fbpx
Γάβγισμα
Πριν από 3 μήνες

Γάβγισμα σκύλου: Πώς να εκπαιδεύσετε ένα θορυβώδες κουτάβι για να ηρεμήσει

Το γάβγισμα του σκύλου σας είναι συνεχές και ακατάλληλες ώρες; Εάν δυσκολεύεστε να εντοπίσετε τον επιλογέα έντασης ήχου, μην χάσετε την ελπίδα. Υπάρχουν τρόποι για να αποθαρρύνετε το κουτάβι σας από ενοχλητικό, ασταμάτητο γάβγισμα.

Το κλειδί εδώ είναι να ξεχωρίσουμε την οχλήση από το συνηθισμένο, υγιές φωνητικό σκύλο. Επειδή υπάρχει διαφορά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους λόγους πίσω από το γάβγισμα του κουταβιού σας και τις στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το μειώσετε.

Γιατί μπορεί να γαβγίζει το κουτάβι σας

Το γάβγισμα είναι ένας φυσικός τρόπος για τα σκυλιά μας να επικοινωνούν μαζί μας. Αλλά τι προσπαθούν να πουν; Εδώ είναι μερικοί πιθανοί λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας δίνει μια προπόνηση στις φωνητικές του χορδές.

Φοβάται

Το κουτάβι σας ταράζεται κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι; Εάν είναι από την ταραχώδη πλευρά, το σκυλί σας μπορεί να γαβγίζει από φόβο. Η ASPCA μας λέει να ψάχνουμε για άκαμπτη γλώσσα του σώματος ως ενδεικτικό σημάδι ότι ένας σκύλος που γαβγίζει είναι νευρικός.

Είναι προστατευτικός με την περουσία του

Ένας σκύλος που ακούει τον συναγερμό κάθε φορά που κάποιος πλησιάζει την περιουσία σας θα μπορούσε απλώς να ενεργεί με το ένστικτό του για προστασία. Σύμφωνα με το PetMD, μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα εδαφικό γάβγισμα από τον δυνατό όγκο του και τη συνοδευτική προειδοποίηση ή επιθετική στάση του σκύλου σας.

Είναι βαριεστημένος ή μόνος

Αφήνοντας μόνοι τους στις συσκευές τους όλη την ημέρα τα κουτάβια μπορούν να βαρεθούν ή ακόμα και να έχουν κατάθλιψη και μπορεί να μετατραπούν σε γάβγισμα ως διέξοδος.

Θέλει κάτι

Θα μπορούσε να είναι μια βόλτα, μια απόλαυση, ένα χτύπημα στο κεφάλι. Όταν το κουτάβι σας θέλει κάτι, δεν θα ντρέπεται να χρησιμοποιήσει τη φωνή του για να το πάρει.

Λέει “γεια”

Αυτό είναι συνήθως εύκολο να εντοπιστεί. Τα κουτάβια που γαβγίζουν με ενθουσιασμό όταν διασχίζουν μονοπάτια με άλλο κατοικίδιο ή άνθρωπο συνήθως θα φαίνονται χαλαρά, με τις ουρές τους να κουνιούνται.

Έχει άγχος χωρισμού

Το υπερβολικό γάβγισμα μπορεί επίσης να συμβεί ως αποτέλεσμα του άγχους διαχωρισμού του κουταβιού σας. Η APSCA ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να προσέχουν αυτά τα άλλα σημάδια άγχους χωρισμού: βηματοδότηση, καταστροφικότητα και αύξηση ασήμαντων ατυχημάτων.

Πότε είναι αποδεκτό το γάβγισμα;

Αν το γαύγισμα είναι τόσο φυσικό για το σκυλί σας όσο και για εμάς τους ανθρώπους, είναι δύσκολο να καταλάβετε πότε γίνεται υπερβολικά.

Πόσο γάβγισμα πρέπει να επιτρέψετε;

Και πάλι, πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους πίσω από το γάβγισμα. Αν το κουτάβι σας γαβγίζει επειδή είναι ενθουσιασμένο που βλέπει τον σκυλο-φίλο απέναντι, δεν είναι τόσο μεγάλη υπόθεση. Γάβγισμα επειδή είναι πολύ μόνος; Τότε έχετε κάποια προβλήματα να αντιμετωπίσετε.

Θα θέλατε επίσης να σκεφτείτε πώς η εντυπωσιακή φωνητική σειρά του κουταβιού σας μπορεί να επηρεάσει τους γείτονές σας. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα σημαντικό εάν ζείτε σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων όπου οι γείτονες δεν απέχουν πολύ. Δεν είναι κακή ιδέα να κάνετε μια ειλικρινή συνομιλία με τους γείτονές σας για να μάθετε αν το γαύγισμα του κουταβιού σας είναι εκτός λειτουργίας ενώ βρίσκεστε μακριά. Εάν η απάντηση είναι «ναι», πρέπει να κάνετε κάποια αλλαγή και κάποια εκπαίδευση.

Πώς να εκπαιδεύσετε ένα κουτάβι για να μην γαβγίζει

Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να περιορίσετε τη συνήθεια να γαβγίζει το κουτάβι σας. Θα εξετάσουμε μερικές τεχνικές κατάρτισης, καθώς και κάποιες περιβαλλοντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε το γάβγισμα στο ελάχιστο.

Ξεκινήστε μειώνοντας τους στρες

Πρώτον, εάν το κουτάβι σας γαβγίζει από φόβο ή εδαφική επίθεση, η απλούστερη λύση είναι να αποκλείσετε την άποψή του από οτιδήποτε τον προκαλεί δυσφορία.

Εγκαταστήστε ένα παράθυρο απορρήτου, πνίξτε τους εξωτερικούς ήχους με το ραδιόφωνο. Αν δεν ξέρει ότι ο ταχυδρόμος έρχεται στο δρόμο, δεν θα ξέρει ότι είναι καιρός να γαβγίσει.

Στη συνέχεια, δοκιμάστε λύσεις άσκησης, ψυχαγωγίας ή ηρεμίας

Η τακτική άσκηση μπαίνει επίσης εδώ. Δίνοντας στο κουτάβι σας μια έντονη προπόνηση το πρωί θα τον αφήσει ικανοποιημένο χαλαρό ενώ βρίσκεστε μακριά και η επιθυμία του να γαβγίζει ασταμάτητα θα μειωθεί σημαντικά.

Το γάβγισμα ως απόκριση στην πλήξη ή τη μοναξιά είναι ένα άγγιγμα πιο θλιβερό. Πάρτε μερικά νέα παιχνίδια παζλ για να κρατήσετε το μυαλό του απασχολημένο. Ή, καλύτερα, σκεφτείτε να εγγράψετε το κουτάβι σας σε παιδικό σταθμό, έτσι ώστε να έχει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθεί και να εκτοξεύσει λίγο με τους νέους φίλους του.

Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε την προπόνηση

Εάν δεν βλέπετε προβλήματα με το περιβάλλον του κουταβιού σας και το γαβγίσματά του εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, τότε πρέπει να εξετάσουμε συγκεκριμένες τακτικές προπόνησης.

Εάν έχετε ένα κουτάβι που γαβγίζει για να πάρει αυτό που θέλει, η PetMD υποστηρίζει ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι να αγνοήσετε τη συμπεριφορά. Σηκωθείτε, περπατήστε έξω και μην αναγνωρίσετε το γάβγισμα του. Μόνο όταν το σκυλί σας είναι ήσυχο θα πρέπει να τον ανταμείψετε με μια λιχουδιά.

Με συνέπεια, το κουτάβι σας θα μάθει ότι το ουρλιαχτό δεν θα του δώσει ό,τι θέλει.

Μια άλλη εντολή που θα πρέπει να ακολουθήσετε με το κουτάβι σας είναι το “ήσυχα”. Οι ειδικοί στο DogHealth.com προσφέρουν τις ακόλουθες συμβουλές για την εξειδίκευση αυτής της χρήσιμης εντολής.

 • Προτού μπορέσει να μάθει να είναι ήσυχος, το κουτάβι σας θα πρέπει να ξέρει πώς να επικοινωνεί με το γάβγισμα.
 • Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, πείτε στο σκυλί σας να “μιλήσει”.
 • Μόλις γαβγίζει για μια στιγμή, πείτε του με μια ευγενική αλλά σταθερή φωνή, “Ήσυχα” και τοποθετήστε μια δελεαστική λιχουδιά μπροστά του.
 • Όταν το κουτάβι σας κάνει ένα διάλειμμα από το γάβγισμα για να μυρίσει τη λιχουδιά, δώστε του την ανταμοιβή του.

Με αρκετή εξάσκηση, το κουτάβι σας θα μάθει να ανταποκρίνεται στην εντολή «ήσυχος» και θα ανταμειφθείτε με την ησυχία.

Η εξάλειψη του ενοχλητικού γαβγίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απλώς θυμηθείτε ότι θα χρειαστεί χρόνος και θα χρειαστεί προσπάθεια. Να είστε υπομονετικοί και συνεπείς με τις μεθόδους σας, και κατά την παράταση, θα δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Πηγή

0
2+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest