fbpx
ιδιοκτήτης παπαγάλου τι πρέπει να ξέρεις
Πριν από 3 μήνες

Νέος ιδιοκτήτης παπαγάλου: 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Είσαι έτοιμος να γίνεις ιδιοκτήτης παπαγάλου; Είναι μια σημαντική απόφαση που δεν πρέπει να την παίρνει κανείς χωρίς σκέψη. Αν ο λόγος που το θες είναι επειδή είδες ένα ξεκαρδιστικό video στο Youtube με έναν παπαγάλο να χωρεύει, σκέψου πόσο θα σου άρεσε να συμβεί στςι 6 το πρωί.

Τα πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτείς είναι πόσο χρόνο έχεις να αφιερώσεις στον παπαγάλο σου, πόση υπομονή έχεις να εκπαιδεύσεις ενα ιδιαίτερα έξυπνο και άγριο πλάσμα αλλά και πόση ανεκτικότητα εχεις στον θόρυβο.

Τι πρέπει να ξέρεις ως νέος ιδιοκτήτης παπαγάλου

Οι παπαγάλοι χρειάζονται να τους δείχνεις ενδιαφέρον!

Είναι ιδιαιτέρως έξυπνα πλάσματα. Χρειάζονται να τους δείνεις συχνά κάποιο κίνητρο. Κάποια είδη είναι επιρρεπή στο να αυτο-ακρωτιριαστούν εάν βαρεθούν, όπως οο Αφρικανικοί γκρίζοι ή οι cockatoos. Χρειάζονται αρκετά παιχνίδια για να καταστρέψουν και αυτά μπορεί να είναι κάποιες φορές ακριβά. Χρειάζονται επίσης χρόνο να παίξουν έξω από το κλουβί τους. Ένα πτηνό που βαριέται είναι κάτι παραπάνω από καταθλιπτικό, μπορεί να κάνει την ζωή σου μίζεροι με τις κραυγές του.

Οι παπαγάλοι είναι πλάσματα που κινούνται σε σμήνοι.

Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να είναι με το κοπάδι τους. Θυμάμαι που κάποιος ρωτούσε κάποτε για τα lovebirds και ήθελε να μάθει αν θα ήταν ευχαριστημένοι στο γκαράζ – ανησυχούσε για το θόρυβο και το χάος. Όχι. Δεν θα είναι ευχαριστημένοι στο γκαράζ. Μην πάρετε ένα πουλί, αν θέλετε να το υποβιβάσετε σε ένα μοναχικό σημείο μόνο του.

Οι παπαγάλοι μπορεί να είναι θορυβώδεις.

Μπορεί να είστε τυχεροί ως ιδιοκτήτης παπαγάλου και να μην πάρετε ένα θορυβώδη παπαγάλο, αλλά οι πιθανότητες λένε ότι σε κάποιο σημείο μέσα στην μέρα θα προκαλέσει κάποια φασαρία. Για παράδειγμα, οι παπαγάλοι του Αμαζωνίου, συχνά φωνάζουν για περίπου μισή ώρα το πρωί και αργά το απόγευμα. Αυτό είναι ένστικτο. Καλούν το κοπάδι. Αν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, οι γείτονές σας θα σας κυνηγήσουν εάν έχετε έναν παπαγάλο που φωνάζει για μια ώρα κάθε μέρα.

Οι παπαγάλοι μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές.

Τα παπαγάλοι χρειάζονται συνεχή επίβλεψη όταν βρίσκονται έξω από το κλουβί τους και η εναλλακτική λύση ΔΕΝ είναι να μένουν στο κλουβί τους όλη την ώρα.

Οι παπαγάλοι μπορεί να παχύνουν.

Οι παπαγάλοι πεθαίνουν νεαροί. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται άσκηση. Αυτό συμβαίνει έξω από το κλουβί.

Ήξερα μια γυναίκα που είχε ένα λιπαρό amazon, ο οποίος πέθανε στην ηλικία 18. Οι αμαζόνες πρέπει να ζήσουν δεκαετίες περισσότερο από αυτό.

Οι παπαγάλοι είναι εκπληκτικοί!

Εάν έχετε τη σωστή νοοτροπία και το περιβάλλον για έναν παπαγάλο, μπορεί να είναι τα πιο εκπληκτικά κατοικίδια ζώα. Θα σε κάνουν να γελάς και να σε εκπλήττουν ξανά και ξανά με την παράξενη νοημοσύνη τους.

Η αλήθεια είναι ότι ένας παπαγάλος είναι μια πολύ μεγαλύτερη δέσμευση από ένα πιο εξημερωμένο ζώο, όπως μια γάτα ή ένα σκυλί. Δεν μπορούν να περιπλανηθούν από μόνοι τους, ώστε να απαιτήσουν το χρόνο σας για να πάρουν την προσοχή και την άσκηση που χρειάζονται. Δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από ότι ένας παπαγάλος υποβιβασμένος μόνιμα σε ένα κλουβί για να καθίσει απλώς ζωντανός περιμένοντας τη ζωή του να τελειώσει. Εάν αυτό πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί, μην το κάνετε.

Αν έχετε ή αποκτήσετε παπαγάλο μπορείτε να μπείτε στο γκρουπ μας σχετικά με τους ιδιοκτήτες πτηνών και να μοιραστείτε τις απόψεις και τις εμπειρίες σας.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest