fbpx
Το σκυλί μου ξέρει πότε είμαι μεθυσμένος;
Πριν από 1 μήνα

Όταν είμαι μεθυσμένος το σκυλί μου το καταλαβαίνει;

Αντιλαμβάνεται όντως ο σκύλος όταν κάποιος είναι μεθυσμένος;

Θυμάστε πίσω στο λύκειο όταν είχατε πιεί μερικά ποτά σε ένα πάρτι, φτάσετε στο σπίτι και προσπαθήσετε να γλιστρήσετε στο δωμάτιό σας χωρίς να παρατηρήσει η μαμά σας; Ανεξάρτητα από το πόσο ήμουν πεπεισμένος ότι εξαπατούσα τους γονείς μου εκείνη τη στιγμή, είμαι πολύ σίγουρος ότι ήξεραν ακριβώς τι συνέβαινε.

Το σκυλί σας είναι το ίδιο. Δεν λέμε ότι το σκυλί σας σε κρίνει μετά από μια μεγάλη βραδινή έξοδο, φυσικά. Αλλά τα σκυλιά μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι είναι διαφορετικό για εσάς μετά το ποτό σας.

Εν συντομία, ο τρόπος με τον οποίο τα σκυλιά μπορούν να πουν ότι κάποιος είναι μεθυσμένος:

  • Μυρωδιά
  • Γλώσσα του σώματος
  • η συμπεριφορά
  • Αλλαγές ρουτίνας

Τα σκυλιά μας είναι προσαρμοσμένα σε κάθε μας κίνηση. Αυτή είναι μια από τις εκπληκτικές πτυχές του δεσμού σκύλου-ανθρώπου: στην πραγματικότητα έχουμε εξελιχθεί για να ανταποκριθούμε ο ένας στον άλλο. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς το σκυλί σας ξέρει πότε πίνετε και γιατί έχει σημασία.

Μυρίζεις αστεία!

Δεν είναι μεγάλο μυστικό ότι τα σκυλιά έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση οσμής από ό, τι εμείς – στην πραγματικότητα, ορισμένες πηγές λένε ότι το μέρος του εγκεφάλου του σκύλου που είναι αφιερωμένο στην ανάλυση μυρωδιών είναι περίπου 40 φορές μεγαλύτερο από το δικό μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι τόσο καλοί στο να μυρίζουν … τα πάντα. Μερικά σκυλιά μπορούν ακόμη και να μυρίσουν τον καρκίνο ή να καταλάβουν πότε κάποιος είναι έγκυος με βάση το άρωμα των μεταβαλλόμενων ορμονών τους.

Με τέτοιες ικανότητες, δεν είναι περίεργο που τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν το ποτό σε σας. Ο τρόπος που μυρίζετε είναι το μεγαλύτερο δώρο σε αυτούς για να καταλάβουν ότι πίνετε. Τα σκυλιά μπορούν εύκολα να πάρουν το αλκοόλ από την αναπνοή σας ή από τους πόρους σας. (Γαμώτο, απλά δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα από αυτά!)

Ναι, ο σκύλος σας μπορεί να πει ότι μυρίζετε διαφορετικά από το συνηθισμένο, ακόμα και μετά από ένα μόνο ποτό. Μπορεί ακόμη και να σας αποφύγουν λίγο γιατί ακόμα κι αν δεν καταναλώσατε πολλά, το “προφίλ μυρωδιάς” σας μπορεί να φαίνεται λάθος.

Από την άλλη πλευρά, πίνετε συχνά ένα ποτήρι κρασί στο τέλος της ημέρας; Το σκυλί σας πιθανότατα έχει προσαρμοστεί σε αυτό το άρωμα, οπότε δεν θα ανησυχούν γι ‘αυτό. Μόνο αν είναι πολύ πιο δυνατό από το συνηθισμένο, ας πούμε μετά το σαββατοκύριακο στο bachelorette ενός φίλου, θα μπορούσε να εκπλαγεί.

Συμπεριφέρεστε περίεργα

Εκτός από τη μυρωδιά σας, το κατοικίδιο ζώο σας ανταποκρίνεται στη γλώσσα του σώματός σας. Εάν είστε μεθυσμένος, μπορεί να ενεργήσετε και να κινηθείτε διαφορετικά, και ο σκύλος σας θα το παρατηρήσει. Η φωνή σας μπορεί να είναι υψηλότερη από μερικές οκτάβες. Ίσως ξοδεύετε πολύ χρόνο ψάχνοντας στο ψυγείο ή προσπαθώντας να βρείτε το τηλέφωνό σας. Μπορεί να γελάτε πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

Εάν χτυπάτε τις καρέκλες ή σκοντάψετε γύρω από το σπίτι, η έλλειψη ισορροπίας σας μπορεί να αφορά το κουτάβι σας. Εάν έχετε επιπλέον υπνηλία (κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από λίγα ποτά!), Το σκυλί σας μπορεί επίσης να αισθάνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Είστε παραπάνω χαρούμενοι

Η συμπεριφορά μας αλλάζει όταν είμαστε επίσης υπό την επήρεια αλκοόλ. Πολλοί από εμάς γίνονται λιγότερο συγκατημένοι μετά το ποτό και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο ενεργούμε απέναντι στο σκυλί μας.

Για παράδειγμα, το κατοικίδιο ζώο σας σίγουρα θα το παρατηρήσει όταν τo κυνηγάτε με ενθουσιασμό γύρω από το σπίτι, προσπαθώντας να του δώσετε μεγάλες αγκαλιές. Μπορεί ακόμη και να προσπαθήσεί να σας απομακρύνει αν αυτό αισθάνεται περίεργα και δεν αποτελεί μέρος των συνηθισμένων σας αλληλεπιδράσεων.

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τυχόν ακανόνιστες κινήσεις και συμπεριφορές γύρω από το σκυλί σας. Δεν θέλετε να το συγχέετε ή να το κάνετε να αισθάνεται ανασφαλές ή φοβισμένο.

Αποκοιμήθηκες

Ο σκύλος σας θα παρατηρήσει αλλαγές στη ρουτίνα. Όπως και οι άνθρωποι, τα σκυλιά είναι πλάσματα συνήθειας. Εάν ένας κακός πονοκέφαλος σας οδηγήσει στον ύπνο, το σκυλί σας μπορεί να μην πειράζει – αλλά μπορεί επίσης να είναι άγχος να βγείτε έξω. Μπορεί να περιμένουν στην πόρτα με το λουρί στο στόμα τους, ενώ προσπαθείτε να αποκλείσετε τη ροή του ήλιου από το παράθυρό σας.

( Συμβουλή : Εάν δεν έχετε κάποιον να σας βοηθήσει με την βόλτα μετά από ξενύχτι μπορείτε να βρείτε έναν Dog Walker από τις υπηρεσίες μας. )

Παρόλο που το σκυλί σας θα παρατηρήσει ότι δεν είστε στα φυσιολογικά σας, δεν θα τους εμποδίσει να ζητήσουν την προσοχή σας. Δεν θα το κρατήσουν εναντίον σας! Ίσως να πείτε ότι τίποτα δεν θεραπεύει ένα μεθύσι όπως ο χρόνος με τον γούνινο φίλο σας.

Τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ να πίνουν αλκοόλ

Προσέξτε να μην αφήσετε τα αλκοολούχα ποτά ανοιχτά γύρω από το κουτάβι σας. Μπορούν να μπουν στον πειρασμό να τα δοκιμάσουν, ειδικά αν μυρίζουν ή φαίνονται ενδιαφέροντα.

Το αλκοόλ σίγουρα δεν είναι καλό για σκύλους σε καμία περίπτωση. Είναι επιβλαβές για την υγεία τους και σκληρό στο σώμα τους. Να είστε υπεύθυνοι και να κρατάτε τα δοχεία σας μακριά.

Κατακλείδα

Ο σκύλος σας δεν σας κρίνει ότι μεθύσατε, αλλά επηρεάζεται από το πώς αλλάζει τη συμπεριφορά σας. Ως ένας υπέροχος γονέας κατοικίδιων ζώων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το δύσκολο βράδυ σας στον τετράποδο φίλο σας.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *