fbpx
Φέρνοντας στο σπίτι το νέο σας σκύλο: Προετοιμασία και πρώτα βήματα
Πριν από 3 μήνες

Φέρνοντας στο σπίτι το νέο σας σκύλο: Προετοιμασία και πρώτα βήματα

Η πρώτη εβδομάδα που περνάτε μαζί σας και το νέο σας σκύλο είναι συναρπαστική, σίγουρα, αλλά είναι επίσης πιθανό να είναι ανησυχητική.

Η μετάβαση σε ένα νέο σπίτι με μια νέα οικογένεια μπορεί να προκαλέσει άγχος για τα σκυλιά, και σίγουρα μπορεί να προκαλέσει άγχος και για εσάς. Μπορείτε να κάνετε τη μετάβαση ευκολότερη και για τους δύο, κάνοντας λίγο σχεδιασμό από πριν.

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε προτού φέρετε στο σπίτι το νέο σας σκύλο και μερικά πρώτα βήματα που πρέπει να κάνετε καθώς εντάσσεται στην οικογένειά σας.

Πριν φτάσει σπίτι το νέο σας κουτάβι

Ακόμα και προτού ο νέος σκύλος σας αρχίσει να πατάει στο σπίτι σας, θα πρέπει να κάνετε κάποιες προετοιμασίες. Αυτά τα βήματα θα διασφαλίσουν ότι ο σκύλος σας θα έχει την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στη νέα του ζωή.

Πραγματοποιήστε οικογενειακή συνάντηση

Ένα σκυλί είναι μια μεγάλη δέσμευση, οπότε προτού πάρετε τη βουτιά, βεβαιωθείτε ότι είστε όλοι μαζί για να θέλετε αυτό το νεότερο μέλος της οικογένειας.

Στη συνέχεια, αποφασίστε ποιος θα είναι ο κύριος “επιστάτης” – αλλιώς θα ξοδέψετε πολύ χρόνο διαφωνώντας ενώ το νέο σας σκυλί κοιτάζει το άδειο μπολ φαγητού τους.

Για να αποφύγετε τη σύγχυση του κουταβιού, σφυρίξτε τους κανόνες του σπιτιού εκ των προτέρων – θα επιτρέπεται ο σκύλος στο κρεβάτι; Στον καναπέ; Πού θα κοιμηθεί ο σκύλος; Τα δωμάτια του σπιτιού είναι μόνιμα εκτός ορίων; Συμπεριλάβετε την οικογένειά σας στις αποφάσεις, ώστε όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα.

Προμηθευτείτε τα απαραίτητα

Αγοράστε μερικά από τα βασικά εκ των προτέρων, έτσι ώστε εσείς και ο σκύλος σας να μπορέσετε να εγκατασταθείτε χωρίς πάρα πολλές τρελές παύλες στο κατάστημα.

Με αυτά πρέπει να ξεκινήσετε:

 • Κλουβάκι
 • Μπολ φαγητού και νερού
 • Φαγητό και ίσως μερικές λιχουδιές για προπόνηση – μιλήστε στον κτηνίατρό σας για μια κατάλληλη διατροφή
 • Κολάρο και λουρί
 • Κρεβάτι
 • Παιχνίδια, ειδικά για να μασήσει
 • Καθαριστικά λεκέδων και αρωμάτων
 • Ενδεχομένως κάποιες πύλες μωρών ή σκύλων να μπλοκάρουν τμήματα του σπιτιού σας

Προετοιμάστε το σπίτι σας

Αυτό απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά εάν παίρνετε ένα κουτάβι, καθώς μπορεί να είναι πρωταθλητής που μασάει και να έχει την ικανότητα να μπει σε πράγματα που δεν πρέπει. Αλλά ανεξάρτητα από την ηλικία του σκύλου σας, θα θέλετε να κάνετε κάποια οργάνωση εκ των προτέρων.

Δημιουργήστε έναν προσωρινό, περιφραγμένο χώρο διαβίωσης για το σκύλο ή το κουτάβι σας όπου δεν μπορούν να καταστρέψουν τα υπάρχοντά σας ή να φάτε κάτι που θα τους κάνει να αρρωσταίνουν. Θα παραμείνουν σε αυτήν την περιοχή όποτε δεν είστε μαζί τους για να τους αποτρέψετε από ατυχήματα στο σπίτι.

Διαλέξτε ένα δωμάτιο που αποτελεί κέντρο δραστηριότητας στο νοικοκυριό σας, ώστε το σκυλί σας να μην αισθάνεται απομονωμένο και βεβαιωθείτε ότι είναι ένα με δάπεδα που καθαρίζονται εύκολα. Η κουζίνα είναι συχνά μια καλή επιλογή. μπορείτε να το αποκλείσετε με ειδικές πόρτες μωρού ή σκύλου, εάν χρειάζεται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει οτιδήποτε δεν θέλετε να μασήσει ή να λερώσει.

Αυτό που υπάρχει στην περιοχή του σκύλου σας θα διαφέρει λίγο ανάλογα με την ηλικία τους και τον τρόπο με τον οποίο θα το εκπαιδεύεστε στο σπίτι.

Κάντε το σπίτι σας ένα ασφαλές περιβάλλον για κουτάβια για να βεβαιωθείτε ότι κάτι που θα μπορούσε να βλάψει το σκυλί σας – φάρμακα, χημικές ουσίες, ορισμένα φυτά – είναι απρόσιτο.

Κανονίστε για την φροντίδα στο σπίτι

Στην ιδανική περίπτωση, μπορείτε να πάρετε λίγες μέρες έως μια εβδομάδα από τη δουλειά για να εγκαταστήσετε το νέο σκυλί ή το κουτάβι σας και να ξεκινήσετε την εκπαίδευση στο σπίτι. Θα βοηθήσει επίσης τους δύο σας ώστε να δεθείτε, κάτι που από μόνο του μπορεί να διευκολύνει την προπόνηση.

Αν χρειαστείτε βοήθεια μην διστάσετε να ψάξετε για Pet Keepers ή Dog Walkers για να σας διευκολύνουν σε περίπτωση που το χρειαστείτε!

Βρείτε έναν καλό εκπαιδευτή

Τα μαθήματα ομαδικής υπακοής είναι ιδανικά για τη σύνδεση με το νέο σας σκυλί και για να μάθετε πώς να επικοινωνείτε και να τα εκπαιδεύετε. Αυτά τα μαθήματα συνιστώνται ιδιαίτερα για νεαρά κουτάβια, δεδομένου ότι δίνουν στα κουτάβια την ευκαιρία να νιώσουν άνετα όταν βρίσκονται γύρω από άλλους σκύλους και ανθρώπους – βασικό μέρος της ανατροφής ενός ασφαλούς, φιλικού σκύλου.

Η εκπαίδευση σκύλων δεν είναι ρυθμισμένη και σχεδόν όλοι μπορούν να ονομαστούν εκπαιδευτές σκύλων, οπότε θα θέλατε να κάνετε λίγη έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε βρει τη σωστή τάξη και δάσκαλο.

Σχεδιάστε την γνωριμία με το σπίτι

Βρείτε έναν βοηθό για να έρθει όταν πηγαίνετε να πάρετε το σκυλί σας. Τα νεαρά κουτάβια που δεν είχαν ξαναταξιδέψει ποτέ στο αυτοκίνητο μπορεί να κουραστούν. Ακόμα και τα ενήλικα σκυλιά μπορούν να αγχωθούν – και μια τρομακτική βόλτα με το αυτοκίνητο μπορεί να μετατραπεί σε μια μακρόχρονη φοβία για ταξίδια με το αυτοκίνητο.

Ζητήστε από κάποιον να καθίσει δίπλα στο σκύλο σας στη βόλτα του σπιτιού, να τον καταπραΰνει και να τον αποτρέψει από το άλμα στην αγκαλιά σας ενώ οδηγείτε.

Εάν ο σκύλος σας συνηθίσει σε ένα κλουβί, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στο κιβώτιο για το σπίτι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές. Η ολίσθηση γύρω από το πίσω κάθισμα θα κάνει την οδήγηση πιο αγχωτική.

Μόλις το σκυλί σας είναι σπίτι

Τώρα που κάνατε την πρώτη βόλτα με το αυτοκίνητο και περπατήσατε μέσα από την μπροστινή πόρτα με το νέο σας κουτάβι, θα ξεκινήσετε και οι δύο μια περίοδο προσαρμογής. Αυτή τη φορά είναι σημαντική, καθώς θα είναι η πρώτη εντύπωση του νέου σκύλου σας – γι ‘αυτό κάντε το καλό! Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

Κρατήστε το ευχαριστημένο αλλά με χαμηλές προσδοκίες στην αρχή

Για ένα ντροπαλό κουτάβι ή σκύλο, το να μεταφερθείτε σε ένα νέο μέρος και στη συνέχεια να αγκαλιάσετε με πολλούς δυνατούς, ζωντανούς ξένους μπορεί να είναι πραγματικά συντριπτικό.

Την πρώτη μέρα ή δύο μέρες, διατηρήστε τη διάθεση χαλαρή και ήρεμη. Περιμένετε για να προσκαλέσετε επισκέπτες έως ότου το κουτάβι σας εγκατασταθεί.

Συστήστε το σκυλί σας στο κλουβί του

Τα κλουβάκια είναι ο καλύτερος τρόπος για να τρέξετε στο σπίτι, αλλά τα περισσότερα σκυλιά χρειάζονται λίγο χρόνο για να τα αποδεκτούν.

Αυτό δεν είναι δύσκολο να γίνει. απλά πρέπει να ξέρετε πώς να εισαγάγετε το σκυλί ή το κουτάβι σας στο κλουβί του.

Ξεκινήστε την εκπαίδευση

Όσο νωρίτερα ξεκινήσετε, τόσο γρηγορότερα και ευκολότερα θα είναι να διδάξετε καλές συμπεριφορές και τόσο καλύτερα θα παραμείνουν τα μαθήματα.

Τα δύο πιο σημαντικά πράγματα για να διδάξετε το σκυλί σας είναι η εκπαίδευση στο σπίτι και η κοινωνικοποίηση – να τα κάνετε να νιώσουν άνετα γύρω από άλλους ανθρώπους και κατοικίδια.

Ρυθμίστε μια ρουτίνα

Μια ρουτίνα βοηθά στην εκπαίδευση στο σπίτι και είναι καθησυχαστική για το σκυλί σας.

Βρείτε ένα πρόγραμμα για περιπάτους, γεύματα, διαλείμματα μπάνιου και άσκηση – και προσπαθήστε να τηρήσετε αυτό.

Πολλά από αυτά θα περιλαμβάνουν την παρατήρηση του σκύλου σας και την εργασία με το πρόγραμμά τους για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του.

Βρείτε έναν καλό κτηνίατρο

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την πρώτη επίσκεψη κτηνιάτρου να είναι μια ευχάριστη εμπειρία, ώστε το σκυλί σας να μαθαίνει να πηγαίνει στον κτηνίατρο.

Ρωτήστε και προγραμματίστε το πρώτο σας ραντεβού. Ο σκύλος σας θα χρειαστεί έλεγχο και ενδεχομένως μερικούς εμβολιασμούς.

Οι πρώτες εβδομάδες στο σπίτι του σκύλου σας πιθανότατα θα είναι μια περίοδος τεράστιας προσαρμογής και για τους δύο. Μπορείτε να κάνετε τη μετάβαση πολύ πιο εύκολη αν προετοιμάσετε το σπίτι σας εκ των προτέρων, συγκεντρώσετε μια ομάδα και οργανώστε αμέσως μια ρουτίνα.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest