fbpx
7 μύθοι για την Barf διατροφή
Πριν από 7 μήνες

7 μύθοι για την Barf διατροφή

Οι αληθινές Barf τροφές είναι για τον σκύλο σας ο καλύτερος τρόπος για να του παρέχετε μια ισορροπημένη και εξαιρετικά θρεπτική διατροφή. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την ωμή BARF διατροφή για σκύλους! 

Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και αποθάρρυνση για τους ιδιοκτήτες σκύλων που θέλουν να κάνουν το καλύτερο για τα σκυλιά τους.

Ως υποστηρικτές της ωμής BARF διατροφής, ακούμε αυτούς τους μύθους όλη την ώρα, οπότε θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις παρανοήσεις και να σας δώσουμε ολόκληρη την ιστορία σχετικά με την διατροφή του σκύλου σας με αληθινές BARF τροφές.

Διαβάστε όλα τα γεγονότα… εδώ είναι η αλήθεια πίσω από 7 από τους πιο συνηθισμένους μύθους σχετικά με την ωμή BARF διατροφή για σκύλους.

Μύθος 1: Η Barf δεν αποτελεί ισσοροπημένη διατροφή

Ένας από τους κύριους μύθους που διαδίδουν οι μεγάλες εταιρείες τροφών για κατοικίδια όταν αποθαρρύνουν τους ιδιοκτήτες σκύλων να επιλέξουν ωμές BARF τροφές είναι ότι δεν είναι ισορροπημένες και δεν ικανοποιούν όλες τις διατροφικές απαιτήσεις του σκύλου σας.

Είναι αλήθεια ότι η τροφοδοσία του σκύλου σας με μία ζουμερή μπριζόλα δεν παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει. Όμως, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις BARF τροφές.

Η διατροφή του σκύλου σας με αληθινές και ωμές BARF τροφές είναι κάτι πολύ περισσότερο από σκέτο κρέας. Τα σκυλιά που τρέφονται με ωμές BARF τροφές χρειάζονται ποικιλία στα γεύματά τους για να λαμβάνουν όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζονται για βέλτιστη και ισορροπημένη διατροφή. Πρέπει επίσης να περιέχουν οστά, απαραίτητα λιπαρά οξέα και σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για να αποτελούν μια ισορροπημένη ωμή διατροφή που θα κρατήσει το σκυλί σας υγιές και σε φόρμα για ολόκληρη την ζωή του.

Μύθος 2: Η σίτιση του σκύλου σας με Barf είναι επίφοβη λόγω σαλμονέλας

Διάφοροι καλά δημοσιευμένοι φόβοι για την υγεία τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχουν κάνει τους καταναλωτές πολύ επιφυλακτικούς για την απειλή της σαλμονέλας και άλλων βακτηριακών νοσημάτων. Αυτό που είναι ειρωνικό με αυτές τις αναφορές είναι ότι κανείς δεν φαίνεται να κάνει μεγάλη υπόθεση όταν ανακαλούνται αρκετά συχνά μάλιστα ξηρές τροφές (κροκέτες) λόγω βακτηριακής και όχι μόνο μόλυνσης.

Στην ιδανική περίπτωση, το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας μπορεί να χειριστεί βακτήρια στο έντερο χωρίς πρόβλημα. Τα σώματα των σκύλων είναι κατασκευασμένα για να αποτρέψουν τα επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα να εισβάλουν στο σώμα και να διαταράξουν την υγιή ισορροπία της εντερικής χλωρίδας. Τα σκυλιά έχουν πολύ όξινα στομάχια καθώς και φυσικά πεπτικά ένζυμα και ισχυρά χολικά οξέα που τους βοηθούν να επεξεργάζονται τη σαλμονέλα και άλλα βακτήρια χωρίς να αρρωσταίνουν.

Όταν τα σκυλιά τρέφονται με ξηρές τροφές τότε υπάρχει πρόβλημα. Οι κροκέτες δεν περιέχουν  ζωντανά πεπτικά ένζυμα, επομένως το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας μπορεί να επιβαρυνθεί ευκολότερα από τα ενδεχόμενα βακτήρια.

Μπορείτε να αποφύγετε περαιτέρω την βακτηριακή μόλυνση εάν επιλέξετε, αποθηκεύσετε και προετοιμάσετε τα γεύματα του σκύλου σας έχοντας κατά νου καλά πρωτόκολλα υγιεινής και λάβετε τις ωμές BARF τροφές του από εξειδικευμένο κατάστημα BARF διατροφής που εμπορεύεται ποιοτικά προϊόντα πιστοποιημένων εταιρειών.

Μύθος 3: Η σίτιση με Bard είναι χρονοβόρα και πολύπλοκη

Εάν σκοπεύετε να βγείτε με ένα τόξο και ένα βέλος και να κυνηγήσετε το θήραμα πριν το σύρετε στο σπίτι και να το προετοιμάσετε για το σκυλί σας από το μηδέν, τότε σίγουρα, αυτό πιθανότατα θα χρειαστεί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σας. Ωστόσο, η επιλογή και η αγορά ποιοτικών και πιστοποιημένων BARF τροφών δεν είναι πιο χρονοβόρα από το ψώνια που κάνετε για τον εαυτό σας!

Μύθος 4: Οι Barf τροφές είναι ακριβές

Εάν κάνετε μετάβαση του σκύλου σας στην ωμή BARF διατροφή από μία χαμηλής ποιότητας και φθηνή ξηρά τροφή με χαμηλό ποσοστό  κρέατος τότε ναι είναι αρκετά πιθανό να σας κοστίσει περισσότερο η BARF διατροφή του.

Ωστόσο, οι BARF τροφές μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρές από ό,τι νομίζετε. Αν μάλιστα λάβετε υπόψιν σας πως περιέχουν αληθινά και εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά, τότε το κόστος τους γίνεται ακόμα μικρότερο,

Εάν ανησυχείτε για τη διατροφή του σκύλου σας και θέλετε να παρέχετε στον σκύλο σας μια ποιοτικά διατροφή, πιθανότατα πληρώνετε ήδη αρκετά για καλής ποιότητας ξηρές τροφές οι οποίες όμως περιέχουν χαμηλότερα ποσοστά κρέατος από τις ωμές BARF τροφές, συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, συνθετικές βιταμίνες και υψηλό ποσοστό αμύλου.

Μύθος 5: Η ωμή Barf διατροφή θα κάνει το σκυλί σας επιθετικό

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που αφορούν την ωμή BARF διατροφή για σκύλους και ίσως αυτός που έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Η σκέψη ότι η διατροφή του σκύλου σας με μια υγιεινή, πλήρης και ωμή BARF διατροφή θα τον μετατρέψει σε ένα θηρίο με μία ακόρεστη δίψα για αίμα δεν βασίζεται σε τίποτα παρά στο φόβο και δεν ισχύει σε καμία περίπτωση!

Η σίτιση του σκύλου σας με ωμές BARF τροφές δεν θα κάνει το σκυλί σας επιθετικό, αλλά όπως και με οποιαδήποτε τροφή που το σκυλί σας απολαμβάνει πραγματικά, ορισμένα σκυλιά μπορεί να εμφανίσουν αμυντική ή εδαφική συμπεριφορά όταν τρώνε γιατί δεν θα θέλουν να τις μοιραστούν με κανέναν!

Η εκπαίδευση του σκύλου σας ώστε να έχει καλή και ήρεμη συμπεριφορά γύρω από το φαγητό είναι απαραίτητη, ανεξάρτητα από το είδος της διατροφής που λαμβάνει. Μια διατροφή με ωμές BARF τροφές δεν θα προκαλέσει ή θα επιδεινώσει προβλήματα συμπεριφοράς στο σκυλί σας, ούτε θα τον μετατρέψει σε επιθετικό τέρας.

Μύθος 6: Είναι επικίνδυνο να δώσετε ωμά οστά στο σκύλο σας

Είναι γεγονός – δεν είναι όλα τα οστά κατάλληλα για σκύλους.

Μικρά, λεπτά οστά που μπορεί να θρυμματιστούν και μαγειρεμένα οστά που είναι εύθραυστα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του σκύλου σας. Ωστόσο, οποιοσδήποτε υποστηρικτής της ωμής BARF διατροφής θα σας πει ότι τα οστά αυτών των τύπων δεν περιλαμβάνονται στις BARF τροφές για σκύλους.

Τα άγρια σκυλιά και οι λύκοι ροκανίζουν τα ωμά οστά για να πάρουν το απαραίτητο ασβέστιο και να διατηρήσουν τα δόντια τους καθαρά και δυνατά. Με την προϋπόθεση ότι επιλέγετε οστά που είναι ασφαλή για σκύλους και τα προετοιμάζετε σωστά ώστε να ταιριάζουν με το μέγεθος και το στάδιο ζωής του σκύλου σας, αποτελούν μια απαραίτητη, υγιή και πολύ εύγευστη προσθήκη στη διατροφή του.

Μύθος 7: Η Barf διατροφή είναι ακατάλληλη για μικρόσωμες ράτσες

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ωμή BARF διατροφή είναι κατάλληλη αποκλειστικά για μεγαλόσωμες, ισχυρές και εργασιακές φυλές σκύλων και ότι δεν πρέπει να παρέχονται αυτές και σε μικρόσωμες φυλές.

Αυτός ο μύθος προήλθε από τον φόβο του πνιγμού από τα οστά, που έχουμε καλύψει στον μύθο  #6 παραπάνω. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ο μικρόσωμος σκύλος σας να μην μπορεί να απολαύσει μια ωμή BARF διατροφή μαζί με τα μεγαλύτερα ξαδέλφια του. Εφόσον βέβαια οι BARF τροφές είναι ποιοτικές και κατάλληλες να καλύψουν τις ανάγκες του δικού σας σκύλου.

Τα οστά που είναι καλές επιλογές για μικρόσωμους σκύλους περιλαμβάνουν λαιμούς, φτερούγες κοτόπουλου ή πάπιας, και πλευρά αρνιού.

Ότι απόφαση και να κάνετε για την διατροφή του σκύλου σας, είτε με Ξηρά τροφή, είτε με Barf είτε ακόμα και με μαγειρεμένο φαγητό ειδικό για σκύλους, καλύτερα να ρωτήσετε πρώτα τον κτηνίατρό σας.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest