fbpx
Εκπαίδευση ενός κουταβιού: Πώς να σταματήσετε ένα κουτάβι από το να δαγκώνει
Πριν από 1 μήνα

Εκπαίδευση ενός κουταβιού: Πώς να σταματήσετε ένα κουτάβι από το να δαγκώνει

Τα απίθανα χαρακτηριστικά ενός κουταβιού, όπως το χαριτωμένο βλέμα αρέσει σε όλους μας, αλλά τα κουτάβια έρχονται εξοπλισμένα με κάποια θανατηφόρα χαρακτηριστικά. Αυτά τα δόντια είναι κατασκευασμένα για να σπάσουν οστά και να σχίσουν τη σάρκα κανείς δεν είπε στην εξέλιξη ότι τα περισσότερα σκυλιά τρώνε κροκέτες.

Το κουτάβι σας γεννιέται τυφλό και κωφό και θα ζήσει έως και δύο εβδομάδες σε έναν σκοτεινό, σιωπηλό κόσμο πριν ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια του. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη τους εισαγωγή στον κόσμο είναι μέσω του στόματος. Τους καθοδηγεί να εντοπίσουν φαγητό και να κατανοήσουν το περιβάλλον τους. Ακόμη και μετά την ενίσχυση της όρασης και της ακοής τους, τα κουτάβια συνεχίζουν να βασίζονται στο στόμα τους για πληροφορίες.

Το στόμα είναι, με πολλούς τρόπους, η καρδιά ενός κουταβιού. Τους προσφέρει τροφή, νέες γεύσεις και μυρωδιές (τα σκυλιά μυρίζουν τόσο από το στόμα όσο και από τη μύτη) και, καθώς γίνονται πιο ανθεκτικά στα πόδια τους, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση και παίζει σημαντικό ρόλο στις συμπεριφορές με τους συντρόφους του. Με άλλα λόγια, το στόμα και τα 28 παιδικά δόντια τους είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του κουταβιού.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα δόντια πονάνε και, μέσα σε μήνες, αυτά τα 28 μικρά ξυράφια θα γίνουν 42 μεγάλα ξυράφια.

Δάγκωμα κουταβιού: Τι δεν πρέπει να κάνετε

Η χειρότερη απάντηση που μπορεί να έχει ένας γονέας κουταβιού στο δάγκωμα του κουταβιού τους είναι να κλείσει βίαια το στόμα. Κρατώντας το ρύγχος κλειστό με τα χέρια είναι πιθανό να πυροδοτήσει με δύο τρόπους:

1) Μπορεί να κάνει το κουτάβι να πιστεύει ότι παίζετε και να τους παρακινεί να συνεχίσουν να σας επιτίθενται με το στόμα τους ως μέρος του φανταστικού παιχνιδιού τους.

2) Θα αποτρέψει το κουτάβι να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει το στόμα τους που το κάνει να κλείνει.

Το κουτάβι σας πιθανότατα δεν έχει την εμπειρία ζωής για να καταλάβει ότι το στόμα που χρησιμοποιείται για φαγητό, δεν είναι το ίδιο με το στόμα που χρησιμοποιείται στα παιχνίδια, το οποίο δεν είναι το ίδιο με το στόμα που χρησιμοποιείται στους κηδεμόνες του.

Εκπαιδεύστε το κουτάβι σας να σταματήσει να δαγκώνει

Πρώτο βήμα: Διακοπή

Εάν το στόμα του κουταβιού γίνει άβολο, ενημερώστε το αμέσως διακόπτοντας τη συμπεριφορά. Πείτε “Αουτς!” και αφαιρέστε τα χέρια, τα πόδια σας ή άλλα μέρη του σώματος από τα που φτάνουν για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αλληλεπίδραση με το κουτάβι. Αν έχουν ηρεμήσει, υπέροχα. Αν όχι, συνεχίστε την ανάγνωση!

Δεύτερο βήμα: Ανακατεύθυνση

Εάν το κουτάβι αρχίσει να σας εκτοξεύει με υπερβολική πίεση, πιάστε το πλησιέστερο παιχνίδι και δώστε το στο κουτάβι σας. Η συμπεριφορά είναι πραγματικά αποδεκτή μόνο εάν στοχεύει ένα πιο κατάλληλο αντικείμενο.

Τρίτο βήμα: Φύγετε

 • Εάν ούτε το “Αουτς!” ούτε η ανακατεύθυνση λειτούργησε για να τραβήξει την προσοχή του κουταβιού σας από εσάς, δοκιμάστε να αφαιρέσετε αυτό που θεωρούν ως «ανταμοιβή» στην αλληλεπίδραση: εσάς!
  • Όταν τα δόντια του κουταβιού αρχίζουν να πονάνε (όχι πριν, το μαλακό στόμα είναι εντάξει), ενημερώστε τα λέγοντας “Αουτς!”
  • Αμέσως απομακρυνθείτε από το κουτάβι και βάλτε κάποιο εμπόδιο ανάμεσα σας (περπατήστε σε ένα κοντινό δωμάτιο και κλείστε την πόρτα, περπατήστε πάνω από μια πύλη μωρού, μετακινηθείτε πίσω από ένα έπιπλο) για 15 έως 30 δευτερόλεπτα.
  • Επιστρέψτε όταν τελειώσει ο χρόνος και δείτε εάν το κουτάβι σας έχει ηρεμήσει αρκετά για να σταματήσει τη συμπεριφορά του δαγκώματος.

Τέταρτο βήμα: Αφαίρεση

 • Εάν το “χρονικό όριο” δεν λειτούργησε, το Σχέδιο Β είναι να σταματήσετε εντελώς να αλληλεπιδράτε με το κουτάβι. Αμέσως.
  • Διακόψτε ξανά το κουτάβι με το “Αουτς!” και αμέσως απομακρυνθείτε.
  • Αφήστε το δωμάτιο εντελώς ή βάλτε το κουτάβι σε ένα χώρο περιορισμού. Ωστόσο, δεν τιμωρείτε το κουτάβι σας με σκληρές λέξεις ή ενέργειες. Φεύγοντας, επικοινωνείτε ξεκάθαρα ότι το υπερβολικό δάγκωμα οδηγεί στο τέλος ενός παιχνιδιού και στην εξαφάνιση ενός αγαπημένου προσώπου.
  • Επιστρέψτε αφού το κουτάβι σας είχε αρκετό χρόνο για να ηρεμήσει.

Το συμπέρασμα

Να είστε συνεπείς με αυτές τις μεθόδους με την πάροδο του χρόνου. Η εκπαίδευση απαιτεί χρόνο, αλλά εάν είστε συνεπής, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου το κουτάβι σας αρχίσει να καταλαβαίνει.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *