fbpx
Γιατί η κοιλιά των σκύλων είναι τόσο ζεστή όλη την ώρα;
Πριν από 3 εβδομάδες

Γιατί η κοιλιά των σκύλων είναι τόσο ζεστή όλη την ώρα;

Σας αρέσει ποτέ να βάζετε το κεφάλι σας στην κοιλιά του σκύλου σας και να θαυμάσετε πόσο απαλή και ζεστή αίσθηση έχει; Σίγουρα, τα σκυλιά είναι θηλαστικά με γούνα, έτσι έχει νόημα ότι θα ήταν ζεστά. Αλλά γιατί οι κοιλιές τους είναι τόσο ζεστές;

Πιο ζεστά από ότι στον άνθρωπο είναι φυσιολογικό για τα σκυλιά

Ένας λόγος που η κοιλιά του σκύλου σας έχει ζεστή αίσθηση είναι ότι η κοιλιά του σκύλου σας είναι ζεστή! Τα σκυλιά έχουν μια μέση θερμοκρασία 37,7 – 39,2 βαθμούς Κελσίου (100 – 102,5 βαθμούς Φαρενάιτ), αρκετά βαθμούς θερμότερο από τον ανθρώπινο μέσο όρο των 37 βαθμών Κελσίου (98,6 βαθμούς Φαρενάιτ). Οι πιθανότητες είναι, αν τοποθετήσετε το δροσερό σας χέρι στην πιο ζεστή κοιλιά τους, θα είστε σε θέση να αισθανθείτε τη διαφορά.

Οι θερμοκρασίες των σκύλων μπορούν να μετατοπίζονται εντός της κανονικής κλίμακας καθώς αλλάζουν οι εξωτερικές θερμοκρασίες ή καθώς ασκούνται και αυξάνουν τη θερμότητα του σώματος. Ωστόσο, για τους σκύλους, μια θερμοκρασία άνω των 39,4 βαθμών Κελσίου (103 βαθμούς Φαρενάιτ) προκαλεί ανησυχίες.

Λιγότερη γούνα = περισσότερη ζεστασιά

Ένας άλλος λόγος κοιλιά σκυλιών έχει αίσθηση διαίτερα ζεστή είναι επειδή είναι λιγότερο γούνινο από άλλα μέρη του σώματος σκύλου.

Η γούνα λειτουργεί ως μόνωση, διατηρώντας το κρύο έξω και θερμαίνοντας το σώμα. Σε μέρη με λιγότερη γούνα, μπορείτε να αισθανθείτε το δέρμα του σκύλου σας άμεσα, χωρίς εμπόδιο. Δοκιμάστε αυτό το στο σπίτι: τρίψτε το λαιμό του σκύλου σας, και παρατηρήστε ότι αισθάνεστε κυρίως γούνα. Τότε, δώστε τους ένα τρίξιμο στην κοιλια. Οι πιθανότητες είναι, θα παρατηρήσετε ότι τα λιγότερο γούνινα μέρη τους είναι πιο ζεστά.

Εκτός από το ότι αισθάνεστε θερμότερο, τα κομμάτια με λεπτές γούνες του σκύλου σας μπορεί να εμφανιστούν ροζ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα σκυλιά με κοντό τρίχωμα ή τα άσπρα σκυλιά. Το πιο λευκό Radar έχει την πιο γοητευτική, ροζ, ζεστή κοιλιά! Αν και η θερμοκρασία του σώματος είναι συνεπής, στο σωστό φως, η ροζ κοιλιά του σχεδόν λάμπει.

Φυσικά, τα κομμάτια σκύλου με λεπτό τρίχωμα μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε ερεθισμούς και ηλιοφάνεια. Εάν το κουτάβι σας έχει ένα ιδιαίτερα ζεστό και ροζ στομάχι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε τη κρέμα ήλιου με σκυλάκι και να τα ελέγξετε παντού για γρατζουνιές ή σημάδια ερεθισμού μετά από μια άσκηση στην ύπαιθρο.

Πως να καταλάβεις ότι η κοιλιά του σκύλου σου είναι υπερβολικά ζεστή;

Οι θερμοκρασίες των σκύλων κυμαίνονται λίγο με την εξωτερική θερμοκρασία. Όπως και οι άνθρωποι, ζεσταίνονται σε ζεστό καιρό και κρύο σε κρύο καιρό. Μπορεί να μην παρατηρήσετε καν μικρές, μη σοβαρές αλλαγές στη θερμοκρασία. Ωστόσο, η θερμοκρασία ενός σκύλου μπορεί επίσης να αυξηθεί ή να μειωθεί με ασήμαντη ασθένεια, μόλυνση, φλεγμονή ή κατά λάθος λήψη κάποιας τοξικότητας.

Γενικά, η θερμοκρασία σώματος ενός σκύλου πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 37,7 – 39,2 βαθμούς Κελσίου (100 – 102,5 βαθμούς Φαρενάιτ). Ενώ δεν υπάρχουν οριστικά εξωτερικά σημάδια πυρετού, αυτά είναι μερικά συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν ή να συνοδεύουν πυρετό σε σκύλους:

 • Υπερβολική λαχτάρα
 • Λήθαργος
 • Απώλεια της όρεξης
 • Έμετος
 • Ρινική απόρριψη
 • Βήχας
 • Τρέμουλο

Εάν υποψιάζεστε ότι το σκυλί σας μπορεί να είναι υπερβολικά ζεστό, μπορείτε να πάρετε τη θερμοκρασία τους στο σπίτι.

Πώς να πάρετε τη θερμοκρασία του σκύλου σας

Τα ορθομετρικά θερμόμετρα προσφέρουν τις πιο ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας για σκύλους. Ναι, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλετε ένα θερμόμετρο στον πρωκτό του σκύλου σας. Μην φτάσετε στο ανθρώπινο θερμόμετρο. Το καλύτερο εργαλείο για τη λήψη της θερμοκρασίας του σκύλου σας είναι ένα ψηφιακό θερμόμετρο εγκεκριμένο για ορθική χρήση σε σκύλους.

Για να πάρετε τη θερμοκρασία του σκύλου σας, τοποθετήστε ένα πλαστικό κάλυμμα μίας χρήσης στο θερμόμετρο και επικαλύψτε το θερμόμετρο με ένα λιπαντικό όπως το βαζελίνη. Στη συνέχεια, εισάγετε απαλά το θερμόμετρο περίπου μία ίντσα στο πρωκτό του σκύλου σας. Εδώ είναι όπου ένα γρήγορο-ενεργό ψηφιακό θερμόμετρο γίνεται πρακτικό! Μόλις το θερμόμετρο καταγράψει τη θερμοκρασία του σκύλου σας, αφαιρέστε το κάλυμμα και καθαρίστε το θερμόμετρο με αλκοόλ.

Εάν η θερμοκρασία του σκυλιού σας βρίσκεται στο κανονικό εύρος, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Εάν η θερμοκρασία του είναι αυξημένη, αλλά όχι επικίνδυνα υψηλή, προσφέρετε μικρές ποσότητες νερού της.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε κρύα πανιά ή / και πάγο στο σώμα σας για να την βοηθήσει να κρυώσει. Αλλά εάν η θερμοκρασία του σκύλου σας είναι 103 μοίρες ή και περισσότερο, ήρθε η ώρα να καλέσετε τον κτηνίατρο. Μην δώσετε ποτέ τους μειωτήρες πυρετού σκυλιών που έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπους, καθώς είναι τοξικοί για τα σκυλιά.

Για τα περισσότερα σκυλιά, μια ζεστή κοιλιά δεν έχει τίποτα ανησυχητικό. Είναι απλώς το σώμα τους που κάνει αυτό που πρέπει να κάνει: να ρυθμίζει τη θερμοκρασία τους, και να καλεί τους ανθρώπους να τους δίνουν πολλές παιχνιδιάρικες κινήσεις στην κοιλιά!

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest