fbpx
Ο σκύλος σας καταστρέφει το σπίτι; Τι να κάνετε γι'αυτό
Πριν από 3 εβδομάδες

Ο σκύλος σας καταστρέφει το σπίτι; Τι να κάνετε γι’αυτό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένας σκύλος μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στο σπίτι, ενώ η οικογένεια είναι μακριά, αλλά μπορεί να σου προκαλέσει σύγχυση το να καταλάβεις τι μπορεί να έχει παρακινήσει το σκυλί σου να σπάσει έναν καναπέ, να φάει ένα παπούτσι ή να καταστρέψει μια πόρτα. Αυτός ο οδηγός για τις καταστροφές στο σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν έχετε ένα άτακτο σκυλί στα χέρια σας ή ένα σκυλί που πάσχει από άγχος χωρισμού και τι να κάνετε για να το διορθώσετε. Είναι επίσης χρήσιμο για τη λήψη συμβουλών για την προετοιμασία ενός Pet Keeper.

Ο σκύλος τρώει τα σκουπίδια και καταστρέφει την κουζίνα

Είδος καταστροφής: Μπορούν να καταστραφούν τα σκουπίδια, να πέσουν πράγματα από τον πάγκο της κουζίνας, περιτυλίγματα τροφίμων να σκουπίζουν το πάτωμα

Τι παρακίνησε το σκυλί σας: Η καταστροφή που σχετίζεται με τα τρόφιμα σχετίζεται συνήθως με ένα σκύλο που είναι βαριεστημένος ή έναν εξαιρετικά έξυπνο οπορτουνιστή

Τι πρέπει να κάνετε: Η καλύτερη άμυνα ενάντια στην καταστροφή που σχετίζεται με τα τρόφιμα είναι η καλύτερη διαχείριση του χώρου στον οποίο αφήνετε το σκυλί σας όταν μένει μόνος. Αυτό σημαίνει να μην αφήνετε φαγητό πάνω στο πάγκο της κουζίνας και να τα βάζετε σε ντουλάπια ή σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα όπως πάνω από το ψυγείο.

Για χαμηλά ντουλάπια που περιέχουν τρόφιμα, σκουπίδια ή τσάντες για ανακύκλωση, αγοράστε ένα απλό σετ ασφαλίσεων για παιδιά. Οι κάδοι σκουπιδιών που είναι πολύ μεγάλοι για να χωρέσουν σε ένα ντουλάπι μπορούν να ασφαλιστούν με παρόμοια σετ ασφάλειας για παιδιά ή να αντικατασταθούν με δοχεία σκουπιδιών με καπάκια ασφάλισης.

Εάν οι προσαρμογές στην κουζίνα σας δεν είναι κατάλληλες για εσάς, μια άλλη επιλογή είναι να κάνετε το δωμάτιο μη προσβάσιμο όταν ο σκύλος σας είναι μόνος. Μια πύλη μωρού μπορεί εύκολα να αποκλείσει το χώρο, εάν δεν μπορείτε να περιορίσετε το σκυλί σας σε ξεχωριστή περιοχή του σπιτιού.

Ο σκύλος μασουλάει τα παπούτσια και καταστρέφει τα κρεβάτια

Τύπος καταστροφής: Φαγωμένα παπούτσια, τηλεχειριστήρια και άλλα μικρά αντικείμενα. μαξιλάρια ή κρεβάτια σκύλου κατεστραμένα.

Αυτό που παρακίνησε το σκυλί σας: Η πλήξη είναι ο πιο πιθανός ένοχος.

Τι να κάνετε: Παρόλο που σίγουρα μπορείτε να αφήσετε μερικά πράγματα για να απασχολείται, είναι πολύ δύσκολο να προστατέψετε το σπίτι σας εάν το σκυλί σας καταστρέφει τα δικά του πράγματα εκτός από το δικό σας.

Αυτό που χρειάζεται ένας βαριεστημένος σκύλος είναι μια δουλειά που πρέπει να κάνειενώ είστε μακριά. Αφήνοντας τον καλύτερό σας φίλο με ένα Kong, κάποιο κέρατο ελαφιού, ή λιχουδιές κρυμμένες για ένα ντεμοντέ κυνήγι θησαυρούμπορεί να βοηθήσει πολύ στην ανακούφιση της πλήξης.

Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κουτάβι σας λαμβάνει αρκετή σωματική και ψυχική άσκηση όταν είστε παρόντες: βόλτες, παιχνίδι , κοινωνικοποίηση σκύλου και εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι όλοι οι τρόποι για να καταναλώσετε μέρος της ενέργειάς τους πριν φύγετε από το σπίτι.

Μάσημα της πόρτσας και κατανάλωση χώματος

Είδος καταστροφής: Εμπλοκή πόρτας, πόρτες και σημεία γύρω από τις εξόδους που σκάβονται ή μασώνονται, ούρα ή κόπρανα ή λιμνούλες από σάλιο ή ιδρώτα. Καταστροφή σε ένα συγκεκριμένο μέρος που μυρίζει έντονα την μυρωδιά σας, όπως ένα κρεβάτι ή μια αγαπημένη καρέκλα. Αίμα, συνήθως από δόντια ή πόδια

Τι παρακίνησε το σκυλί σας: Αυτές οι μορφές καταστροφής προέρχονται από πανικό, φόβο και άγχος

Τι πρέπει να κάνετε για αυτό: Από όλους τους τύπους καταστροφής, αυτό είναι το πιο σοβαρό και αυτό που πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά. Ενώ υπάρχουν ορισμένα προϊόντα στην αγορά που μπορούν να βοηθήσουν με άγχος που βιώνει ένας σκύλος που μένει μόνος τους – κολάρα DAP, περιτυλίγματα πίεσης, λευκό θόρυβο ή κλασική μουσική, συμπληρώματα ή θρεπτικά φάρμακα – αλλά είναι απίθανο να λύσουν αυτό το πρόβλημα μόνα τους.

Επί του παρόντος, το χρυσό πρότυπο σε αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς, συμπτώματα αυτού που κατηγοριοποιούμε είτε ως απομόνωση είτε ως άγχος αποχωρισμού, είναι αργή απευαισθητοποίηση στην απουσία σας.

Ξεπερνώντας το πρόβλημα

Εάν έχετε την δυνατότητα το να μιλήσετε σε κάποιον ειδικό είναι η καλύτερη λύση! Ένας θετικός εκπαιδευτής σκύλων θα βοηθήσει και εσάς και τον αγαπημένο σας φίλο να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα συμπεριφοράς και να ζήσετε μια πιο αρμονική και όμορφη ζωή μαζί.

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε το καλύτερο για το σκυλί σας αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα και όχι τα συμπτώματα. Η αγορά ενός κλουβιού μεγαλύτερης αντοχής, για παράδειγμα, μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά είναι επίσης πιθανό να εκδηλώσει το άγχος με άλλους τρόπους. Ομοίως, η πρόσληψη εκπαιδευτή σκύλων που πιστεύει στην τιμωρία ενός σκύλου για καταστροφή που σχετίζεται με πανικό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *