fbpx
Ο Ιανουάριος είναι o μήνας αφιερωμένος στις βόλτες των σκύλων.
Πριν από 7 μήνες

Ο Ιανουάριος είναι o μήνας αφιερωμένος στις βόλτες των σκύλων.

Ο Ιανουάριος έχει αφιερωθεί στις βόλτες των σκύλων μας. Αξιοποιήστε το σωστά!

Εάν είστε κηδεμόνας σκύλου, θα γνωρίζετε ότι κάθε μήνα είναι ο μήνας του σκύλου σας. Οι σκύλοι μας χρειάζονται τακτική άσκηση όλο το χρόνο! Αλλά ο Ιανουάριος – με την απόλαυση των Χριστουγέννων μια μακρινή ανάμνηση, ο κρύος καιρός συνεχίζεται – μπορεί να είναι δελεαστικό να αναβάλουμε το περπάτημα του σκύλου σας.

Η βόλτα του σκύλου σας μπορεί να αποφέρει οφέλη και για τους δυο σας, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό τον Ιανουάριο, οπότε η συμβουλή μας είναι να αγκαλιάσετε αυτήν την εποχή του χρόνου.

Άσκηση

Πολλοί από εμάς θα απολαύσαμε τα Χριστούγεννα, και η ζυγαριά μας μπορεί να δείχνει τα αποτελέσματα. Οι τακτικοί περίπατοι με το σκύλο σας μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της χριστουγεννιάτικης απόλαυσης του Δεκέμβρη χωρίς να χρειάζεται να κάνετε γυμναστήριο. Η διαχείριση βάρους είναι επίσης σημαντική για το σκυλί σας και οι περίπατοι είναι ένας καλός τρόπος για να ρυθμίσετε το βάρος τους παράλληλα με μια υγιεινή διατροφή.

Πνευματική ευεξία

Το να βγαίνεις έξω μπορεί να είναι καλό για την ψυχική σου ευεξία καθώς σε απομακρύνει από το άγχος της καθημερινής ζωής. Με το χρόνο να επεξεργαστείτε τις σκέψεις σας, το αποτέλεσμα της αξιοθαύμαστης ευτυχίας του σκύλου σας όταν συνειδητοποιήσουν ότι είναι ώρα για βόλτα, και η κοινή συντροφικότητα και οι ανταλλαγές με άλλους περιπατητές σκύλων θα σας αφήσουν να νιώσετε πιο φωτεινά, πιο ενθουσιώδη και λιγότερο ανήσυχα. Μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφες περιοχές εντός της πόλης να βγάλετε τον σκύλο σας βόλτα. Και τι καλύτερο από μια χειμερινή βόλτα τον Ιανουάριο;

Καθαρός αέρας

Εάν ξοδεύετε χρόνο σε εσωτερικούς χώρους με κλειστά τα παράθυρα και η θέρμανση είναι ενεργοποιημένη, ίσως έχετε ξεχάσει πόσο καλή είναι η αίσθηση του καθαρού αέρα. Η βαθιά αναπνοή μπορεί να καθαρίσει τους πνεύμονές σας, να ξεμπλοκάρει τη συμφόρηση της μύτης, να σας δώσει περισσότερη ενέργεια και να εστιάσετε το μυαλό σας. Είναι καλό για τη μείωση του καρδιακού παλμού και της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, το να είσαι έξω δίνει στο σκυλί σου την ευκαιρία να γίνει σκύλος! Τα σκυλιά λατρεύουν να μυρίζουν μυρωδιές και να εξερευνούν. οπότε, αν και δεν είναι ο καθαρός αέρας που αναπνέει, θα εκτιμήσουν τα οφέλη που αποφέρει. Θα βοηθήσει επίσης την πέψη των τροφών τους και στα επίπεδα ενέργειας.

Τεχνολογική αποτοξίνωση

Εάν ξοδεύετε πολύ χρόνο στο κινητό σας τηλέφωνο, στην κονσόλα παιχνιδιών ή παρακολουθείτε πολύ Netflix, η έξοδος μπορεί να είναι ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής. Παρατηρήστε την περιοχή σας, απορροφήστε το περιβάλλον σας και απολαύστε τη στιγμή. Περάστε χρόνο εστιάζοντας αποκλειστικά στο σκυλί σας. Τρέξτε γύρω από το πάρκο μαζί τους ή πάρτε μια μπάλα για να παίξετε. Θα εκτιμήσουν την προσοχή σας. Η τεχνολογία θα παραμείνει εκεί όταν επιστρέψετε.

Ας γίνει αφορμή ο Ιανουάριος που έχει θεσπιστεί ως ο Παγκόσμιος μήνας αφιερωμένος στις βόλτες του σκύλου, για να περάσουμε λίγο παραπάνω χρόνο στην βόλτα με τους μικρούς μας φίλους. Σίγουρα θα μας κάνει καλό!

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest