fbpx
Κάνετε σωστά την μέτρηση της τροφής του κατοικιδίου σας;
Πριν από 4 μήνες

Κάνετε σωστά την μέτρηση της τροφής του κατοικιδίου σας;

Η μέτρηση της τροφής του κατοικιδίου είναι μια καθημερινή διαδικασία για τους κηδεμόνες. Η σωστή μέτρηση ωστόσο είναι σημαντική για την υγεία του μικρού σας φίλου.

Αν δεν είστε ζαχαροπλάστης ή επιστήμονας τροφίμων, πιθανότατα δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να μαγειρέψετε με τέτοια ακρίβεια ώστε να χρησιμοποιήσετε κύπελλα μέτρησης .Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το κύπελλο μέτρησης ή τη σέσουλα που χρησιμοποιείτε για να πιάσετε το φαγητό του κατοικίδιου ζώου σας. Εξ’άλλου, ένα κύπελλο είναι ένα κύπελλο, έτσι;

Αποδεικνύεται, ότι αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Αποδεικνύεται μάλιστα ότι οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων δεν είναι πολύ ακριβείς κατά τη μέτρηση ξηρών τροφών για τους σκύλους τους. Αυτό τουλάχιστον βρήκαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Guelph. Και με βάση τα ευρήματά τους, τα συνεπή σφάλματα μέτρησης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποσιτισμό, αύξηση βάρους ή παχυσαρκία στα κατοικίδια ζώα.

Η μελέτη θέτει τις δοκιμές των κηδεμόνων σκύλων στη μέτρηση της τροφής.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Veterinary Record, ζήτησε από 100 ιδιοκτήτες σκύλων να χρησιμοποιήσουν ένα από τα τρία κοινά εργαλεία για τη μέτρηση της κροκέτας: μια τυπική σέσουλα 2 κυπέλλων με διαβαθμισμένες ενδείξεις, που πωλείται σε ένα τοπικό κατάστημα κατοικίδιων ζώων. ένα κύπελλο μέτρησης υγρού 2 κυπέλλων που χρησιμοποιείται συνήθως για το ψήσιμο και το μαγείρεμα. και 1 κύπελλο πλαστικό για ξηρά συστατικά μέτρησης.

Κάθε συμμετέχων στη μελέτη κλήθηκε στη συνέχεια να μετρήσει τρεις ποσότητες ξηράς τροφής για σκύλους – ¼ φλιτζάνι, ½ φλιτζάνι και 1 φλιτζάνι – χρησιμοποιώντας το καθορισμένο κύπελλο μέτρησης ή τη σέσουλα. Ο όγκος των κροκέτων που μετρήθηκε από κάθε κηδεμόνα σκύλου ζυγίστηκε σε ηλεκτρονική κλίμακα γραμμαρίου και συγκρίθηκε με το σωστό βάρος.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν σημαντικές ανακρίβειες στις μετρήσεις κροκέτας, που κυμαίνονται από 48 τοις εκατό πολύ μικρή έως 152 τοις εκατό υπερβολική τροφή για σκύλους. Ωστόσο, η ανακρίβεια διέφερε ανάλογα με το εργαλείο μέτρησης που χρησιμοποιήθηκε και την ποσότητα που μετρήθηκε. Οι κηδεμόνες σκύλων που χρησιμοποιούν το κύπελλο μέτρησης υγρού 2 φλυτζανιών ήταν πιθανότερο να μετρήσουν με ακρίβεια και τις τρεις μερίδες. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν πιο ακριβείς όταν χρησιμοποίησαν ένα φλιτζάνι ξηρού συστατικού 1 κύπελλο για να σερβίρουν.

«Το βρήκαμε ιδιαίτερα ανησυχητικό για να δούμε πόσο συχνά οι συμμετέχοντες υπερεκτίμησαν τις ανατεθείσες μερίδες, δεδομένου ότι υπάρχει ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα με την παχυσαρκία», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Jason Coe, DVM, PhD, σε ένα δελτίο ειδήσεων του Πανεπιστημίου του Guelph. «Οι ιδιοκτήτες σκύλων μπορούν εύκολα να υπερτροφοδοτήσουν τα ζώα τους εάν δεν μετρήσουν σωστά τις μερίδες, θέτοντας τα ζώα τους σε κίνδυνο πολλών παθήσεων που σχετίζονται με την παχυσαρκία».

Τι να κάνει ένας κηδεμόνας;

Ένα φλιτζάνι μέτρησης ή μια σέσουλα είναι ο πιο προφανής τρόπος μέτρησης ξηρών τροφών για σκύλους ή γάτες. Αλλά αν τα κύπελλα μέτρησης είναι ατελή εργαλεία, τι πρέπει να κάνει ένας ενδιαφερόμενος κηδεμόνας σκύλου ή γάτας;

Μία προσέγγιση για τη βελτίωση της ακρίβειας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κύπελλο μέτρησης ξηράς τροφής (ή συστατικό) που ταιριάζει με την απαιτούμενη ποσότητα κροκέτας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα σετ ποιοτικών ξηρών φλυτζανιών μέτρησης ειδικά για τα τρόφιμα του κατοικίδιου ζώου σας. Μπορείτε να ρωτήσετε για το κατάλληλο κυπελάκι είτε τον κτηνίατρό σας είναι στο κοντινό σας Pet Shop.

Κατά τη μέτρηση κροκέτων, προσπαθήστε να είστε συνεπείς με την τεχνική μέτρησης κάθε φορά. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ανακινήσετε ή να πατήσετε απαλά το κύπελλο μέτρησης και να ισιώσετε την ποσότητα κροκέτας έτσι ώστε να ισιώσει με το χείλος του κυπέλλου.

Μια άλλη προσέγγιση για τη βελτίωση της ακρίβειας είναι να μειώσετε τον αριθμό των φορών που μετράτε τις κροκέτες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Απλά μετρήστε την πλήρη ποσότητα τροφής που χρειάζεται ο σκύλος σας για την ημέρα και τοποθετήστε την σε ένα δοχείο αποθήκευσης ή σε πλαστική σακούλα αποθήκευσης τροφίμων. Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα να ταΐσετε το σκύλο σας, μπορείτε να δείτε με το «μάτι» πώς διαιρείτε το φαγητό για κάθε γεύμα. Εάν ταΐζετε δύο γεύματα καθημερινά, τότε χωρίστε την ημερήσια ποσότητα περίπου στο μισό. Εάν προτιμάτε να τρώτε τρία γεύματα καθημερινά, τότε χωρίστε το ημερήσιο ποσό σε τρία.

Κλείνοντας

Η διατροφή της σωστής ποσότητας τροφής είναι εξίσου σημαντική για τη διατροφή και τη γενική υγεία του κατοικίδιου ζώου σας, όπως και η επιλογή του «σωστού» φαγητού. Οι απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά ενός κατοικίδιου ζώου δεν ικανοποιούνται μόνο από τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών σε ένα τρόφιμο. Η ποσότητα των τροφίμων που προσφέρονται και τρώγονται, συμπεριλαμβανομένων των λιχουδιών, βοηθούν στην ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών ενός κατοικίδιου ζώου. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το τι και πόσο θα ταΐσετε το κατοικίδιο ζώο σας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *