fbpx
Husky
Πριν από 3 μήνες

Husky: Είστε σίγουροι ότι σας ταιριάζει η επιλογή του ;

Αυτή η όμορφη ράτσα των Husky έρχεται με ένα συγκεκριμένο σύνολο αναγκών και ζητημάτων!

Τα Husky τα τελευταία χρόνια – ειδικά στις ΗΠΑ – είναι μια ράτσα που πολλοί επιλέγουν για κατοικίδιο. Τα Husky όντως είναι μια πολύ όμορφη ράτσα, όμως έχει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες.

Όταν μια φυλή διαδίδεται μέσω ταινιών ή τηλεόρασης, συμβαίνουν ατυχή πράγματα. Οι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους την έκδοση Disney. Θυμάστε 101 Δαλματίας; Σκεφτείτε όλα τα ανεπιθύμητα Dals που κατέληξαν σε καταφύγια όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν ότι ο σκύλος τους δεν ήταν Pongo. Ή τι θα λέγατε για το Taco Bell Chihuahua, και για όλους αυτούς τους χαριτωμένους Chihuahuas που αγοράστηκαν, παραιτήθηκαν και έφυγαν λέγοντας, “Yo quiero … ένα μόνιμο σπίτι.”

Προσθέστε και την εξαναγκασμένη υπερβολική αναπαραγωγή και την έλλειψη εκπαίδευσης. Αυτό τώρα συμβαίνει με τα Siberian Huskies. Πιστεύω ότι η τάση μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στην τεράστια δημοτικότητα του Game of Thrones. Μάλλον οι «direwolves» ήταν ο καταλύτης για πολλούς ανθρώπους που ήθελαν κάποιο σκύλο-λύκο.

Το ατυχές είναι ότι τα Huskies, όχι μόνο δεν είναι direwolves, δεν είναι ούτε τυπικά σκυλιά με την έννοια του τι περιμένουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν παίρνουν ένα σκυλί. Εξ ου και πολλά δύστυχα Huskies που τώρα κάθονται σε καταφύγια. Δυστυχώς, οι άνθρωποι βλέπουν συχνά μόνο την ομορφιά της φυλής. Και τα Husky είναι όμορφα.

Το πανέμορφο, παχύ τρίχωμα (το οποίο, παρεμπιπτόντως, θα μαδάει συνεχώς και επίσης θα διακοσμεί το σπίτι σας δύο φορές το χρόνο όταν φυσά το υπόστρωμα), τα με μάτια που μερικές φορές είναι εντυπωσιακά μπλε και ναι, η ομοιότητα με τους λύκους. Και τα Huskies είναι έξυπνα, στοργικά αλλά ανεξάρτητα σκυλιά που κανονικά ταιριάζουν καλά με άλλα μεγάλα σκυλιά. Αλλά αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν βλέπουν είναι ότι η ράτσα έρχεται με ένα συγκεκριμένο σύνολο αναγκών και ζητημάτων.

Δες φωτογραφίες ΕΔΩ

Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε ένα Husky, σκεφτείτε καλά τα παρακάτω:

Τα Huskies είναι καλλιτέχνες διαφυγής

Θα πηδήξουν πάνω από φράχτες και θα σκάψουν κάτω. (Η ταφή ενός αλυσοδέσμου συνδέσμου κατά μήκος της γραμμής του φράχτη μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εκσκαφών.) Όσον αφορά το ύψος του φράκτη, ορισμένα Huskies θα παραμείνουν μέσα σε περίφραξη πέντε ποδιών, αλλά η πρότασή μου είναι έξι πόδια ή μεγαλύτερη. Μερικοί ιδιοκτήτες προσθέτουν ακόμη και περίφραξη με κλίση – αυτά τα κεκλιμένα κάγκελα που βλέπετε στους ζωολογικούς κήπους – στην κορυφή. Εάν η αυλή σας είναι μια όμορφη, παρθένα όαση με υπέροχα λουλούδια που δεν θέλετε να σκάψετε ή να καταστρέψετε, αυτό μπορεί να μην είναι η ράτσα για εσάς.

Τα Huskies έχουν μια ισχυρή κίνηση θηραμάτων

Αρκετά Husky έχουν παραδοθεί σε καταφύγια επειδή κυνηγούσαν ή σκότωσαν την οικογενειακή γάτα, ή σκότωσαν κοτόπουλα ή άλλα μικρά ζώα. Δυστυχώς, ορισμένα έχουν επίσης επιτεθεί ή σκοτώσει ένα μικρότερο οικογενειακό σκυλί. Δεν έχουν όλα τα huskies αυτή τη δυναμική κίνηση των θηραμάτων, και μερικοί συνυπάρχουν με μικρότερα σκυλιά φυλής. Αλλά προσωπικά, αν είχα κοτόπουλα, γάτα ή μικρό σκυλί, δεν θα έφερνα έναν Husky στο σπίτι. Γιατί να πάρετε το ρίσκο;

Τα Huskies χρειάζονται πολλή άσκηση

Και δεν εννοώ ένα γιογιό 15 λεπτών δύο φορές την ημέρα. Εννοώ άσκηση! καθημερινές διαδρομές, πεζοπορίες ή τουλάχιστον μεγάλες βόλτες. Σε ψυχρότερα κλίματα, οι άνθρωποι κάνουν πραγματική άσκηση με τα χάσκι τους. Και πάλι, αυτά τα σκυλιά χρειάζονται σοβαρή άσκηση. Εάν είστε ενεργός, υπαίθριος τύπος, υπέροχα! Ένα Husky μπορεί να είναι ο ιδανικός σύντροφος για εσάς. Αν προτιμάτε να καθίσετε στον καναπέ και να παρακολουθήσετε ξανά το Game of Thrones, ίσως όχι τόσο πολύ.

Τα Huskies μπορεί να είναι πολύ καταστροφικά όταν μένουν μόνα τους

Εάν σκοπεύετε να αφήσετε ένα Husky σε ένα διαμέρισμα και να πάτε για δουλειά, θα πρέπει επίσης να σχεδιάσετε να επιστρέψετε σε έναν χώρο που έχει ανακαινιστεί πλήρως με το σκυλίσιο μοτίβο κατεδάφισης.

Τα Huskies δεν γαβγίζουν πολύ, οπότε δεν είναι ιδανικοί φύλακες, αλλά ουρλιάζουν

Αυτό θα είναι πιθανό πρόβλημα με τους γείτονές σας;

Τα Huskies μπορεί να είναι δύσκολο να τα εκπαιδεύσεις ώστε να τα εμπιστεύεσαι απόλυτα.

Δεν λέμε ότι δεν μπορεί να γίνει, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί πολύ περισσότερη δουλειά, καθώς πολλοί θα τρέξουν και θα κυνηγήσουν θηράματα αντί να επιστρέψουν στην εντολή.

Ίσως να σκεφτείτε, λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις προειδοποιήσεις, ότι προσπαθούμς να σας αποτρέψουμε από την υιοθέτηση ενός Husky. Όμως όχι! Προσπαθούμε απλώς να αποτρέψω περισσότερα από το να καταλήξουν σε καταφύγια. Και πάλι, τα Huskies είναι όμορφα, στοργικά, έξυπνα, σύντροφοι. Εάν αποφασίσετε να πάρετε ένα, σκεφτείτε να το εγκρίνετε. Τα καταφύγια σε όλο τον κόσμο γεμίζουν με Huskies όλων των ηλικιών, θύματα έλλειψης γνώσεων εκ μέρους προηγούμενων ιδιοκτητών. Και σκεφτείτε έναν ενήλικο σκύλο. Αυτό που βλέπετε με έναν ενήλικα είναι αυτό που παίρνετε ως το ταμπεραμέντο. δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε κάτι διαφορετικό καθώς μεγαλώνει ο σκύλος. Και, θα έσωζες μια ζωή.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest