fbpx
Γιατί η γάτα μου πεινάει συνέχεια; Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι
Πριν από 1 μήνα

Γιατί η γάτα μου πεινάει συνέχεια; Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι

Όταν σκέφτεστε ένα κατοικίδιο που ικετεύει, το πρώτο ζώο που έρχεται στο μυαλό είναι πιθανώς ένας σκύλος. Αλλά μια γάτα μπορεί επίσης να έχει εμμονή με το φαγητό. (Υπάρχει ένας λόγος που καταλήγουν σε τραπέζια πολλών ανθρώπων.) Δυστυχώς, στις γάτες που είναι πάντα πεινασμένες μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρών προβλημάτων υγείας.

5 λόγοι Η γάτα σας είναι πάντα πεινασμένη

Εντάξει, οπότε έχουμε ήδη αποδείξει ότι η γάτα σας φαίνεται να πιστεύει ότι είναι πεινασμένη όλη την ώρα. Γιατί αυτό;

Αποδεικνύεται, μερικοί από τους λόγους είναι ψυχολογικοί (οποιοσδήποτε κηδεμόνας γάτας θα σας πει πόσο μεγάλες είναι οι προσωπικότητες της γάτας!), Αλλά άλλοι μπορεί να είναι ένα πραγματικό σημάδι ασθένειας.

Μια μεγάλη κόκκινη σημαία: Εάν η γάτα σας πήγε από μια αρκετά φυσιολογική ρουτίνα φαγητού στο να είναι πεινασμένη, μπορεί να υπάρχει κάτι λάθος. Επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας όταν παρατηρήσετε σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες της γάτας σας.

Στην γάτα δεν αρέσει το πρόγραμμα τροφής που καθορίζει ο άνθρωπος

Σύμφωνα με τους ειδικούς στο Vet Help Direct, οι άγριες γάτες θα περάσουν 12 έως 24 ώρες για να κυνηγήσουν φαγητό και συνηθίζουν συχνά να τρώνε μικρά γεύματα τακτικά, αντί να ακολουθούν ένα πρόγραμμα σίτισης που έχει ορίσει ο άνθρωπος. Ενώ πολλές γάτες συνηθίζουν να τρώνε μεγαλύτερα γεύματα μερικές φορές την ημέρα, μερικές από αυτές δεν το κάνουν. Αρχίζουν να ικετεύουν τακτικά ακόμα και όταν δεν πεινούν, ειδικά αν παραδίδετε με λιχουδιές.

Περιέργεια

Ο Bonnie Markoff, DVM, ABVP, κτηνίατρος στην Κλινική Φροντίδας Ζώων στο San Luis Obispo της Καλιφόρνια, γράφει ότι μερικές φορές οι γάτες ικετεύουν για φαγητό γιατί είναι περίεργες

Όμως, οι κηδεμόνες γατών θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να κρατήσουν τα περίεργα γατάκια μακριά από αυτό το φαγητό. Καλό θα ήταν να τους δώσουν κάτι άλλο για διασκέδαση.

Μερικά παιχνίδια γάτας μπορεί να είναι χρήσιμα. Συνήθως τα νεότερα γατάκια τείνουν να είναι πιο περίεργα από τα παλαιότερα.

Διαβήτης γάτας

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι σχετικά συχνός (ίσως έως και το 2% των γατών το αναπτύσσουν) που είτε προκαλεί έλλειψη ινσουλίνης είτε κακή ανταπόκριση στην ινσουλίνη που παράγεται, ανάλογα με το αν είναι ο τύπος Ι ή ο τύπος II.

Ο διαβήτης δυσκολεύει το σώμα της γάτας σας να επεξεργάζεται γλυκόζη για ενέργεια, γεγονός που οδηγεί σε υπερβολική γλυκόζη – σάκχαρο – στο αίμα, σύμφωνα με το PetMD. Η πρόσφατα απρόσμενη πείνα είναι ένα από τα κοινά συμπτώματα του διαβήτη.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν μια γάτα που έχει υπερβολική δίψα και ουρεί πιο συχνά. Ο ανεπεξέργαστος διαβήτης μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά οι ιδιοκτήτες γατών που θεραπεύουν τον διαβήτη του κατοικίδιου ζώου τους μπορούν να δουν τα κατοικίδια ζώα τους ζωντανά έως τα γηρατειά.

Θέματα θυρεοειδούς

Ο υπερθυρεοειδισμός είναι μια άλλη κοινή ασθένεια στις γάτες. Σύμφωνα με το Κολλέγιο Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Cornell, προκαλείται συχνότερα από καλοήθη όγκο σε έναν από τους θυρεοειδείς αδένες, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση της παραγωγής θυρεοειδικών ορμονών.

Η αυξημένη όρεξη, ειδικά όταν συνδυάζεται με απώλεια βάρους, είναι ένα από τα πιο κοινά σημεία. Άλλα σημεία περιλαμβάνουν απώλεια βάρους, αυξημένη δίψα και ούρηση, ακόμη και έμετο και διάρροια. Είναι σημαντικό να το αντιμετωπίζετε καθώς οι ορμόνες του θυρεοειδούς επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα της γάτας, ειδικά την καρδιά και τα νεφρά.

Ζητήματα πέψης – Συμπεριλαμβανομένων των καρκίνων

Ενώ η ασθένεια ευερέθιστου εντέρου συνήθως οδηγεί σε απώλεια όρεξης, εάν η γάτα σας δεν απορροφά αρκετή διατροφή, θα μπορούσε να καταλήξει πιο πεινασμένη, σύμφωνα με το Vet Help Direct. Οι όγκοι στην πεπτική περιοχή μπορούν να οδηγήσουν σε παρόμοιο πρόβλημα. Αν λοιπόν το γατάκι σας πηγαίνει από μια κανονική όρεξη σε ξαφνική πείνα όλη την ώρα, αξίζει να κάνετε check in με έναν κτηνίατρο.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest