κάθε τέσσερις έως έξι ώρες. Οι τυπικές εργάσιμες ημέρες έχουν διάρκεια οκτώ έως δέκα ωρών, οπότε αν δεν μπορείτε να είστε στο σπίτι για μεσημεριανό γεύμα για να βγεί ο σκύλος σας βόλτα, βρείτε ένα dog walker στην περιοχή σας.

Η άσκηση μετράει

Πέρα από τα ασήμαντα διαλείμματα, το σκυλί σας χρειάζεται σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανεξάρτητα από το επίπεδο ενέργειας και φυσικής κατάστασης του σκύλου σας, η άσκηση του βοηθά:

 • Να μείνει υγιές
 • Να χωνεύει τα γεύματα
 • Τόνωση του μυαλού τους
 • Κάψιμο θερμίδων
 • Αποφεύγετε η πλήξη (και καταστροφικές συμπεριφορές που προκαλούνται από την πλήξη)

Οι ατομικές ανάγκες άσκησης ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία, τη ράτσα και το επίπεδο υγείας του σκύλου σας. Τα σκυλιά βοσκής και αθλητισμού συχνά απαιτούν πιο έντονη και μακρά δραστηριότητα. Ράτσες χαμηλότερης ενέργειας και μεγαλύτερα σκυλιά μπορούν να κάνουν σημαντικά λιγότερη. Αλλά κάθε σκυλί πρέπει να τεντώσει τα πόδια του μερικές φορές την ημέρα.

Γενικά, τα υγιεί σκυλιά χρειάζονται περίπου 60 λεπτά μέτριας δραστηριότητας κάθε μέρα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι συνεχή. Πριν φύγετε από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφιερώστε 20-30 λεπτά για να κάνετε μια γρήγορη βόλτα ή να παίξετε. Κουράστε τους ώστε ο χρόνος που θα μείνουν μόνοι τους να είναι πιο χαλαρωτικός.

Στη συνέχεια, μια βόλτα το μεσημέρι (με εσάς ή έναν Dog Walker) θα σας βοηθήσει να χωρίσετε τη μέρα και φυσικά να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί όταν βρίσκεστε στο σπίτι για τη νύχτα!

Εάν το σκυλί σας έχει άγχος ή έχει καταστροφικές τάσεις αφού περάσει χρόνο μόνο του, είναι πιθανό να χρειαστεί πιο συχνή και έντονη άσκηση. Μιλήστε στον κτηνίατρό σας για να καθορίσετε μια ιδανική ρουτίνα φυσικής κατάστασης για το κατοικίδιο ζώο σας.

Η ψυχική δραστηριότητα έχει επίσης σημασία

Πέρα από το πόσο καιρό μπορεί να κρατηθεί ένα σκυλί ή πόση άσκηση χρειάζεται ένα σκυλί κάθε μέρα, η ψυχική δραστηριότητα είναι σημαντική για να διατηρηθεί ο καλύτερος φίλος σας υγιής, ευτυχισμένος και με καλή συμπεριφορά. Τα κουτάβια και τα νεαρά σκυλιά χρειάζονται περισσότερο εμπλουτισμό του χρόνου τους από τους ενήλικες, αλλά όλα τα σκυλιά χρειάζονται ένα ορισμένο ποσό διανοητικής διέγερσης καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας (πηγή). Χωρίς αυτό, μπορεί να βαρεθούν, και ακόμη και να δράσουν καταστροφικά όταν μείνουν μόνα τους.

Είτε πρόκειται για προπόνηση, συναρπαστική βόλτα στη γειτονιά, παζλ τροφοδοσίας ή έναν γύρο παιχνιδιών εσωτερικού χώρου, οι δραστηριότητες εμπλουτισμού βοηθούν το σκυλί σας να είναι υγιές και να εξισορροπεί τον χρόνο που περνά μόνο του.

Το συμπέρασμα

Όλα τα σκυλιά είναι διαφορετικά και μερικά μπορούν να χειριστούν περισσότερο χρόνο από τον άλλο. Αλλά κάθε σκύλος χρειάζεται περιοδικά διαλείμματα, άσκηση και ψυχική διέγερση. Εάν το πρόγραμμα εργασίας σας σημαίνει ότι ο σκύλος σας περνά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο σπίτι του, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κλείσετε έναν αξιόπιστο Keeper ή Dog Walker για να σταματήσετε και να κάνει το σκυλί σας ένα διάλειμμα.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest