fbpx
Μας αναγνωρίζουν τα σκυλιά μας μέσα από τις οθόνες ενός κινητού ή tablet;
Πριν από 3 εβδομάδες

Μας αναγνωρίζουν τα σκυλιά μας μέσα από τις οθόνες ενός κινητού ή tablet;

Πως αντιμετωπίζουν τα σκυλιά ένα video call;

Έχετε κάνει ποτέ video call με τον σκύλο σας; Μερικές φορές, ίσως είναι ένας καλός τρόπος για να επικοινωνήσετε πρόσωπο με πρόσωπο με τον τετράποδο φίλο σας που σας λείπει. Ακόμα μερικές φορές όταν θα πρέπει να λείψετε από την πόλη και έχετε αφήσει τον σκύλο σας σε κάποιο Pet Keeper μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος επικοινωνίας. 

Το σκυλί σας σίγουρα αναγνωρίζει τη φωνή σας. Αλλά μερικές φορές, είναι δύσκολο να πει κανείς αν γνωρίζουν ή όχι τι είναι σε μια οθόνη. Το σκυλί σας αναγνωρίζει σε οθόνη τηλεφώνου ή tablet;

Τα σκυλιά αναγνωρίζουν πρόσωπα αλλά όχι τα πρόσωπα όταν κινούνται 

Πρώτα πρώτα, το σκυλί σου αναγνωρίζει το πρόσωπό σου στην πραγματική ζωή και πιθανότατα και στις φωτογραφίες. Αλλά όταν οι εικόνες αρχίζουν να κινούνται, μπερδεύονται. Ένας λόγος είναι η ευαισθησία στα πράγματα που «τρεμοπαίζουν».

Η ευαισθησία στο τρέμουλο της εικόνας υπάρχει λόγο της ευαισθησίας του ζώου και σχετίζεται με τον ρυθμό με τον οποίο το μάτι ενός ζώου μπορεί να καταγράψει εικόνες και να αντιληφθεί την κίνηση. Σύμφωνα με τον Dr. Stanley Coren, γράφοντας για το Psychology Today,, τα σκυλιά έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία τρεμοπαίζει από τους ανθρώπους.

Όταν παρακολουθείτε μια συνομιλία μέσω video στο τηλέφωνο ή το tablet σας, η διαδικασία των οπτικών υποδοχέων σας αυξάνει και μειώνει τη φωτεινότητα και ο εγκέφαλός σας αναγνωρίζει το άτομο (ή σκύλο) στο κάθε καρέ του video.

Τα σκυλιά, με την υψηλότερη ευαισθησία στο τρέμουλο, δεν μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένες εικόνες σε όλες αυτές τις μετατοπίσεις της φωτεινότητας και της κίνησης. Είναι όλα ένα μάτσο φανερά φώτα και σχήματα σε αυτά.

Τα σκυλιά λαμβάνουν οπτικές πληροφορίες τουλάχιστον 25 τοις εκατό ταχύτερα από ό, τι οι άνθρωποι κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι υπέροχα στην ανίχνευση της κίνησης (σκεφτείτε πόσο γρήγορα ο σκύλος σας σφυρίζει το κεφάλι γύρω όταν καταφέρνει να δει μια γάτα που τρέχει)! Αλλά χρειάζονται περισσότερο χρόνο να εντοπίζουν κινούμενες εικόνες στην οθόνη.

Το μέγεθος της οθόνης μετράει

Όταν πρόκειται για το αν τα σκυλιά μπορούν να αναγνωρίσουν πρόσωπα σε ένα smartphone ή σε μια οθόνη tablet, το μέγεθος έχει σημασία. Μερικά σκυλιά μπορούν να αναγνωρίσουν εικόνες στην τηλεόραση, ειδικά ένα σύγχρονο σετ υψηλής ευκρίνειας. Αλλά οι οθόνες τηλεφώνου και tablet είναι πολύ μικρότερες και οι εικόνες είναι πολύ πιο συμπιεσμένες.

Η όραση των σκύλων εξελίχθηκε για κυνήγι, επομένως είναι καλύτερα να βλέπουν την κίνηση από απόσταση και έχουν ισχυρή περιφερειακή όραση. Με άλλα λόγια, είναι καλοί στο να προσελκύσουν τη βασική, μεγάλη εικόνα των αντικειμένων ή σκηνών μπροστά τους. Αλλά οι μικρές οθόνες και τα συμπιεσμένα δεδομένα σημαίνουν ότι οι σκύλοι δεν μπορούν να εντοπίσουν πρόσωπα σε οθόνες τηλεφώνου ή tablet.

Αν έχετε οθόνη πολύ μεγάλου μεγέθους υψηλής ανάλυσης, το σκυλί σας μπορεί να σας αναγνωρίσει σε κλήση Skype! Αλλά είναι απίθανο να γνωρίζουν ακριβώς τι βλέπουν εάν τους δείξετε ένα άτομο σε μια οθόνη iPhone.

Ο ήχος μετράει περισσότερο

Ακόμα κι αν ο σκύλος σας δεν αναγνωρίζει το πρόσωπό σας σε ένα iPad, μπορεί να αναγνωρίσει τη φωνή σας. Μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά αναγνωρίζουν μεμονωμένες φωνές και ανταποκρίνονται πολύ περισσότερο στον τόνο της φωνής από τις συγκεκριμένες λέξεις. Έτσι, αν καλέσετε το σκυλί σας στο τηλέφωνο, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε μια ήρεμη, θετική φωνή.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τις εικόνες σε smartphone ή tablet, ο ήχος μέσω αυτών των συσκευών είναι συμπιεσμένος. Επίσης, οι εγκέφαλοι των σκύλων δεν λειτουργούν με τον δικό μας τρόπο. μερικές φορές, δεν μπορούν να συνδέσουν το πρόσωπο και τη φωνή στην οθόνη με τη σάρκα και το ανθρώπινο αίμα που αγαπούν. Ακόμα και τα σκυλιά με την καλύτερη ακοή συγχέονται με τη μη ενσωματωμένη φωνή που προέρχεται από μια συσκευή.

Φυσικά, η αναγνώριση στην οθόνη και στον ήχο ποικίλλει από σκύλο σε σκύλο. Κάποιοι pet keepers ορκίζονται ότι κάποιοι σκύλοι που κρατάνε πετάγονται αμέσως όταν ακούνε τη φωνή του ιδιοκτήτη τους μέσω του τηλεφώνου! Όλα εξαρτώνται από την τεχνολογία και το συγκεκριμένο σκυλί.

Η όσφρηση είναι πιο δυνατή από την εικόνα

Εάν βγείτε έξω από την πόλη, μπορείτε ακόμα να κανονίσετε μια ημερομηνία για να μιλήσετε μέσω Skype με το σκυλί σας. Ακόμα κι αν δεν σας αναγνωρίζουν στην οθόνη, θα έχετε την ικανοποίηση να δείτε το χαριτωμένο, ασαφές τους πρόσωπο!

Αλλά προσφέρετε στο σκύλο σας μια άλλη επιλογή: αφήστε το άρωμά σας πίσω όταν φύγετε από την πόλη.

Τα σκυλιά έχουν εκπληκτικές μύτες, με 44 φορές περισσότερους οσφρητικούς υποδοχείς από τους ανθρώπους. Απευθυνθείτε στην πιο έντονη αίσθηση και θυμηθείτε τους εσείς, ενώ έχετε φύγει, αφήνοντας πίσω σας ένα άρωμα από το σπίτι. Η κρεβατοκάμαρα, ένα παλιό μπουκάλι αρώματος ή ακόμα και ένα παλιό παπούτσι δίνει στο σκυλί σας μια αισθησιακή υπενθύμιση του προσώπου τους μέχρι να ξανασυναντηθείτε.

Συνοψίζοντας τα περισσότερα σκυλιά δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα πρόσωπα στις οθόνες τηλεφώνου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να FaceTime ή Skype με τα κατοικίδια ζώα σας, ενώ είστε μακριά! Δεν θα τους βλάψει και μπορεί να αναγνωρίσουν και να παρηγορηθούν από τον ήχο της φωνής σας. Επιπλέον, έχετε το πλεονέκτημα να βλέπετε το αξιολάτρευτο πρόσωπο τους ενώ βρίσκεστε μακριά. Είναι ένα win-win για εσάς και το σκυλί σας.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest