fbpx
Κατοικίδια και μικρό διαμέρισμα. Πως να βελτιώσετε την συμβίωσή σας
Πριν από 7 μήνες

Κατοικίδια και μικρό διαμέρισμα. Πως να βελτιώσετε την συμβίωσή σας

Τα κατοικίδια σίγουρα μας δίνουν μεγάλη χαρά και αγάπη καθημερινά. Δεν θα τα αλλάζαμε με τίποτα. Όμως η συμβίωση σε πολύ μικρά διαμερίσματα δεν είναι πάντα εύκολη.

Όμως υπάρχουν μερικές μικρές αλλαγές που μπορεί να κάνουν την συμβίωσή σας ακόμα καλύτερη!

Στην πραγματικότητα, πολλοί λάτρεις των ζώων σε μικρά διαμερίσματα υποθέτουν ότι δεν μπορούν να είναι επιτυχημένοι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων μέχρι να πάρουν μεγαλύτερο μέρος. Αλλά η αλήθεια είναι ότι εσείς και ένα κατοικίδιο μπορείτε να συγκατοικήσετε άνετα σε μικρότερο χώρο αρκετά εύκολα.

Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς;

Αρχικά να είστε ρεαλιστικοί

Αν δεν έχετε ήδη κατοικίδιο και σκέφτεστε να υιοθετήσετε, πρέπει να σκεφτείτε λίγο την ζωή σας χωρίς το κατοικίδιο. Πριν ψάξετε τις αγγελίες υιοθεσίας σκεφτείτε τα εξής:

 • Είναι οι άλλοι κάτοικοι του σπιτιού σας (συμπεριλαμβάνονται τα παιδιά) έτοιμοι να μοιραστούν τις ευθύνες για τα κατοικίδια;
 • Θα προλαβαίνεται να βγάζετε τον σκύλο σας βόλτες;
 • Είναι η γειτονιά φιλική για το περπάτημα του σκύλου; Ξέρετε πού βρίσκονται τα τοπικά πάρκα σκύλων;
 • Υπάρχουν προσιτές επιλογές για κατοικίδια και περίπατα σκύλου στην περιοχή σας;
 • Έχετε πραγματικά αρκετό χώρο για ένα κατοικίδιο;

Υπάρχουν πολλές φιλοζωϊκές ομάδες που έχουν σκυλάκια που ψάχνουν για υιοθεσία, μικρού και μεσαίου μεγέθους, που μπορούν εύκολα να προσαρμωστούν σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Πως να βοηθηθείτε με τον σκύλο σε μικρό διαμέρισμα

Επενδύστε σε μια καλή σκούπα

Όλοι έχουμε πάει σε αυτό το σπίτι όπου η μυρωδιά κατοικίδιων ζώων σε χτυπά σαν αμέσως και όλα (συμπεριλαμβανομένου του κατοίκου) καλύπτονται από ένα στρώμα τριχώματος. Αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις επενδύοντας σε μια ρομποτική σκούπα που ταιριάζει στην τσέπη σας και τις απαιτήσεις σας.

Καθαρίζετε τακτικά το κουτί απορριμμάτων

Ο καθαρισμός ενός κουτιού απορριμμάτων δεν είναι καθόλου μια ευχάριστη δουλειά, αλλά γίνεται ακόμη πιο σημαντικό για να έχετε την ηρεμία σας σε αυτό τον μικρό χώρο. Να καθαρίζετε τακτικά και να αλλάζετε τα σκουπίδια στο κουτί της γάτας σας για να απαλλαγείτε από τυχόν παρατεταμένες μυρωδιές.

Κρατήστε το κατοικίδιό σας ενεργό

Κατοικίδιο που βαριέται + μικρός χώρος = πρόβλημα! Εάν ο σκύλος ή η γάτα σας ριζώνει στα σκουπίδια, χτυπάει τα πράγματα και γενικά είναι πρόβλημα στο πίσω μέρος του μυαλού σας, πιθανότατα προσπαθούν να σας πουν “βαριέμαι!” Όταν τα κατοικίδια ζώα σας περιορίζονται σε μια εσωτερική ύπαρξη ενώ είστε στη δουλειά, καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να παίξετε, να περπατήσετε και να διασκεδάσετε. Καλό είναι να ξέρετε πόση άσκηση χρειάζεται το κατοικίδιό σας.(Μην ξεγελιέστε ούτε από την τεμπέληνη ρουτίνα – ακόμη και το κατοικίδιο ζώο του καναπέ εκτιμά την άσκηση.)

Αγοράστε παιχνίδια για κατοικίδια

Έχετε ένα κομψός χώρο και είστε περήφανοι για αυτό! Μην αφήσετε τα άσχημα παιχνίδια για κατοικίδια να καταστρέψουν το στυλ σας. Σκεφτείτε επίσης να ψωνίσετε παιχνίδια που είναι διασκεδαστικά και για τον άνθρωπο. Είμαστε σίγουροι ότι στα κοντινά σας Pet Shop θα βρείτε πολύ ωραία παιχνίδια για τον μικρό σας φίλο.

Δημιουργήστε ένα χώρο ειδικά για το κατοικίδιό σας

Εάν αισθανθείτε ποτέ την ανάγκη για λίγο προσωπικό χώρο, ξέρετε τι πολυτέλεια μπορεί να είναι. Σε αντίθεση με εσάς, το κουτάβι σας δεν μπορεί να πάει στην καφετέρια για λίγο μόνο χρόνο μακριά από τα άλλα πλάσματα του σπιτιού. Δημιουργήστε ένα χώρο στο διαμέρισμά σας που προορίζεται μόνο για το κατοικίδιό σας. Κρατήστε μερικά από τα αγαπημένα τους παιχνίδια και μια άνετη κουβέρτα ή κρεβάτι σε μια περιοχή “χαμηλής κυκλοφορίας” του σπιτιού. Μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτείτε να εγκαταλείψετε αυτόν τον χώρο, αλλά το σπίτι μπορεί πραγματικά να αισθάνεται μεγαλύτερο εάν εσείς και το κατοικίδιο ζώο σας έχετε τα δικά σας μέρη για να χαλαρώσετε.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest