fbpx
εισόδημα
Πριν από 3 μήνες

Κατοικίδιο και εισόδημα: Πως να τα εξισορροπήσετε

Το εισόδημα είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην ζωή μας. Όμως η κηδεμονία ενός κατοικιδίου είναι ανεκτίμητο!

Το να έχετε ένα κατοικίδιο είναι ένας φανταστικός τρόπος για να βελτιώσετε τη ζωή του σπιτιού σας, ειδικά σε μια εποχή όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν κολλήσει στο σπίτι. Τα κατοικίδια όχι μόνο σας δίνουν άνευ όρων αγάπη, αλλά σας ενθαρρύνουν επίσης να παραμείνετε δραστήριοι, να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω και μπορεί να μειώσετε ακόμη και τα επίπεδα άγχους σας. Παρόλο που είναι ωραίο να χαλάσετε τον γούνινο φίλο σας με άνετα κρεβάτια, διασκεδαστικά παιχνίδια και υπέροχες λιχουδιές, αυτές οι εκδοχές μπορούν να προστεθούν γρήγορα. Με περισσότερο χρόνο στο σπίτι, έχετε περισσότερες ευκαιρίες για αγορές στο διαδίκτυο. Για να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ ξοδεύετε χρήματα στο κατοικίδιο ζώο σας, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να τηρήσετε τον προϋπολογισμό σας.

Συμβουλές για τον προϋπολογισμό του κατοικιδίου

Οργανώστε τα οικονομικά σας

Προτού καθίσετε για να παραγγείλετε το κατοικίδιο ζώο σας μερικά νέα παιχνίδια ή λιχουδιές, αφιερώστε χρόνο για να κοιτάξετε το εισόδημα σας για να πάρετε μια αίσθηση για το πού στέκεστε. Τα αναλώσιμα κατοικίδιων ζώων είναι ακριβά, γεγονός που καθιστά εύκολη την υπερβολική δαπάνη και την αγορά αντικειμένων που δεν είναι απαραίτητα. Πριν αγοράσετε τίποτα, δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό για το κατοικίδιο ζώο σας και τον εαυτό σας, ώστε να προσθέσετε μόνο πράγματα στο καλάθι σας που γνωρίζετε ότι το κατοικίδιο ζώο σας θα απολαύσει ή θα χρησιμοποιήσει.

Ξεκινήστε τον προϋπολογισμό σας προσθέτοντας όλο το επαναλαμβανόμενο κόστος κάθε μήνα. Αυτό θα περιλαμβάνει έξοδα όπως ενοίκιο, υπηρεσίες κοινής ωφελείας, τρόφιμα ή φυσικό αέριο. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε επίσης το κόστος φαγητού του κατοικίδιου ζώου σας, την ασφάλιση, καθώς και τυχόν χρεώσεις κτηνιατρικών ραντεβού στην εξίσωση. Μόλις προσθέσετε αυτά τα σύνολα στον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να προχωρήσετε στα μη βασικά έξοδά σας.

Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει οτιδήποτε θέλετε αλλά δεν χρειάζεστε. Για το κατοικίδιο ζώο σας, είδη όπως παιχνίδια, λιχουδιές ή κρεβάτια θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αρχίσετε να διαιρείτε το υπόλοιπο εισόδημά σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα 50/30/20. Αυτή η μέθοδος επικεντρώνεται στη δαπάνη του 50% του εισοδήματός σας σε ανάγκες, το 30% στις ανάγκες και το υπόλοιπο 20% στον λογαριασμό ταμιευτηρίου σας. Φυσικά ζούμε σε δύσκολους καιρούς και η αποταμίευση πολλές φορές μοιάζει αδύνατη. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας.

Μόλις έχετε τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να αρχίσετε να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας. Μετά από κάθε συναλλαγή, θα πρέπει να εισαγάγετε το ποσό που ξοδέψατε στον προϋπολογισμό σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε ποιες κατηγορίες των δαπανών σας πρέπει να μειωθούν. Ένας άλλος τρόπος για να παρακολουθείτε τις αγοραστικές σας συνήθειες είναι να χρησιμοποιήσετε μια διαδικτυακή τραπεζική υπηρεσία ή μια πλατφόρμα προϋπολογισμού για να παραμείνετε οργανωμένοι.

Αυτά σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για κινητές συσκευές που θα σας ενημερώνουν πόσα έχετε ξοδέψει και μπορούν να σας δώσουν μια εικόνα του υπολοίπου στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Η εμφάνιση αυτών των συναλλαγών στο τηλέφωνό σας μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε πόσα χρήματα ξοδεύετε στο κατοικίδιο ζώο σας σε μια δεδομένη στιγμή και μπορεί να σας ενθαρρύνει να τηρήσετε τον καθορισμένο προϋπολογισμό σας σε σχέση με το εισόδημα σας.

Φτιάξτε τα δικά σας παιχνίδια

Ακριβώς επειδή προσπαθείτε να ακολουθήσετε τον προϋπολογισμό σας δεν σημαίνει ότι το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να μην έχει φανταστικά παιχνίδια για να παίξετε. Αντί να αγοράζετε ακριβά παιχνίδια στο διαδίκτυο, προσπαθήστε να δημιουργήσετε μερικές σπιτικές επιλογές που θα διασκεδάσουν τη γάτα ή το σκύλο σας. Μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπως το Pinterest είναι μια εξαιρετική πηγή εύρεσης ιδεών για δωρεάν παιχνίδια DIY. Οι περισσότερες εκδόσεις είναι εύκολο να δημιουργηθούν και απαιτούν μόνο απλά στοιχεία που ίσως έχετε ήδη!

Με περισσότερο χρόνο στα χέρια σας, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί και να δημιουργήσετε τις δικές σας ιδέες για παιχνίδια. Εκτός αυτού, το κατοικίδιο ζώο σας δεν θα πειράζει αν φτιάξατε το παιχνίδι στο σπίτι. Θα είναι απλά χαρούμενοι που ξοδεύετε χρόνο παίζοντας μαζί τους.

Επωφεληθείτε από τις διαδικτυακές πωλήσεις

Με την πρόσφατη ώθηση στις διαδικτυακές αγορές, οι λιανοπωλητές βασίζονται στις πωλήσεις περισσότερο από ποτέ. Εάν υπάρχει ένα παιχνίδι ή κρεβάτι για κατοικίδια που θέλετε να αγοράσετε για λίγο, αυτό θα μπορούσε να είναι η τέλεια ευκαιρία να το αγοράσετε. Ωστόσο, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε ξανά ότι η τιμή είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο.

Για ανάγκες όπως φαγητό ή σκουπίδια, η αγορά χύμα μπορεί επίσης να σας προσφέρει επιπλέον εκπτώσεις. Επιπλέον, οι μαζικές παραγγελίες μπορούν να σας εξοικονομήσουν από την υποχρέωση να κάνετε την ίδια παραγγελία κάθε μήνα και να ξοδέψετε περισσότερα από όσα πρέπει.

Εάν έχετε ένα αγαπημένο κατάστημα λιανικής πώλησης, θα πρέπει να σκεφτείτε να εγγραφείτε στα διαδικτυακά ενημερωτικά δελτία τους. Αυτό δεν σας ειδοποιεί μόνο για τυχόν επερχόμενες προσφορές, αλλά οι συνδρομητές μπορούν μερικές φορές να λάβουν αποκλειστικούς κωδικούς κουπονιών.

Πάρτε τον χρόνο σας και δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό που να ταιριάζει σε εσάς

Το να διατηρείτε το κατοικίδιο ζώο σας ευτυχισμένο και υγιές δεν χρειάζεται να είναι ακριβό. Μπορεί να χρειαστεί λίγη επιπλέον προσπάθεια όταν ξοδεύετε χρήματα για τις αγαπημένες τους λιχουδιές ή παιχνίδια. Στο τέλος της ημέρας, οι γούνινοι φίλοι σας δεν ενδιαφέρονται για το πόσα ξοδεύετε. Απλώς αφιερώστε χρόνο για να τους δώσετε την αγάπη και την προσοχή που τους αξίζει και θα είναι ο πιστός σύντροφος σας.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest