Προετοιμασία για την κατάλληλη φροντίδα κατοικιδίων

Image

Προετοιμασθείτε!

Έχετε μαζί σας κουτί πρώτων βοηθειών με εμφιαλωμένο νερό, αλάτι, ατροπίνες και σύριγγες . Βάλτε αυτά τα πράγματα σε μια πλαστική σακούλα στο αυτοκίνητό σας ή στην τσάντα σας. Ρωτείστε τον κτηνίατρό σας πώς να δώσετε τις πρώτες βοήθειες και σε τι ποσότητες. Μπορεί να σώσει την ζωή του ζώου σας.

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας στο αυτοκίνητο και στο σπίτι:

1. Γάζες και επιδέσμους για τυχόν αιμορραγίες

2. Οξυζενέ και betadine για άμεση απολύμανση ανοιχτού τραύματος/δαγκώματος από άλλο ζώο

3. Ψαλίδι

4. Φακό

5. Αιμοστατικό βαμβάκι

6. Γάντια (χειρουργικά)

7. Τσιμπιδάκι (για αφαίρεση αγκαθιού ή τσιμπουριού)

8. Αντιφλεγμονώδη χάπια για τυχόν τσιμπήματα (πχ Medrol)

9. Εμετική ένεση - αντιεμετική για διακοπή εμετού, για περίπτωση δηλητηρίασης (από φόλα) - Αφού συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο για τον τρόπο και τη δοσολογία χορήγησης! Αν δεν έχετε τέτοια εμετικά δοκιμάστε αλάτι ή σόδα σε χλιαρό νερό. Ρίχνετε με σύριγγα όσο περισσότερο από το διάλυμα στο στόμα του ζώου μέχρι να κάνει εμετό.

10. Αποστειρωμένες σύριγγες 2,5 ml και 5 ml

11.Ενεργό Άνθρακα (Καρβουνάκι) Πωλείται στο φαρμακείο σε μορφή κάψουλας που την ανοίγετε και το περιεχόμενο το διαλύεται σε λίγο νερό. Με τη μεγάλη σύριγγα ρίχνετε το διάλυμα στο στόμα του ζώου. Για κάθε ζώο χρειάζονται 4-5 κάψουλες.

12. Ενέσιμο διάλυμα κορτιζόνης : Solu cortef 500 mg. Πωλείται στα φαρμακεία. Σπάτε τη γυάλινη αμπούλα με τη βοήθεια ενός χαρτιού ή πανιού για να μη κοπείτε.. Τραβάτε με τη σύριγγα τον υγρό διαλύτη από τη γυάλινη αμπούλα και το ρίχνεται μέσα στην αμπούλα με τη σκόνη. Το κουνάτε λίγο για να διαλυθεί. Το τραβάτε στη σύριγγα, αφαιρείτε τον αέρα και κάνετε ενδομυϊκή ένεση στο μπούτι του ζώου (πάνω φαρδύ μέρος ποδιού). Γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις αν θέλετε να σώσετε το ζώο. Μη διστάζετε. Το ζώο εκείνη τη στιγμή υποφέρει τόσο πολύ που δεν πρόκειται καν να αισθανθεί το τσίμπημα της βελόνας. 13. Ατροπίνη Πωλείται στα φαρμακεία σε αμπούλες πλαστικές ή γυάλινες. Είναι φτηνό. Προμηθευτείτε τουλάχιστον 10 αμπούλες. Συνιστάται να έχετε πάντα μαζί ατροπίνη μαζί σας όταν παίρνετε το κατοικίδιο ζώο σας για μια βόλτα. Η ατροπίνη δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στο ψυγείο, αρκεί να αποθηκεύεται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον.

Στη περίπτωση δηλητηρίασης τραβάτε με τη σύριγγα το περιεχόμενο 2-3 αμπουλών ατροπίνης και κάνετε ενδομυϊκή ένεση, όπως με τη Κορτιζόνη. Αν οι σπασμοί δεν σταματήσουν, μετά μισή ώρα επαναλαμβάνετε με ένεση δύο ακόμη αμπουλών ατροπίνης. Μη χρησιμοποιείτε περισσότερες αμπούλες ατροπίνης γιατί μπορεί να κάνουν ζημιά στο ζώο.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΥΤΗ ΑΦΟΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ. ΤΟ ΖΩΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΠΑΣΜΟΥΣ, ΣΑΛΙΑ, ΤΡΕΜΟΥΛΟ, ΑΣΘΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΟΠΡΑΝΩΝ, ΚΩΜΑ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΕΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ.

14. Βιβλιάριο ζώου: (Αν ο σκύλος σας έχει κάποια αλλεργία ή επιληψία ή κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, έχετε πάντα ένα κουτί από τα φάρμακα που παίρνει μέσα στο φαρμακείο πρώτων βοηθειών).

Αναζήτηση υπηρεσιών

Υπηρεσίες

Pet Shops

Pet o'clock

Διεύθυνση: 16o Χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Λαυρίου, Παιανία, Αθήνα
info@petoclock.gr
210 6646880
Pet Shops

The Fish Room

Κατεχάκη 25, Ζωγράφου, Αθήνα
info@thefishroom.gr
210 6923188
Pet Shops

Teachers Pet

Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 32, Ηλιούπολη, Αθήνα
teacherspet@hotmail.gr
211 2130665
Pet Shops

Σπίτι των Ζώων

Φιλικής Εταιρείας 44 - 46, Καλλίπολη, Πειραιάς
spititonzoon@gmail.com
210 4530381
Pet Shops

Puppy Love Pet Shop

Ξενοφώντος 20, Γλυφάδα, Αθήνα
info@puppylove.gr
210 8941487

Το blog μας

Για περισσότερα νέα και πληροφορίες γίνετε συνδρομητής!

Image

Νέα επιλογή στο Spotify φτιάχνει playlist εξατομικευμένες στο κατοικίδιο σας

Καλά νέα για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίνω το Spotify έβαλε μια νέα υπήρεσία για playlist ειδικά για κατοικίδια.

Image

20 Τρόποι για να γίνεις καλύτερος κηδεμόνας κατοικιδίου

Αυτή η λίστα έχει γράφτει από την κτηνίατρο Dr Liz. Η συγκεκριμένη κτηνίατρος εργάζεται στον Κανναδά και είναι εξαιρετική στον χώρο της.

Image

Χρήσιμα tips για την συμβίωση παιδιού και σκύλων

Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας θα έχει θετική αντιμετώπιση με τους σκύλους, είτε είναι της δικιάς σας οικογένειας είτε άλλος σκύλος είναι σημαντικό για την ασφάλεια των παιδιών σας.

Newsletter

Κάντε subscribe και μάθετε τα πάντα γύρω από τα κατοικίδια!