fbpx
Φοβάται ο σκύλος σας; Αυτά τα tips μπορεί να βοηθήσουν!
Πριν από 4 μήνες

Φοβάται ο σκύλος σας; Αυτά τα tips μπορεί να βοηθήσουν!

Εάν ο σκύλος σας φοβάται η αντιμετώπισή του είναι πρόκληση

Εδώ είναι έξι εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε ένα νευρικό σκυλί από μια μαμά σκύλου που γονεί ένα πραγματικά φοβισμένο σκυλί.

Πολλά σκυλιά λόγω εγκατάλειψη ή και κοινών ανασφαλειών φοβούνται πολλά πράγματα. . Από τις καταιγίδες μέχρι ότι μπορούμε να φανταστούμε. Πολλές φορές μάλιστα μας κάνει εντύπωση το τι μπορεί να φοβούνται.

Αν λοιπόν ξεκινάτε το ταξίδι σας με το δικό σας κατοικίδιο ή το έχετε κάνει για λίγο, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε τον τρομαγμένο σκύλο σας.

Η πορεία ενός φοβισμένου σκύλου δεν είναι μια ευθεία γραμμή – μην το περιμένετε

Οι άνθρωποι από την φύση τους θέλουν να βρουν τη συντομότερη, πιο άμεση διαδρομή. Ωστόσο, όταν πρόκειται να δουλέψετε με ένα φοβισμένο σκυλί, είναι καλύτερο να αποδεχτείτε ότι πρόκειται να ακολουθήσετε τη γραφική διαδρομή. Θα πρέπει να προετοιμαστείτε για αποτυχίες και βλάβες και ίσως χρειαστεί να ακολουθείτε μια εναλλακτική διαδρομή κάθε μία φορά.

Το γεγονός είναι ότι οι αποτυχίες πρόκειται να συμβούν και είναι απολύτως φυσιολογικές όταν πρόκειται για ένα φοβισμένο σκύλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε αποτύχει. Ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, πιθανότατα δεν θα επιστρέψετε στο μέρος που ξεκινήσατε. Αν παραμείνετε στην πορεία, θα κερδίσετε έδαφος και θα προχωρήσετε προς την κατεύθυνση του στόχου σας. Έτσι, όταν συμβαίνουν παρακάμψεις, αναγνωρίστε τις, αλλά μην αφήσετε τον εαυτό σας να αποθαρρυνθεί από αυτές. Συνεχίστε την εκπαίδευση και ο σκύλος σας θα βελτιώνεται!

Μάθετε να απολαμβάνετε την προοπτική

Πολλοί όταν έχουν ένα σκύλο που φοβάται γίνονται επιφυλακτικοί με τα πάντα. Ποιοι ήταν οι πιθανοί αντιπερισπασμοί στις βόλτες μας; Τι θα μπορούσε να την προκαλέσει να πανικοβληθεί στο σπίτι; Ειλικρινά, είναι αγχωτικό, επειδή είναι πολλά τα πράγματα από τα οποία μπορεί να φοβηθεί ένας σκύλος.

Θα είναι καλύτερα μόλις συνειδητοποιήσετε το εξής: Δείτε τα πράγματα με τρόπο που δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν. Ίσως τα λουλούδια σε έναν από τους κήπους του γείτονά μου είχαν αρχίσει να ανθίζουν. Ή ίσως ένας άλλος έβαλε ένα νέο φράχτη. Και, ουάου, δεν παρατηρήσατε ποτέ την όμορφη είά που υπάρχει στο δρόμο πριν. Αρχίστε να προσπαθείτε να δείτε τον κόσμο με τα μάτια του σκύλου σας. Και όχι μόνο θα τον βοηθήσετε, αλλά θα ανακαλύψετε πράγματα που δεν είχατε δει, που θα σας χαροποιήσουν και εσάς.

Απολαύστε μικρές νίκες όταν πρόκειται για φοβισμένους σκύλους

Μια ιστορία για την φοβισμένη σκυλίτσα της την Mayzie, διαβάζουμε στο dogster.

«Ένα πρωί στη βόλτα μας, η Mayzie σταμάτησε ακίνητη και στήριξε αρκετά βήματα, το σώμα της χαμηλά στο έδαφος. Έγινε αμέσως μια επιπλέον προειδοποίηση. Ποια απειλή είχα χάσει; Τότε το είδα. Μετά από μια δυνατή βροχή το προηγούμενο βράδυ, μια μεγάλη ντάλια είχε πέσει στο πεζοδρόμιο και στο μονοπάτι μας. Οποιοδήποτε άλλο σκυλί δεν θα είχε παρατηρήσει καν. Όχι η Mayzie. Αυτό ήταν νέο και διαφορετικό, και στο παρελθόν θα μπορούσε να την προκαλούσε πανικό για να ξεφύγει. Στάθηκα ακίνητη, τη μελέτησα για ενδείξεις για την καλύτερη πορεία δράσης.

Καθώς έβλεπα, τράβηξε σιγά-σιγά τα μπροστινά πόδια της προς τα εμπρός, το λαιμό της απλωμένο, ενώ κάπως κρατούσε τα πίσω πόδια της έτοιμα για να τρέξει. Όσο πιο κοντά και πλησίασε, πλησίασε έως ότου τελικά μύρισε το λουλούδι. Μόλις το μύριζε, όλη η ένταση απελευθερώθηκε από το σώμα της. «Έλεος, μαμά, είναι ένα λουλούδι! Και φοβήθηκες τόσο πολύ », φάνηκε να λέει καθώς έτρεχε με χαρά. Σε οποιονδήποτε άλλο, μπορεί να φαινόταν ασήμαντο. Αλλά για μένα ήταν ένα άλλο παράδειγμα για το πόσο μακριά είχε φτάσει αυτός ο φοβισμένος σκύλος. Χαμογέλασα μέχρι το σπίτι.»

Αυτές οι μικρές νίκες που κατακτάει ο σκύλος σας, είναι ένας λόγος για να χαρείται!

Θα υπάρξουν δύσκολες μέρες και ίσως θελήσετε να σταματήσετε

Θα έχετε πολύ κακές μέρες. Όλα όσα θα μπορούν να πάνε στραβά και θα το κάνουν. Μπορεί να νιώσετε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε. ‘Οτι δεν θα μπορέσετε να συνεχίσετε όσο ο σκύλος που αγαπάτε τόσο είναι τόσο τρομαγμένος. Μπορεί να σκεφτείτε ότι ήταν λάθος ακόμα και η υιοθεσία του!

Όμως δεν είναι έτσι! Είναι ο σκύλος σας, ο καλύτερος σας φίλος και συνεχίζοντας την προσπάθεια θα έχετε αποτελέσματα! Την στιγμή που θα το νιώσετε, προσπαθήστε να ηρεμίσετε και η επόμενη μέρα, θα είναι μια καλύτερη μέρα για όλους σας!

Απλώς θυμηθείτε – ένας φοβισμένος σκύλος βελτιώνεται

Μια καλή συμβουλή θα ήταν να καταγράφετε την προοδό του σκύλου σας για να την παρακολουθείτε. Ξεκινήστε ένα blog. Μπορεί να προτιμάτε ένα σημειωματάριο. Αλλά ό, τι κάνετε, γράψτε το. Είναι τόσο χρήσιμο στις δύσκολες μέρες να διαβάσετε σχετικά με το πόσο μακριά έχετε φτάσει, πόση πρόοδο έχετε σημειώσει και πώς έχει πραγματικά βελτιωθεί.

Η κηδεμονία ενός φοβισμένου σκύλου είναι ένα από τα πιο ανταποδοτικά πράγματα που θα κάνετε ποτέ

Κκάθε λεπτό και κάθε ευρώ που θα ξοδέψετε αξίζει τον κόπο. Όλη η δουλειά που θα κάνετε μαζί θα δημιουργήσει μια εμπιστοσύνη και έναν δεσμό που είναι σπάνιο και άθραυστο.

Θα χρειαστείτε σίγουρα έναν καλό εκπαιδευτή, που θα είναι αρωγός σε όλη σας την προσπάθεια. Αλλά η αγάπη που θα εισπράξετε, και ο πιστός φίλος που θα κερδίσετε δεν συγκρίνονται με τίποτα!

Έχετε παρόμοιες ιστορίες με τον σκύλο σας που ήταν φοβισμένος και με την προσπάθεια βελτιώθηκε πολύ;

Μπορεί να μας την γράψετε στα σχόλια ή αν σας αρέσει το γράψιμο μπορείτε να κάνετε ένα κείμενο και να το δημοσιεύσουμε για εσάς.

Έτσι θα δουν και οι νέοι κηδεμόνες ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο! Στείλτε μας στο hello@socializemypet.gr

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *