fbpx

News Classic

Εκπαίδευση ενός κουταβιού: Πώς να σταματήσετε ένα κουτάβι...

0
0
12 ώρες ago

Τα απίθανα χαρακτηριστικά ενός κουταβιού, όπως το χαριτωμένο βλέμα αρέσει σε όλους μας, αλλά τα κουτάβια έρχονται εξοπλισμένα με κάποια θανατηφόρα χαρακτηριστικά. Αυτά τα δόντια είναι κατασκευασμένα για να σπάσουν οστά και να σχίσουν τη σάρκα κανείς δεν είπε στην εξέλιξη ότι τα περισσότερα σκυλιά τρώνε κροκέτες.

Το κουτάβι σας γεννιέται τυφλό και κωφό και θα ζήσει έως και δύο εβδομάδες σε έναν σκοτεινό, σιωπηλό κόσμο πριν ανοίξουν τα αυτιά και τα μάτια του. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη τους εισαγωγή στον κόσμο είναι μέσω του στόματος. Τους καθοδηγεί να εντοπίσουν φαγητό και να κατανοήσουν το περιβάλλον τους. Ακόμη και μετά την ενίσχυση της όρασης και της ακοής τους, τα κουτάβια συνεχίζουν να βασίζονται στο στόμα τους για πληροφορίες.

Το στόμα είναι, με πολλούς τρόπους, η καρδιά ενός κουταβιού. Τους προσφέρει τροφή, νέες γεύσεις και μυρωδιές (τα σκυλιά μυρίζουν τόσο από το στόμα όσο και από τη μύτη) και, καθώς γίνονται πιο ανθεκτικά στα πόδια τους, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοποίηση και παίζει σημαντικό ρόλο στις συμπεριφορές με τους συντρόφους του. Με άλλα λόγια, το στόμα και τα 28 παιδικά δόντια τους είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του κουταβιού.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα δόντια πονάνε και, μέσα σε μήνες, αυτά τα 28 μικρά ξυράφια θα γίνουν 42 μεγάλα ξυράφια.

Δάγκωμα κουταβιού: Τι δεν πρέπει να κάνετε

Η χειρότερη απάντηση που μπορεί να έχει ένας γονέας κουταβιού στο δάγκωμα του κουταβιού τους είναι να κλείσει βίαια το στόμα. Κρατώντας το ρύγχος κλειστό με τα χέρια είναι πιθανό να πυροδοτήσει με δύο τρόπους:

1) Μπορεί να κάνει το κουτάβι να πιστεύει ότι παίζετε και να τους παρακινεί να συνεχίσουν να σας επιτίθενται με το στόμα τους ως μέρος του φανταστικού παιχνιδιού τους.

2) Θα αποτρέψει το κουτάβι να καταλάβει τι είναι αυτό που κάνει το στόμα τους που το κάνει να κλείνει.

Το κουτάβι σας πιθανότατα δεν έχει την εμπειρία ζωής για να καταλάβει ότι το στόμα που χρησιμοποιείται για φαγητό, δεν είναι το ίδιο με το στόμα που χρησιμοποιείται στα παιχνίδια, το οποίο δεν είναι το ίδιο με το στόμα που χρησιμοποιείται στους κηδεμόνες του.

Εκπαιδεύστε το κουτάβι σας να σταματήσει να δαγκώνει

Πρώτο βήμα: Διακοπή

Εάν το στόμα του κουταβιού γίνει άβολο, ενημερώστε το αμέσως διακόπτοντας τη συμπεριφορά. Πείτε “Αουτς!” και αφαιρέστε τα χέρια, τα πόδια σας ή άλλα μέρη του σώματος από τα που φτάνουν για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αλληλεπίδραση με το κουτάβι. Αν έχουν ηρεμήσει, υπέροχα. Αν όχι, συνεχίστε την ανάγνωση!

Δεύτερο βήμα: Ανακατεύθυνση

Εάν το κουτάβι αρχίσει να σας εκτοξεύει με υπερβολική πίεση, πιάστε το πλησιέστερο παιχνίδι και δώστε το στο κουτάβι σας. Η συμπεριφορά είναι πραγματικά αποδεκτή μόνο εάν στοχεύει ένα πιο κατάλληλο αντικείμενο.

Τρίτο βήμα: Φύγετε

 • Εάν ούτε το “Αουτς!” ούτε η ανακατεύθυνση λειτούργησε για να τραβήξει την προσοχή του κουταβιού σας από εσάς, δοκιμάστε να αφαιρέσετε αυτό που θεωρούν ως «ανταμοιβή» στην αλληλεπίδραση: εσάς!
  • Όταν τα δόντια του κουταβιού αρχίζουν να πονάνε (όχι πριν, το μαλακό στόμα είναι εντάξει), ενημερώστε τα λέγοντας “Αουτς!”
  • Αμέσως απομακρυνθείτε από το κουτάβι και βάλτε κάποιο εμπόδιο ανάμεσα σας (περπατήστε σε ένα κοντινό δωμάτιο και κλείστε την πόρτα, περπατήστε πάνω από μια πύλη μωρού, μετακινηθείτε πίσω από ένα έπιπλο) για 15 έως 30 δευτερόλεπτα.
  • Επιστρέψτε όταν τελειώσει ο χρόνος και δείτε εάν το κουτάβι σας έχει ηρεμήσει αρκετά για να σταματήσει τη συμπεριφορά του δαγκώματος.

Τέταρτο βήμα: Αφαίρεση

 • Εάν το “χρονικό όριο” δεν λειτούργησε, το Σχέδιο Β είναι να σταματήσετε εντελώς να αλληλεπιδράτε με το κουτάβι. Αμέσως.
  • Διακόψτε ξανά το κουτάβι με το “Αουτς!” και αμέσως απομακρυνθείτε.
  • Αφήστε το δωμάτιο εντελώς ή βάλτε το κουτάβι σε ένα χώρο περιορισμού. Ωστόσο, δεν τιμωρείτε το κουτάβι σας με σκληρές λέξεις ή ενέργειες. Φεύγοντας, επικοινωνείτε ξεκάθαρα ότι το υπερβολικό δάγκωμα οδηγεί στο τέλος ενός παιχνιδιού και στην εξαφάνιση ενός αγαπημένου προσώπου.
  • Επιστρέψτε αφού το κουτάβι σας είχε αρκετό χρόνο για να ηρεμήσει.

Το συμπέρασμα

Να είστε συνεπείς με αυτές τις μεθόδους με την πάροδο του χρόνου. Η εκπαίδευση απαιτεί χρόνο, αλλά εάν είστε συνεπής, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος έως ότου το κουτάβι σας αρχίσει να καταλαβαίνει.

Πηγή

Πως να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να μην πηδάει πάνω σας ...

0
0
13 ώρες ago

Το άλμα είναι μια από τις πιο κοινές συμπεριφορές που θέλουν να ξεπεράσουν οι κηδεμόνες από τον σκύλο τους. Όμως, η μείωση του άλματος αφορά τόσο την αλλαγή της συμπεριφοράς ενός ανθρώπου όσο και την αλλαγή του σκύλου.

Ο τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεστε στο άλμα ενός σκύλου είναι σημαντικός και όλα έρχονται με δράση και συνέπεια.

 • Εάν το σκυλί σας πηδάει ενώ παίζετε με ένα παιχνίδι, μην συνεχίζετε να παίζετε. ρίξτε το παιχνίδι και φύγετε.
 • Εάν ο σκύλος σας πηδάει ενώ ετοιμάζετε το γεύμα του, μην τον απομακρύνετε. περπατήστε εντελώς μακριά από το φαγητό (βεβαιωθείτε ότι δεν είναι προσβάσιμο από το σκύλο σας).
 • Εάν ο σκύλος σας πηδάει όταν επιστρέφετε στο σπίτι, μην μπείτε στο σπίτι. περιμένετε λίγο για να ηρεμήσει το σκυλί σας.

Σε όλα αυτά τα σενάρια, ο σκύλος σας θέλει κάτι – την προσοχή σας, το φαγητό ή το παιχνίδι που μπορεί να κρατάτε. Αυτό τους παρακινεί να πηδούν, φέρνοντάς τους πιο κοντά στο αντικείμενο της επιθυμίας τους.

Για να αλλάξει τη συμπεριφορά, το σκυλί σας πρέπει να καταλάβει ότι όχι μόνο το άλμα δεν λειτουργεί για να πάρει αυτό που θέλει, αλλά επίσης κάνει το αντικείμενο της επιθυμίας τους να εξαφανιστεί ή να απομακρυνθεί. Με άλλα λόγια, αφαιρώντας την ανταμοιβή, το σκυλί σας πρέπει να επιχειρήσει μια άλλη στρατηγική για να πάρει αυτό που θέλει.

Όταν το βλέπετε να κάνει προσπάθεια για μια έχει μια εναλλακτική συμπεριφορά – για παράδειγμα, να κάθετε όταν περπατάτε στην πόρτα αντί να πηδάει, ανταμείψτε τον για αυτό.

Όσο περισσότερο ανταμείβεται ένας σκύλος για μια συμπεριφορά, τόσο πιο συχνά θα την έχει!

Αλλαγή φυσικής ώθησης

Αυτή η διαδικασία δεν συμβαίνει εν μία νυκτί. Αυτό που είναι ακόμη πιο απογοητευτικό είναι ότι προτού δείτε μια βελτίωση στη συμπεριφορά, είναι πιθανό να την επιδεινώσετε. Αυτό ονομάζεται “έκρηξη εξαφάνισης” και είναι η τελευταία απόπειρα του σκύλου σας να κάνει τη συμπεριφορά που τους έρχεται φυσικά για να πάρει αυτό που θέλει.

Αλλά μείνετε στο πλάνο! Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις στρατηγικές με συνέπεια, με την πάροδο του χρόνου, θα δείτε μια διαρκή αλλαγή να συμβαίνει.

Εάν το σκυλί σας ενθουσιαστεί υπερβολικά και πηδάει πάνω σας:

 • Γυρίστε την πλάτη σας. Μην σπρώξετε το σκυλί σας με τα χέρια σας. Ίσως πιστεύουν, τουλάχιστον, ότι το άλμα τους κερδίζει την προσοχή, αν όχι ότι παίζετε μαζί τους. ΠΟΤΕ μην γονατίσετε το σκυλί σας όταν πηδάει πάνω σας. Αυτό είναι επώδυνο και επικίνδυνο.
 • Εάν έχετε γυρίσει την πλάτη σας μία ή δύο φορές και το σκυλί σας εξακολουθεί να πηδάει, ενημερώστε τους ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή λέγοντάς τους “Πολύ κακό!” και περπατώντας μακριά τους, βάζοντας μια κλειστή πόρτα ή μια πύλη μωρού ανάμεσά σας.
 • Όταν το σκυλί σας είναι ήρεμο, μπορείτε να επιστρέψετε στην αλληλεπίδραση μαζί του.

Εάν ο σκύλος σας πηδάει πάνω σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι

 • Ανοίξτε την πόρτα εν μέρει. Εάν ο σκύλος σας είναι υπερβολικά ενθουσιασμένος και ένα ή περισσότερα από τα πόδια του είναι εκτός εδάφους, κλείστε αμέσως την πόρτα και περιμένετε 30 δευτερόλεπτα.
 • Αρχίστε να ανοίγετε ξανά την πόρτα. Εάν το σκυλί σας πηδάει ακόμα, κλείστε την πόρτα και περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα.
 • Συνεχίστε να κλείνετε την πόρτα και περιμένετε έως ότου το σκυλί σας είναι αρκετά ήρεμο για να περπατήσετε μέσα χωρίς να πηδήξει πάνω σας.

Εάν ο σκύλος σας πηδά σε φίλους όταν έρχονται να σας επισκεφθούν

 • Βάλτε το σκύλο σας στο λουρί και ξεκλειδώστε την πόρτα για τον επισκέπτη σας. Δώστε τους οδηγίες νωρίτερα για να χτυπήσουν όταν φτάσουν (για να σας ειδοποιήσουν), αλλά να μπούνε μόνοι τους και να περιμένετε την είσοδό τους για να πάτε και να τους χαιρετήσετε.
 • Όταν ο επισκέπτης σας έχει εισέλθει, φέρτε το σκυλί σας αρκετά κοντά για να τους δείτε αλλά αρκετά μακριά ώστε να μην φτάσει στον επισκέπτη σας. Ζητήστε από το σκυλί σας να καθίσει.
 • Ζητήστε από τον φίλο σας να περπατήσει προς το μέρος σας, αλλά ζητήστε του να σταματήσει αν το σκυλί σας ενθουσιαστεί και σηκωθεί. Όταν συμβεί αυτό, τραβήξτε ήρεμα την προσοχή του σκύλου σας και ζητήστε του να καθίσει. Όταν κάθεται, ο φίλος σας μπορεί να αρχίσει πάλι να περπατά προς τα εμπρός.
 • Επαναλάβετε το βήμα 3 έως ότου ο φίλος σας φτάσει στο σκυλί σας και με τα τέσσερα πόδια ακόμα στο πάτωμα. Όταν φτάσουν, αφήστε τους δύο να πουν ένα γεια!

Αν ο σκύλος σας πηδάει σε αγνώστους που λένε γεια στο πάρκο

 • Ρωτήστε τον φιλικό ξένο εάν θα αφιερώσουν μια στιγμή βοηθώντας σας να διδάξετε τους ευγενικούς χαιρετισμούς του κουταβιού σας. Ζητήστε από τον ξένο να σταθεί ακίνητος και να σας αφήσει να έρθετε σε αυτούς.
 • Ξεκινήστε να περπατάτε το σκυλί σας προς τον ξένο για να πείτε γεια. Εάν το σκυλί σας ενθουσιαστεί – τραβώντας το λουρί, αναπηδά, γαβγίζει και ούτω καθεξής – τραβήξτε την προσοχή σας πίσω σε σας ενώ πηγαίνετε πίσω 1-2 βήματα.
 • Δώστε στο σκυλί σας μια στιγμή να ηρεμήσει (το να στέκεται ή να κάθεται είναι εντάξει) και μετά να αρχίσετε να πλησιάζετε ξανά το άτομο. Επαναλάβετε το Βήμα 2 κάθε φορά που ο σκύλος σας ενθουσιάζεται πολύ για να χαιρετήσει.
 • Όταν φτάσετε στο νέο σας φίλο με τα τέσσερα πόδια του σκύλου σας στο έδαφος, αφήστε τους να πουν ένα γεια.

Πηγή

Κρέμα

0
0
15 ώρες ago

Πιο γλυκιά απ’ την Κρέμα δε γίνεται!!! Το μικρό μας κοριτσάκι που μόλις μερικών μηνών πέρασε τόσα πολλά κι όμως είναι κυριολεκτικά η χαρά της ζωής! Βρέθηκε παρατημένη με τα τρια αδερφάκια της σε πολύ επικίνδυνο σημείο στον Ασπρόπυργο, όπου πηγαίνουμε κάθε Σάββατο να τα ελεγχουμε και να τα ταΐζουμε, όμως προφανώς δεν είναι αρκετό για τα μικρά που παραμένουν στο δρόμο.

Όπως ήταν αναμενόμενο την Κρέμα μια μέρα τη βρήκαμε χτυπημένη με το πατουσάκι της σε άσχημη κατάσταση.. Δε γινόταν να μείνει άλλο εκεί και καθώς δε βρέθηκε φιλοξενία, τη μεταφέραμε σε πιο ελεγχόμενο σημείο και από ‘κει πήγε σε σπίτι εθελόντριάς μας προσωρινά μέχρι να βρει φιλοξενία ή ακόμα καλύτερα υιοθεσία.Υπολογίζουμε ότι έχει γεννηθεί περίπου τον Απρίλιο του 2020 και όταν ολοκληρωθεί ν ανάπτυξή της θα φτάσει γύρω στα 25-30 κιλά.

Είναι ένα αξιαγάπητο και ναζιάρικο κουταβάκι, ανθρωποκεντρική, που όμως μένει μόνη της χωρίς πρόβλημα. Είναι πολύ αγαπησιάρα και χαδιάρα και δε σταματάει να μας δείχνει την αγάπη της και να μας γεμίζει φιλιά!! Με τα άλλα σκυλάκια τα πάει τέλεια και συμβιώνει μαζί τους μια χαρά!

Πιο γλυκιά απ' την Κρέμα δε γίνεται!!! Το μικρό μας κοριτσάκι που μόλις μερικών μηνών πέρασε τόσα πολλά κι όμως είναι…

Publiée par ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ sur Vendredi 25 septembre 2020
Περισσότερα
  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest