fbpx
Κουτάβι και ενέργεια: Πως να ηρεμίσετε τον μικρό σας φίλο
Πριν από 2 εβδομάδες

Κουτάβι και ενέργεια: Πως να ηρεμίσετε τον μικρό σας φίλο

Ένα από τα προβλήματα που οι νέοι ιδιοκτήτες κουταβιών δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν είναι ένα ενθουσιασμένο κουτάβι.

Σήμερα πρόκειται να δούμε πώς να ηρεμήσουμε ένα κουτάβι από το δάγκωμα, το τσίμπημα, το γρύλισμα και γενικά τον εαυτό του υπερβολικό και ανόητο.

Ο υπερ-ενθουσιασμός βρίσκεται στην καρδιά όλων των ρατσών κουταβιών.

Από το τρελό δάγκωμα στα δάχτυλα μέχρι το δάγκωμα στα ρούχα και γενικά η συμπεριφορά με έναν τρελό τρόπο, όλα αυτά είναι σημάδια ενός υπερβολικά ενθουσιασμένου κουταβιού.

Θέλουμε τα κουτάβια μας να παίζουν και να διασκεδάζουν, οπότε πώς αποφασίζουμε πότε τα πράγματα έχουν πάει πολύ μακριά από ότι μπορούμε να αποδεχτούμε;

Πώς ξέρετε εάν το κουτάβι σας είναι υπερβολικά ενθουσιασμένο; Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τον ηρεμήσει;

Το κουτάβι μου δαγκώνει όταν ενθουσιάζεται

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε, είναι πώς να πούμε ότι ένα κουτάβι γίνεται υπερβολικά πολύ ενθουσιασμένο.

Το υπερβολικό δάγκωμα είναι ένα σημάδι που πρέπει να προσέξετε, αλλά φυσικά όλα τα κουτάβια δαγκώνουν κατά καιρούς. Λοιπόν, πώς ξέρετε πότε τα πράγματα έχουν πάει πολύ μακριά;

Θα βρείτε μερικές ενδείξεις παρακάτω.

Εάν τα κανονικά παιχνίδια σας με το κουτάβι σας περιελάμβαναν ποτέ οποιοδήποτε από τα ακόλουθα, τότε αυτό είναι ένα σημάδι ότι το ενθουσιασμένο κουτάβι σας πλησιάζει και χρειάζεται τη βοήθειά σας για να ηρεμήσει

Σημάδια υπερβολικού ενθουσιασμού στα κουτάβια

 • Σας δαγκώνει και χτυπάει τα δάχτυλά σας επανειλημμένα και με αυξανόμενη δύναμη καθώς προσπαθείτε να τον απωθήσετε από τα χέρια και τα ρούχα σας.
 • Το δάγκωμα του ενθουσιασμένου κουταβιού σας συνοδεύεται από πολλή γάβγισμα και τραβάει τα ρούχα σας μέχρι να σκίσει.
 • Το κουτάβι σας γαβγίζει γρήγορα, ή αρπάζει παιχνίδια καθώς προσπαθείτε να τα αφαιρέσετε ή να το κάνετε να υπακούσει σε απλές εντολές
 • Τα παιχνίδια με τα παιδιά σας καταλήγουν σε δάκρυα με το κουτάβι να πηδάει και να γρατζουνάει στα χέρια και τα πόδια τους
 • Περιστρέφεται για να δαγκώσει και να γρυλίζει καθώς βάζετε το χέρι σας κάτω για να τον συγκρατήσετε.

Εάν κάποιο από τα παραπάνω συμβεί σε ένα κουτάβι ηλικίας κάτω των έξι μηνών, μπορεί να είναι αποτέλεσμα υπερβολικού ενθουσιασμού.

Άλλες ενδείξεις για τον υπερβολικό ενθουσιασμό είναι ότι η συμπεριφορά συνοδεύεται από κούνημα της ουράς.

Είναι το κουτάβι μου επιθετικό;

Δεν είναι φυσιολογικό τα κουτάβια κάτω των έξι μηνών να γίνονται επιθετικά. Αν και είναι εύκολο να κάνουν λάθος πάνω από το ενθουσιασμένο παιχνίδι για επιθετικότητα.

Εάν η συμπεριφορά ξεκίνησε με ένα παιχνίδι, και αν η ουρά του κουταβιού κουνάει και σχίζεται με μη συντονισμένο τρόπο, παίζει.

Ακόμα κι αν ακούγεται άγριος!

Η επιθετικότητα γεννιέται συνήθως από φόβο.

Και τα φοβισμένα κουτάβια δεν συναγωνίζονται συνήθως για να χτυπήσουν πράγματα.

Συνήθως προσπαθούν να παγώσουν, να αποσύρουν ή ακόμα και να κρύβονται πίσω ή κάτω από τα έπιπλα.

Εάν ανησυχείτε ότι το κουτάβι σας είναι επιθετικό, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ανησυχούν για τα κουτάβια που δαγκώνουν και γρυλίζουν, έχουν ένα κουτάβι που παίζει.

Και αν το κουτάβι γίνει υπερβολικά ενθουσιασμένο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να συμπεριφερθεί με τον ελαφρώς τρελό τρόπο που περιγράφεται παραπάνω.

Τι να κάνετε όταν το κουτάβι σας είναι πολύ ενθουσιασμένο;

Πρέπει να λάβετε αποφασιστική δράση και άμεσα

 1. Σταματήστε οποιοδήποτε παιχνίδι παίζετε με το κουτάβι
 2. Βάλτε το κουτάβι σε ένα ασφαλές μέρος για να ηρεμήσει και αποσυρθείτε από αυτόν αν μπορείτε
 3. Αποφασίστε για μια στρατηγική για να αποφύγετε τον ενθουσιασμό στο μέλλον

Πώς να ηρεμήσετε το κουτάβι σας

Μερικές φορές μπορείτε να ηρεμήσετε ένα κουτάβι στην αγκαλιά σας. Εάν δεν είστε στο σπίτι, μπορεί να μην έχετε άλλη επιλογή από το να το κάνετε αυτό. Φέρτε το κουτάβι μακριά από την πηγή του ενθουσιασμού και κρατήστε το σταθερά και ήσυχα.

Συχνά, με ένα πολύ ενθουσιασμένο κουτάβι που δαγκώνει, είναι πολύ καλύτερο να το βάζεις κάπου ασφαλές και να απομακρύνεσαι από αυτό.

Κανονικά, το κλουβί είναι το καλύτερο μέρος για να ηρεμήσει το κουτάβι σας. Η τοποθέτηση μιας κουβέρτας πάνω από το κλουβί θα σας βοηθήσει να τον ηρεμήσετε.

Εάν δεν τον τοποθετήσετε σε ένα κουτάβι ασφαλές και κατά προτίμηση σκοτεινό δωμάτιο. Ή έξω σε ένα μέρος ασφαλές για κουτάβι.

Η ιδέα είναι να μειωθεί η ψυχική και σωματική διέγερση κάθε είδους – οπότε αν μπορεί να δει λιγότερα, να ακούσει λιγότερο και να αγγιχτεί λιγότερο, αυτό του δίνει την ευκαιρία να ανακάμψει αρκετά πιο γρήγορα.

Μην τον “φυλακίζετε” για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Λίγα λεπτά είναι συνήθως επαρκή για να μπορέσει ένα κουτάβι να ηρεμήσει.

Τι προκαλεί τον ενθουσιασμό του κουταβιού;

Πριν κάνετε ένα σχέδιο για να αποφύγετε την επανάληψη του ενθουσιασμού, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε πιθανές αιτίες υπερβολικού ενθουσιασμού.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιος έπαιζε ακατάλληλα ή υπερβολικά με το κουτάβι.

Μερικές φορές αυτό είναι κάποιος ενήλικος, άλλοτε άλλο σκυλί. Αλλά συχνά είναι το αποτέλεσμα του κουταβιού που παίζει με παιδιά.

Τα παιδιά δεν είναι πολύ καλά στο να κρίνουν πότε ένα κουτάβι μεγαλώνει, ούτε είναι καλά στην ανάγνωση της γλώσσας του σκύλου και τείνουν να δίνουν στο κουτάβι λάθος σήματα.

Όπως το να κατεβαίνεις στο έδαφος που στο μυαλό του κουταβιού είναι μια πρόσκληση για να παίζεις σκληρά.

Ή να ουρλιάζει και να φωνάζει που το κουτάβι ερμηνεύει ως παιχνίδι και αρχίζει να γαβγίζει και γρυλίζει.

Τα παιδιά τείνουν επίσης να χειρίζονται ένα κουτάβι υπερβολικά με συνεχή χάδια, έτσι ώστε να μην έχει ποτέ την ευκαιρία να χαλαρώσει και να ηρεμήσει.

Πώς να σταματήσετε ένα κουτάβι να δαγκώσει όταν ενθουσιαστεί

Είναι πολύ σημαντικό ένα κουτάβι να μαθαίνει να μην δαγκώνει το συντομότερο δυνατό.

Σε τελική ανάλυση, το δάγκωμα οποιουδήποτε είδους δεν είναι αποδεκτό σε μεγάλους σκύλους, ανεξάρτητα από το πόσο ενθουσιασμένοι μπορεί να είναι.

Διαχείριση ενός κουταβιού για ήρεμη συμπεριφορά

Τα κουτάβια επωφελούνται από μια προβλέψιμη ρουτίνα. Μια στιγμή για να ζήσετε, μια στιγμή για να χαλαρώσετε, μια ώρα για φαγητό, ύπνο και ούτω καθεξής.

Κάθε αλληλεπίδραση με ένα κουτάβι είναι δυνητικά συναρπαστική. Ακόμα και χαϊδεύοντας και αγκαλιάζοντάς το. Ο θόρυβος και οι μάζες των πραγμάτων που συμβαίνουν γύρω από το κουτάβι σας είναι επίσης συναρπαστικές.

Μερικά κουτάβια υποχωρούν πιο εύκολα από άλλα με σωματικό παιχνίδι και πολλά θα πρέπει να περιοριστούν σε πολύ σύντομες περιόδους αυτού του είδους αλληλεπίδρασης.

Το ενεργητικό παιχνίδι πρέπει να επιβλέπεται και να διακόπτεται μετά από λίγα λεπτά.

Σε αυτό το σημείο το κουτάβι μπορεί να χρειαστεί μια ευκαιρία να ανακουφιστεί έξω, και μπορεί στη συνέχεια να επωφεληθεί από μια περίοδο ησυχίας στο κλουβί του.

Αν δεν μπορείτε να συγκρατήσετε το κουτάβι σας ώστε να ηρεμίσε, και η συμπεριφορά του γίνεται ακόμα πιο επιθετική. Ίσως είναι μια καλή στιγμή να βρείτε κάποιος ειδικό εκπαιδευτή να σας βοηθήσει.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest