fbpx
Ο σκύλος σας ξυπνάει στην μέση της νύχτας
Πριν από 3 μήνες

Ο σκύλος σας ξυπνάει στην μέση της νύχτας; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Όλοι χρειαζόμαστε ύπνο, όπως φυσικά και οι σκύλοι. Μερικές φορές όμως ο σκύλος σας ξυπνάει στην μέση της νύχτας, και τότε έρχεται στο κρεβάτι σας για να μοιραστεί την “αγρυπνία” του. Ποιός άραγε να θέλει να παίξει το παιχνίδι «θα έρθω μέσα ή θα βγω έξω» στις 3 το πρωί; Οι περισσότεροι όπως είναι φυσικό βρήσκουν κουραστική αυτή την κατάσταση. Επομένως τι μπορούμε να κάνουμε;

Αποκλείστε κάθε πιθανό ιατρικό παράγοντα
Κάθε φορά που ο σκύλος σας παρουσιάζει μια καινούργια συμπεριφορά, που μοιάζει εκτός του συνηθισμένου καλό θα είναι πρώτα να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας. Αν αυτές οι αϋπνίες προκαλούνται από κάποιο ιατρικό πρόβλημα – όπως κάποια ουρολοίμωξη – αυτό χρειάζεται να εξεταστεί

Παρατηρήστε την συμπεριφορά του σκύλου σας κατάτην διάρκει της φυσιολογικής ώρας που είναι ξύπνος
Εξασκείτε αληθινά καθημερινά το μυαλό του; Κουράστε το μυαλό του σκύλου σας με κάποιες ασκήσεις όπως κάποια puzzle για το μυαλό του και με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Η σωματική άσκηση παίζει επίσης καθοριστικό παράγοντα. Οι σκύλοι χρειάζονται καθημερινά και πνευματική και σωματική άσκηση.

Εάν ο σκύλος σας ξυπνήσει, δώστε του κάτι να απασχοληθεί εκτός από το να βαριανασαίνει δίπλα στο πρόσωπό σας
Να είσαι προετοιμασμένος! Μια ιδέα είναι να έχεις έτοιμο ένα παγωμένο Kong με νόστιμο φαγητό μέσα. Μετά ζητάς από τον σκύλο σου να κάνει κάτι – για παράδειγμα να κάτσει 6 συνεχόμενες φορές – και στην έκτη πηγαίνεις πάνω από το κρεβάτι του και του αφήνεις το Kong. Το παγωμένο θα βοηθήσει ώστε να χρειαστεί περισσότερη ώρα για να φάει. Με λίγα λόγια δεν θες ο σκύλος σου να τελειώσει γρήγορα να και αρχίζει να αναζητά μια νέα λιχουδιά.

Ξανασκέψου το που κοιμάται ο σκύλος σου

Μήπως έχει αποκλείσει τον σκύλο σου έξω από το δωμάτιό σου, ώστε να ξυπνάς μόνο όταν σου γρατζουνάει την πόρτα ή όταν γαβγίζει; Θα μπορούσε να πάσχει από άγχος αποχωρισμού, γεγονός που λύνεται εύκολα απλά αφήνοντας το να κοιμηθεί στο κρεβατάκι του στο ίδιο δωμάτιο με σένα. Οι σκύλοι είναι η συντροφιά μας και θέλουν να βρίσκονται εκεί που είμαστε και εμείς. Από την άλλη μπορεί να έχεις έναν σκύλο που να θέλει να αλλάξει μέρος που κοιμάται στην διάρκεια της νύχτας και να σε ξυπνάει γι’αυτό. Μια λύση είναι να αφήσεις ανοιχτή την πόρτα σου για να επιλέξει που να πάει να συνεχίσει τον ύπνο του.


Μην πιστεύεις τον μύθο ότι ο σκύλος σου έχει συγκεκριμένες συμπεριφορές σε μια σκυλίσια προσπάθεια να σε ελέγχει συναισθηματικά.

Αυτό είναι ένας μύθος που έχει διαδοθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, που είναι όμως αναληθής. Αντ’ αυτού προσπάθησε να σκεφτείς λογικά και να δεις τι πραγματικά θέλει να σου επικοινωνήσει ο σκύλος σου. Εάν πεινάει στις 3 το πρωί ίσως το η ώρα που τρώει για βράδυ θα πρέπει να προσαρμοστεί. Μπορεί να θέλει να ουρήσει και σου κάνει την χάρη να σε ξυπνήσει για να κάνει την ανάγκη του έξω ή μπορεί να άκουσε κάποιο περίεργο θόρυβο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο σκύλος σου μπορεί να ξυπνάει στις 3 το πρωί. Προσπάθησε να βάλεις τα δυνατά σου για να καταλάβεις τι θέλει να σου επικοινωνήσει , ακόμα και αν είσαι μέσα στον βαθύ σου ύπνο. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο καλύτερα και για τους δύο!

Πηγή: https://www.dogster.com/lifestyle/does-your-dog-wake-you-up-in-the-middle-of-the-night-we-can-help

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest