fbpx
Γιατί στον σκύλο μου παίρνει τόση ώρα να αποφασίσει που θα κάνει την ανάγκη του;
Πριν από 3 εβδομάδες

Γιατί στον σκύλο μου παίρνει τόση ώρα να αποφασίσει που θα κάνει την ανάγκη του;

Όλοι οι σκύλοι αφοδεύουν, αλλά μερικοί χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να διαλέξουν ένα σημείο από άλλους. Πρέπει το σκυλί σας να ρουθουνίζει κάθε στύλο του φράχτη πριν κάνει την ανάγκη του; Μπορεί να σας εκπλήξει να μάθετε ότι υπάρχει επιστήμη πίσω από αυτή την διαδικασία. Εάν ο σκύλος σας χρειάζεται πολύ χρόνο για να αποφασίσει πού να “χτυπήσει”, δεν είναι μόνο δικιά του ιδιαιτερότητα. Από την εδαφική στρατηγική έως την ευθυγράμμιση των μαγνητικών πόλων της γης, το σκυλί σας έχει βάσιμους λόγους για να πάρει τον χρόνο του.

Λοιπόν, γιατί τα σκυλιά χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσουν για το τέλειο σημείο; Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι: μυρίζοντας μυρωδιές άλλων σκύλων, άγχος, περισπασμούς και, παράξενο αλλά πραγματικό, τους μαγνητικούς πόλους της γης.

Τα κόπρανα για τους σκύλους είναι τα Social Media τους.

Πλέον οι άνθρωποι ανεβάζουμε τα πάντα στα Social Media μας, βλέπουμε τι κανούν οι φίλοι μας και που βρίσκονται. Μάλιστα πλέον φτιάχνουμε και Social Media για τα κατοικίδιά μας. Η πλατφόρμα μας είναι το τέλειο παράδειγμα, που μπορείτε να κάνετε εγγραφή και να φτιάξετε προφιλ για εσάς και το κατοικίδιό σας!

Αλλά για τα σκυλιά, όλα έχουν να κάνουν με τις μυρωδιές. Οι ακαθαρσίες είναι μια από τις πιο διακριτικές και αποτελεσματικές μεθόδους επικοινωνίας των σκύλων μας. Γι ‘αυτό τα κολωνάκια είναι τόσο δημοφιλείς: είναι σαν ένα μεγάλο Group στο Facebook του κόσμου των σκύλων. Το επιλεγμένο σημείο του σκύλου σας στέλνει σε άλλα σκυλιά ένα μήνυμα σχετικά με το πού ήταν και τι κάνει. Όταν μυρίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, «διαβάζει» μηνύματα από άλλα ζώα.

Σύμφωνα με τον Carlo Siracusa, διευθυντή της Υπηρεσίας Συμπεριφοράς Μικρών Ζώων στο κτηνιατρικό νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, «Αυτά τα μηνύματα μπορούν να πουν στον σκύλο σας πόσα άλλα σκυλιά βρίσκονται στην άμεση περιοχή, τη σεξουαλική κατάσταση αυτών των σκύλων… εάν ένα συγκεκριμένο σκυλί είναι φίλος ή εχθρός, τι είχε για μεσημεριανό γεύμα και όταν ήταν τελευταία φορά στην περιοχή »(πηγή).

Για ορισμένους σκύλους, τα «μηνύματα» που κωδικοποιούνται σε εκκρίσεις αρώματος στα κόπρανα άλλων σκύλων χρησιμεύουν ως στοιχεία για να τους κάνουν να γίνουν ασήμαντοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το σκυλί σας κάνει την ανάγκη μερικές φορές ακριβώς δίπλα στο σωρό ενός άλλου σκύλου. (Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να σας υπενθυμίσω να έχετε πάντα σακούλες για να τα μαζέψετε!)

Άγχος απόδοσης και τοποθεσίας

Εάν το σκυλί σας είναι νευρικό σε άλλους τομείς της ζωής, μπορεί να είναι νευρικό για το πού πηγαίνει για την ανάγκη του. Όπως και οι άνθρωποι, ορισμένα σκυλιά δυσκολεύονται να πάνε στο μπάνιο σε «δημόσιους» χώρους. Μερικά σκυλιά χρειάζονται γαλήνη και ησυχία για να κάνουν τη δουλειά. Εάν ο σκύλος σας απομακρύνεται από τον κόσμο για να κάνει την ανάγκη του, δοκιμάστε να το περπατήσετε σε άδειους δρόμους ή σε πιο ήσυχες ώρες της ημέρας.

Τα σκυλιά μπορούν επίσης να αναπτύξουν προτιμήσεις επιφάνειας όταν είναι νέοι Για παράδειγμα, μερικά κουτάβια προτιμούν μαλακές, χλοώδεις επιφάνειες και δεν θα μολύνουν γυμνό χώμα. Τα σκυλιά που έχουν εκπαιδευτεί σε χαρτί ή σε γιογιό μπορεί να δυσκολευτούν να μεταβούν σε φυσικές επιφάνειες. Όποια και αν είναι η προτίμηση του σκύλου σας, μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα για να βρουν το σωστό σημείο.

Πώς οι μαγνητικοί πόλοι επηρεάζουν το που θα αφοδεύσει ο σκύλος σας

Μήπως το σκυλί σας περιστρέφεται σε κύκλο πριν διαλέξει το μέρος; Μπορείτε να ευχαριστήσετε τους μαγνητικούς πόλους για αυτό! Είναι αλήθεια: σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Zoology, τα σκυλιά μπορεί να προτιμούν να αφοδεύουν με το σώμα τους ευθυγραμμισμένο κατά μήκος του άξονα Βορρά-Νότου.

Συνοψίζοντας στο περιοδικό Wired, η μελέτη παρατήρησε την εξάλειψη των σκύλων (ούρηση και αφόδευση) και απέκλεισε άλλες επιρροές όπως η ώρα της ημέρας, η γωνία του ήλιου και η ταχύτητα και η δύναμη του ανέμου. Στο τέλος, οι επιστήμονες που διεξήγαγαν τη μελέτη έμειναν έκπληκτοι με τα εντυπωσιακά στοιχεία ότι τα μαγνητικά πεδία της γης μπορεί να επηρεάσουν πώς και πού πέφτει το “δωράκι” του σκύλου σας.

Σταματάρει και μυρίζει τα λουλούδια ( και μετά αφοδεύει)

Τα μαγνητικά πεδία, οι επιφανειακές προτιμήσεις, η συνήθης συνήθεια και η επικοινωνία επηρεάζουν σημαντικά τις προτιμήσεις του σκύλου σας. Αλλά μερικές φορές, το σκυλί σας απλώς παίρνει τον χρόνο του γιατί του αρέσει που είναι έξω.

Έτσι ακριβώς, το σκυλί σας μπορεί να σταματήσει σκόπιμα! Τα σκυλιά που έχουν πρόσβαση έξω μόνο όταν έρθει η ώρα να κάνουν την ανάγκη τους, μαθαίνουν ότι μόλις “ενεργηθούν”, θα μεταφερθούν αμέσως στο εσωτερικό. Έτσι μπορούν να μυρίζουν, να περπατούν πιο αργά και να αφιερώνουν το χρόνο τους επιλέγοντας ένα μέρος για να κουνηθούν για να μείνουν έξω περισσότερο.

Μπορείτε να βοηθήσετε να αντιστρέψετε αυτήν τη ρύθμιση διασφαλίζοντας ότι το σκυλί σας παίρνει άφθονο καθαρό αέρα χωρίς χρονικό περιορισμό. Εργαστείτε σε έναν χαλαρό περίπατο ή μια βόλτα στην αυλή, κάτι που δεν αφορά την ανάγκη του σκύλου σας και αφορά περισσότερο στην απόλαυση του υπέροχου εξωτερικού χώρου!

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *