fbpx
ευτυχισμένο
Πριν από 3 μήνες

Είναι το σκυλί μου ευτυχισμένο;

Πώς ξέρετε πότε το σκυλί σας είναι ευτυχισμένο; Ίσως είναι ο τρόπος με τον οποίο κουνάει την ουρά τους ή πώς γυρνάει γύρω από το δωμάτιο όταν επιστρέφετε στο σπίτι. Αν είστε σαν εμένα, πιθανότατα απλώς γνωρίζετε ότι το σκυλί σας είναι ευτυχισμένο, αλλά δεν μπορείτε να εξηγήσετε αρκετά πώς ξέρετε.

Τα σκυλιά αισθάνονται συναισθήματα παρόμοια με τα δικά μας, αλλά δεν μπορούν να τα εκφράσουν όπως εμείς. Δείχνουν τα συναισθήματά τους μέσω της γλώσσας του σώματος, της συμπεριφοράς, ακόμη και της υγείας. Και το πιστεύετε ή όχι, υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που δείχνουν την ευτυχία των σκύλων.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς τα σκυλιά δείχνουν συναισθήματα και πώς να πείτε πότε το σκυλί σας είναι ευτυχισμένο.

Πώς τα σκυλιά αισθάνονται (και δείχνουν) τα συναισθήματα

Τα σκυλιά έχουν τη συναισθηματική ικανότητα ενός παιδιού 2 έως 2,5 ετών, που σημαίνει ότι βιώνουν συναισθήματα όπως χαρά, φόβο και θυμό. Στην πραγματικότητα, τα σκυλιά έχουν τις ίδιες ορμόνες και υφίστανται τους ίδιους τύπους χημικών αλλαγών που κάνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια συναισθηματικών αλλαγών.

Όπως ένα παιδί 2 ετών, το σκυλί σας δεν έχει το λεξιλόγιο για να σας πει πώς αισθάνεται. Ωστόσο, όπως και ένα μικρό παιδί, η γλώσσα του σώματος και η συμπεριφορά των σκύλων επικοινωνούν τα συναισθήματα. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι από εμάς ξέρουμε πώς μοιάζει όταν ο σκύλος μας είναι «απογοητευμένος».

Φυσικά σημάδια ενός ευτυχισμένου σκύλου

Γενικά, ένας χαρούμενος σκύλος θα έχει χαλαρή γλώσσα του σώματος. Αυτά είναι μερικά από τα φυσικά σημάδια ενός ευτυχούς σκύλου:

 • Ένα απαλό, μερικώς ανοιχτό στόμα
 • Τα αυτιά είναι χαλαρά, δεν τραβιούνται πίσω ή τεντωμένα με εγρήγορση
 • Συνολική χαλαρή στάση, με υψωμένο κεφάλι, χαλαρή ουρά και αυτοπεποίθηση στάση
 • Μια ουρά κουνιστή που περιλαμβάνει κουνήματα ολόκληρου του σώματος, ή τουλάχιστον ένα χαλαρό σώμα. Αντίθετα, ένας σκύλος που στέκεται άκαμπτα με μια κυματιστή ουρά μπορεί να δείχνει εγρήγορση ή νευρικότητα.
 • Κυλώντας για να δείξουν την κοιλιά τους
 • Κάνοντας ένα «τόξο παιχνιδιού», με το πίσω μέρος τους στον αέρα και το στήθος χαμηλωμένο στο έδαφος ως πρόσκληση για παιχνίδι

Φυσικά, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και η σύνθεση του σώματος μπορεί να διαφέρει. Αλλά σε γενικές γραμμές, ένας χαρούμενος σκύλος θα φαίνεται άνετος.

Συμπεριφορικά σημάδια ενός ευτυχούς σκύλου

Εκτός από τα στοιχεία της γλώσσας του σώματος, υπάρχουν συμπεριφορικά σημάδια ευτυχίας στα σκυλιά:

 • Τα χαρούμενα σκυλιά γενικά δεν είναι καταστροφικά. Η καταστροφική συμπεριφορά μπορεί να είναι ένα σημάδι άγχους
 • Είναι χαρούμενοι να παίξουν, να κάνουν μια βόλτα ή να κάνουν μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Εάν ο σκύλος σας δεν ενδιαφέρεται για το χρόνο παιχνιδιού, μπορεί να αισθάνεται αδιαθεσία ή πόνο.
 • Έχουν μια υγιή όρεξη, που δείχνει ότι αισθάνεται σωματικά καλά και συναισθηματικά ικανοποιημένο. Οι αλλαγές στην όρεξη είναι ένα από τα πρώτα σημάδια πιθανής ασθένειας ή δυστυχίας.
 • Κλίνονται στο χέρι ή το σώμα σας. Τα χαρούμενα σκυλιά κάνουν πολλή επαφή με το σώμα!
 • Είναι ενθουσιασμένοι που σας βλέπουν όταν περπατάτε στην πόρτα.

Παράγοντες όπως η φυλή, η ηλικία και η υγεία μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά του σκύλου σας. Και φυσικά, η βασική προσωπικότητα του σκύλου σας παίζει ρόλο στο πώς εκφράζουν την ευτυχία!

Πιθανώς να μοιάζουν οι παραλλαγές του σκύλου σας στις «χαρούμενες συμπεριφορές», οπότε η δική σας λίστα μπορεί να μοιάζει λίγο διαφορετική από την παραπάνω.

Πώς να κάνετε το σκυλί σας ακόμα πιο ευτυχισμένο

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε ένα σκυλί ευτυχισμένο είναι απλά να καλύψετε τις σωματικές, πνευματικές και συναισθηματικές του ανάγκες. Βεβαιωθείτε ότι έχουν μια υγιεινή διατροφή, μια κατάλληλη ποσότητα άσκησης, αρκετή διανοητική διέγερση και πολλή αγάπη και στοργή.https://www.instagram.com/p/B_oBPWGJqhR/

Ένας άλλος τρόπος για να εξασφαλίσετε την ευτυχία του σκύλου σας είναι να φροντίζετε τη δική σας! Εκτός από το να βιώνουν τα συναισθήματά τους, τα σκυλιά αντιδρούν στις διαθέσεις μας. Όσο πιο υγιές και περισσότερο περιεχόμενο διατηρείτε τον εαυτό σας, τόσο πιο άνετο και ικανοποιημένο θα είναι και το σκυλί σας.

Τέλος, θυμηθείτε ότι η «ευτυχία» είναι ένα από τα πολλά συναισθήματα που μπορεί να αισθανθεί ο σκύλος σας. Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στα συναισθηματικά στοιχεία του σκύλου σας, καθώς οι αλλαγές στη γλώσσα του σώματος ή τη συμπεριφορά μπορεί να υποδηλώνουν συναισθηματικό στρες, σωματική δυσφορία ή ασθένεια. Αλλά είναι επίσης σημαντικό να επιτρέπονται διαφορές στη διάθεση.

Σε τελική ανάλυση, ο καθένας γίνεται ασταθής μια φορά. Εφόσον το σκυλί σας είναι γενικά υγιές, άνετο και φροντισμένο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι χαρούμενοι, ανεξάρτητα από το πώς το δείχνουν.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *