fbpx

News Classic

Κολύμπι μαζί με τον σκύλο και 10 ράτσες κολυμβητές...

0
0
1 μήνα ago

Ο σκύλος το κολύμπι στη θάλασσα, όσο και αν το απολαμβάνει, είναι σαν ένα παιδί στη θάλασσα. Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολική η συγκεκριμένη τοποθέτηση, αλλά υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Εμείς που τα συνοδεύουμε στη θάλασσα για κολύμπι, πρέπει να προσέχουμε. Τόσο για εκείνα όσο και για τους γύρω μας.

Η νέα υπηρεσία του SocializeMyPet ήρθε για να μείνει, τώρα κερδίζεις εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, μοναδικά προνόμια και ταυτόχρονα βοηθάς τα πλάσματα που το έχουν ανάγκη, πάτα εδώ.

Η αλήθεια είναι πως δε μπορούμε να είμαστε ποτέ σίγουροι για τις αντιδράσεις του σκύλου μας στη θάλασσα και γι’ αυτό καλούμαστε να έχουμε το νου μας.

Μη θεωρείς δεδομένο ότι ο σκύλος σου ξέρει το τέλειο κολύμπι

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο Jeffrey Stupine, Διευθυντή του κτηνιατρικού κέντρου Pennslyvania SPCA, υπάρχουν σκυλάκια που δεν έχουν την ικανότητα να κολυμπούν όσο άλλα.

“Σκεφτείτε τα Ντάξχουντ ή τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα οποία έχουν κοντά πόδια και δυσκολεύονται να κάνουν κάποιες κινήσεις ή να σπρώξουν το σώμα τους ώστε να επιπλεύσουν. Υπάρχουν ράτσες επίσης με μακρύ σώμα ή σκυλιά που έχουν βαρος. Άλλες φυλές που λατρεύουν το νερό είναι όλα τα Ριτρίβερ (όπως Λαμπραντόρ, Γκόλντεν και Φλατ), τα Σέτερ, τα Μπαρμπέ, τα Ακίτα, τα Κανίς και τα ουγγαρέζικα Πούλι.

Προσοχή με τα μικρόσωμα, όπως τα Μαλτεζάκια, που είναι μεν δεινοί κολυμβητές, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητα σε ρευματικά, αρθριτικά και χαμηλές θερμοκρασίες.”

Σκύλος στην παραλία: Έχουμε πάντα μαζί μας το σωσίβιό του

Όχι, δεν είναι υπερβολή. Ο σκύλος μας μπορεί να κουραστεί ή να κολυμπάει στα βαθιά. Μπορεί να θέλουμε να τον πάρουμε μαζί μας για βαρκάδα ή να κάνουμε παρέα βουτιές, να είναι ηλικιωμένος ή παχύσαρκος με κάποια προβλήματα υγείας. Εφόσον λοιπόν θέλει και θέλουμε να είμαστε μαζί του και να κολυμπάμε, χρειάζεται να του αγοράσουμε ένα σωσίβιο σκύλου.

Προσοχή, το σωσίβιο πρέπει να είναι στο μέγεθός του, με βάση τη ράτσα, το μέγεθος και το βάρος του.

Φροντίζουμε για την επαρκή επίβλεψή του

Όση εμπιστοσύνη κι αν έχουμε στον σκύλο μας και τη σχέση που έχουμε αναπτύξει μαζί του, οφείλουμε να έχουμε το νου μας και να διατηρούμε αδιάκοπη την επίβλεψή του στην παραλία.

Υπάρχουν περιπτώσεις που ο σκύλος απομακρύνθηκε και χάθηκε ή πνίγηκε. Περιπτώσεις που ο σκύλος άρχισε να ενοχλεί τους άλλους λουόμενους ή απλά έφυγε όσο ο ιδιοκτήτης του κοιμόταν στην πετσέτα του.

Το ιδανικό είναι να έχουμε τον σκύλο στη θάλασσα με το μακρύ λουρί του, έτσι οτιδήποτε συμβεί ή αν τον δούμε να απομακρύνεται, μπορούμε να τον πιάσουμε από το λουρί του.

Σκύλος και άγνωστα νερά: Μένουμε μακριά

Ό,τι είναι άγνωστο για εμάς, είναι και για τον σκύλο μας. Ακόμη κι ο πιο ικανός σκύλος αν πανικοβληθεί, μπορεί να μην αντιδράσει σωστά.

Σκέψου επίσης τι μπορεί να κρύβει η θάλασσα και ο βυθός της (π.χ. τσούχτρες, μέδουσες, θαλάσσια ρεύματα).

Μακριά και από τα κρύα νερά

Ο σκύλος δε μπορεί να αντιληφθεί ακριβώς τη θερμοκρασία του νερού. Το κρύο νερό όμως, ειδικά αν ταλαιπωρείται από αρθρίτιδα, μπορεί να μην του κάνει καλό.

Ακόμη είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι ο σκύλος μπορεί να πάθει υποθερμία, όπως ακριβώς κι εμείς οι άνθρωποι. Όταν λοιπόν το κολύμπι γίνεται σε πολύ κρύα νερά, που δεν αντέχετε τότε καλό να βγείτε και οι δύο από το νερό.

Σκύλοι- Γεννημένοι Δεινοί Κολυμβητές

 • Ακίτα
 • Κέρι Μπλου Τεριέ
 • Μπαρμπέ
 • Νέας Γης
 • Ουγγαρέζικο Πούλι
 • Πούντλ (Κανίς)
 • Ριτρίβερ (Λαμπραντόρ, Γκόλντεν, Λειότριχο, Τσέζαπικ Μπέι,
 • Κέρλι Κόουτεντ, Νόβα Σκότια)
 • Σέτερ (Αγγλικό, Γκόρντον, Ιρλανδικό)
 • Σπάνιελ Νερού

Σε γενικές γραμμές είναι καλό να γνωρίζουμε, για να μην υπάρχουν και θερινοί καβγάδες με άλλους λουόμενους, ότι ο σκύλος μας πρέπει να παραμένει κοντά μας. Να έχουμε πάντα μαζί το βιβλιάριο υγείας του, το οποίο θα μαρτυρά ότι έχει κάνει τα εμβόλιά του και έχει τσιπάκι. Στη συνέχεια επιλέγουμε να βουτήξουμε μαζί του, όπου δεν υπάρχει πολύς κόσμος (σκεφθείτε πως ο νόμος ορίζει ότι όταν υπάρχει έστω κι ένα άτομο μέσα στο νερό, δεν μπαίνει ο σκύλος) και έχουμε το νου μας ακόμη κι αν ξέρουμε πως έχουμε τον καλύτερο και πιο υπάκουο σκύλο του κόσμου!

Η θάλασσα και η παραλία είναι ένα περιβάλλον, που συναρπάζει τον σκύλο μας επίσης το κολύμπι θεωρείται φοβερή άσκηση. Έτσι μπορεί να λειτουργήσει απρόβλεπτα και να μην πιστεύουμε στις αντιδράσεις του.

Έκκληση για βοήθεια!!

0
0
1 μήνα ago
Κουταβάκια χρειάζονται βοήθεια, βρίσκονται σε στρατόπεδο εάν δεν βρεθούν άτομα να τα πάρουν θα πάνε για κοίμηση!!

Κάθε πληροφορία σχετικά με την υιοθεσία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ό,τι πληροφορίες χρειάζεστε μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στα κοινωνικά μέσα ή στο email που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας.

Μπάνιο στην θάλασσα με τον σκύλο 9+1 κανόνες...

0
0
1 μήνα ago
Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων οι οποίοι ψάχνουν να βρουν τι πραγματικά λέει ο νόμος για την παραμονή των σκύλων στις παραλίες και το αν μπορούν να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα.

Γι’αυτόν τον λόγο, ανακοίνωσε εξέδωσε η Π.Φ.Π.Ο (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Οργάνωση) και ξεκαθαρίζει το νομικό πλαίσιο αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Προτείνει και τι είναι καλύτερο για τον σκύλο μας ώστε να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα κατά την διαμονή του στην παραλία.

Αναλυτικά:

Δεκάλογος ορθής συμπεριφοράς για να έχετε τον σκύλο σας στην παραλία!

1. Ο σκύλος θα πρέπει να είναι δεμένος σε κοντινή απόσταση από τον ιδιοκτήτη του και όχι ελεύθερος, να ενοχλεί τους υπόλοιπους λουόμενους.

2. Πρέπει να είναι εμβολιασμένος, να φέρει ηλεκτρονική σήμανση και το βιβλιάριο του ζώου να είναι στην διάθεση των Ελεγκτικών Αρχών, σε περίπτωση που ζητηθεί.

3. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να απομακρύνει άμεσα τα περιττώματα του σκύλου, σε περίπτωση που αυτός αφοδεύσει στην παραλία.

4. Βάσει το νόμου 4039/12, επιτρέπεται η παρουσία των κατοικίδιων στην παραλία, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος του Λιμενικού που το απαγορεύει δεν υπερτερεί του νόμου.

5. Βάσει της ισχύουσας μέχρι τώρα νομοθεσίας, επιτρέπεται επίσης το κολύμπι των ζώων σε απομακρυσμένες περιοχές. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος λουόμενος διαμαρτυρηθεί, το σκυλί θα πρέπει να απομακρυνθεί από τη θάλασσα, όχι από την παραλία.

6. Οι σκύλοι, μετά την επαφή τους με το νερό, συνηθίζουν να το τινάζουν από πάνω τους. Ο κάθε ιδιοκτήτης, λοιπόν, θα πρέπει να μεριμνά ώστε αυτή η συνήθεια του σκύλου να μην ενοχλεί τους άλλους λουόμενους.

7. Οι ιδιοκτήτες των σκύλων που επιθυμούν να έχουν τα σκυλιά τους στην παραλία, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα ζώα τους να είναι κοινωνικοποιημένα και εκπαιδευμένα, για να μην δημιουργούν προβλήματα στους γύρω τους.

8. Κάτι πολύ σημαντικό, επίσης, είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν πως στους περισσότερους σκύλους αρέσει μεν το νερό και το παιχνίδι στη θάλασσα, αλλά δεν αντέχουν τη ζέστη, όπως εμείς. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο με τις ώρες που επισκέπτονται τις παραλίες, όσο και με την εξασφάλιση σκιάς και παροχής φρέσκου νερού.

9. Για τα ίδια τα σκυλιά, πρέπει να αποφεύγονται οι μεσημεριανές ώρες και να προτιμώνται οι πολύ πρωινές ή οι απογευματινές.

10. Καλό θα είναι να γνωρίζουμε όλοι ότι οι σκύλοι δεν μπορούν, λόγω σκελετικής κατασκευής, να αφοδεύσουν ή να ουρήσουν στην θάλασσα, αντίθετα με τους ανθρώπους.

Το μπάνιο στη θάλασσα με το σκυλάκι μας μπορεί να είναι μία από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες μας μαζί του, αρκεί να φερθούμε υπεύθυνα και με ενσυναίσθηση τόσο ως προς το ίδιο, όσο και προς τους υπόλοιπους λουόμενους.

Καλό καλοκαίρι!

Περισσότερα
  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest