fbpx
εκπαίδευση
Πριν από 3 μήνες

9 διασκεδαστικά παιχνίδια στην εκπαίδευση για να κάνετε το σκύλο σας πιο έξυπνο

Υπάρχουν πολλοί στόχοι όσον αφορά την εκπαίδευση του σκύλου σας, αλλά πέρα από τις προφανείς ικανότητες και σχέσεις που δημιουργούν σχέσεις στην εκπαίδευση, ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι προκαλεί το σκυλί σας και τελικά το κάνει πιο έξυπνο. Και ποιος λέει ότι δεν μπορεί να είναι διασκεδαστικό;

Πέρα από τη βασική εκπαίδευση υπακοής, υπάρχουν επίσης πολλά διασκεδαστικά παιχνίδια για σκύλους που θα ενθαρρύνουν γνωστικά εκτός από τη διασκέδαση – και για τους δύο! Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες που θα ωφελήσουν πολύ το σκυλί σας.

Διδάξτε το σκυλί σας να κάνει επαφή με τα μάτια

Διδάξτε το σκυλί σας για να σας δώσει οπτική επαφή. Κρατήστε μια λιχουδιά στο μέτωπό σας ή στο μάτι σας και ζητήστε από το σκυλί σας να σας κοιτάξει. Αντικαταστήστε σταδιακά το φαγητό για να χρησιμοποιήσετε ένα σήμα χειρός και μια προφορική εντολή για να ζητήσετε από το σκυλί σας να σας κοιτάξει. Όχι μόνο αυτή η βασική συμπεριφορά σας βοηθά να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου σας όταν αποσπάται η προσοχή, αλλά η επαφή με τα μάτια προκαλεί επίσης απελευθέρωση οξυτοκίνης τόσο σε εσάς όσο και στο σκύλο σας. Η οξυτοκίνη είναι η ορμόνη προσκόλλησης μεταξύ γονέα και παιδιού. Οι επιστήμονες το αποκαλούν «αγκαλιές ματιών».

Εναλλαγή της ρουτίνας περπατήματος του σκύλου σας

Εάν θέλετε πραγματικά να βεβαιωθείτε ότι έχετε την αδιαίρετη προσοχή του σκύλου σας, τώρα και ξανά θα πρέπει να αλλάξετε τη ρουτίνα σας. Ένας εύκολος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να αλλάξετε τη διαδρομή που συνήθως ακολουθείτε όταν περπατάτε το σκυλί σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε πηγαίνοντας σε διαφορετική κατεύθυνση ή κάνοντας αριστερά όταν συνήθως παίρνετε δεξιά, αλλά μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάπου εντελώς νέα για να τον προκαλέσετε ακόμη περισσότερο.

Η έκθεση του σκύλου σας σε νέα αξιοθέατα, μυρωδιές και ήχους θα τους οδηγήσει σε έναν βρόχο, οπότε θέλετε να βεβαιωθείτε ότι σας δίνουν προσοχή και ακολουθούν το προβάδισμά σας. Βεβαιωθείτε ότι πριν εκθέσετε το σκυλί σας σε ένα νέο περιβάλλον περπατήματος ότι είναι ασφαλές και για τους δύο.

Ζεστό και κρύο παιχνίδι

Το παιχνίδι “Hot & Cold” χρησιμοποιεί λεκτική επικοινωνία και φωνητικό τόνο για να βοηθήσει το σκυλί σας να βρει μια κρυφή απόλαυση ή παιχνίδι. Κρύψτε μια απόλαυση όταν το σκυλί σας δεν φαίνεται. Χρησιμοποιήστε έναν ήρεμο τόνο για πιο κρύο εάν ο σκύλος σας απομακρυνθεί από την κρυφή θεραπεία. Χρησιμοποιήστε έναν πιο ενθουσιασμένο τόνο για «πιο ζεστό» καθώς το σκυλί σας πλησιάζει στην κρυφή απόλαυση. Αυτό το παιχνίδι αυξάνει τις δεξιότητες ακρόασης. Βοηθά επίσης στη δημιουργία της ειδικής «γλώσσας» που μοιράζεστε εσείς και ο σκύλος σας.

Διδάξτε το σκυλί σας στην εκπαίδευση για να λύσει ένα πρόβλημα

Αφήστε το σκυλί σας να καταλάβει πώς να τραβήξει ένα κορδόνι για να πάρει μια λιχουδιά. Δέστε μια κορδέλα ή ένα μικρό σχοινί σε μια λιχουδιά και κρύψτε την κάτω από μια μικρή πλατφόρμα ή ένα έπιπλο, αρκετά πίσω, ώστε να μην μπορούν να φθάσουν στη λιχουδιά με το στόμα ή το πόδι τους. Ενθαρρύνετε το σκυλί σας να ερευνήσει και να δει πόσο καιρό χρειάζεται για να τραβήξει το σκυλί για να ανακτήσει την απόλαυση. Οι δεξιότητες λογικής είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη κουταβιών και μεγαλύτερων σκύλων. Η επιτυχής επίλυση προβλημάτων είναι επίσης ένας μεγάλος ενισχυτής εμπιστοσύνης.

DIY διαδραστικά παιχνίδια με λιχουδιές για σκύλους

Χρησιμοποιήστε πλαστικά δοχεία αποθήκευσης που φωλιάζουν το ένα στο άλλο, είτε αυτά του ίδιου μεγέθους είτε αυτά που κυμαίνονται από μεγάλο σε μικρότερο. Τοποθετήστε μια λιχουδιά στο κάτω δοχείο και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το δεύτερο δοχείο στην κορυφή. Συνεχίστε την επίστρωση λιχουδιών και δοχείων. Συμπεριλάβετε μια απόλαυση στην κορυφή, ανοίξτε το δοχείο για να ξεκινήσει το σκυλί σας. Φροντίστε να το κάνετε υπό επίβλεψη, ώστε το σκυλί σας να μην προσπαθεί να φάει τα πλαστικά δοχεία. Μπορείτε να εργαστείτε σε επίπεδο για να το κάνετε πιο δύσκολο, προσθέτοντας περισσότερα δοχεία καθώς ο σκύλος σας καταφέρνει κάθε επίπεδο και να εξελίξετε την εκπαίδευση.

Βάλτε λιχουδιές σκύλου σε πλαστικό μπουκάλι

Για αυτό το παιχνίδι στην εκπαίδευση, χρησιμοποιήστε πλαστικές φιάλες σόδας, μεταλλική ράβδο και ξύλινη βάση για να δημιουργήσετε λιχουδιές σε μπουκάλι. Βάλτε τρία μπουκάλια σόδας μέσα από τη μεταλλική ράβδο και ασφαλίστε στην ξύλινη βάση. Βάλτε λιχουδιές σε δύο από τις φιάλες και παρακολουθήστε το σκυλί σας να προσπαθεί να πάρει τις λιχουδιές από τα μπουκάλια.

Παζλ για σκύλους

Παρόμοια με τα παραπάνω παιχνίδια, υπάρχει μια ποικιλία παιχνιδιών παζλ που θα είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικά για το σκυλί σας εάν έχουν κίνητρο για φαγητό. Ο στόχος, φυσικά, είναι να τους κάνουν να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους για να κερδίσουν την ανταμοιβή. Αυτά τα διαδραστικά παιχνίδια εκπαίδευσηq βελτιώνουν τη μνήμη του σκύλου σας, καθώς και τους διδάσκουν να επικεντρώνονται σε μια συγκεκριμένη εργασία για ένα χρονικό διάστημα.

Μάθημα ευελιξίας σκυλιών DIY

Αυτό δεν είναι μόνο διανοητικά διεγερτικό για το σκυλί σας, αλλά και φυσικά! Μπορείτε εύκολα να κάνετε μια πορεία εμποδίων από κοινά οικιακά αντικείμενα. Ρυθμίστε τις καρέκλες της τραπεζαρίας σας και ζητήστε από το σκύλο σας να τα αποφύγει ή τοποθετήστε μια σκούπα ή σφουγγαρίστρα για να την πηδήξει. Το σκυλί σας θα ακολουθήσει τις υποδείξεις σας για να περάσει από το μάθημα, αλλά θα διασκεδάσουν τόσο πολύ που δεν θα συνειδητοποιήσουν καν ότι τα εκπαιδεύετε!

Εάν διαπιστώσετε ότι το σκυλί σας είναι πραγματικά εξαιρετικό με αυτό, μπορείτε να σκεφτείτε να τους περιπλέξετε στην ευκινησία.

Παίξτε Hide and Seek με τον σκύλο σου

Αυτό δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι για παιδιά! Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που παίζετε με το σκυλί σας – με την απόλυτη ανταμοιβή σας. Ζητήστε από το σκυλί σας να καθίσει και να μείνει, ενώ αφιερώνετε το χρόνο σας βρίσκοντας το τέλειο κρησφύγετο. Όταν είστε έτοιμοι, ζητήστε από το σκυλί σας να έρθει και να σας βρει. Επειδή η αίσθηση της μυρωδιάς των σκύλων είναι αρκετά απίστευτη, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να σας βρουν. Ανταμείψτε τους μόλις σας ανακαλύψουν. Με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να επιλέξετε πιο δύσκολα σημεία για να τα κρύψετε, ώστε να πρέπει να δουλέψουν πολύ σκληρά για να καταλάβουν πού βρίσκεστε.

Διδάξτε στο σκυλί σας νέα κόλπα

Η διδασκαλία και εκπαίδευση του σκύλου σας σε ένα νέο κόλπο (είτε είναι νεαρός είτε μεγάλος) δεν είναι πάντα η ευκολότερη, αλλά σίγουρα ανταμείβει και τους δύο. Αυτό είναι κάτι που ίσως χρειαστεί να εργαστείτε με την πάροδο του χρόνου, αλλά θα αναπτύξετε δεξιότητες προσοχής και υπακοής. Ένα διασκεδαστικό να ξεκινήσετε είναι το Under the Bridge. Απλά καθίστε στο πάτωμα με τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και χρησιμοποιήστε μια λιχουδιά υψηλής αξίας ή το αγαπημένο παιχνίδι του σκύλου σας για να τον δελεάσετε να κινηθούν κάτω από τη «γέφυρα» που έχουν κάνει τα πόδια σας. Φροντίστε να τους δώσετε πολλούς επαίνους μόλις ολοκληρώσουν το έργο!

Η ψυχική άσκηση είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική άσκηση για ένα καλά στρογγυλό σκυλί. Αυτά τα παιχνίδια και άλλα ενισχύουν όχι μόνο το μυαλό του σκύλου σας, αλλά και τον δεσμό σας με τον σκύλο σας.

Πηγή

0
3+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest