fbpx
Ουρά του σκύλου: 7 πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζετε
Πριν από 3 εβδομάδες

Ουρά και σκύλος: 7 πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζετε

Ουρά σκύλου: κουνιούνται, δείχνουν συναισθήματα, πιάνουν, χτυπούν το πάτωμα και μερικές φορές μας χτυπούν στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μπορούν να μας πουν πολλά για την προσωπικότητα και τη διάθεση του σκύλου μας. Αλλά πόσα ξέρετε πραγματικά για την ουρά του σκύλου σας;

Εδώ είναι μερικά διασκεδαστικά γεγονότα και σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ουρά του σκύλου σας, το οποίο είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας, ένα σημαντικό μέρος του παιχνιδιού και της κινητικότητας.

Τα αγαπημένα μας γεγονότα για τις ουρές των σκύλων

Η ουρά του σκύλου σας κάνει πολύ περισσότερα από ένα απλό κούνημα (αν και πρέπει να αγαπάτε αυτό το κούνημα).

Είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας

Όταν σκεφτόμαστε την ουρά ενός σκύλου, συνήθως θεωρούμε ότι την κουνάει στον αέρα ως ένδειξη ευτυχίας. Αλλά η ευτυχία δεν είναι το μόνο συναίσθημα που μεταφέρει η ουρά ενός σκύλου. Οι ουρές των σκύλων μπορούν να μεταδώσουν τα συναισθήματα από την περιέργεια έως την ταραχή. Μια ουρά που μπαίνει μεταξύ των ποδιών μπορεί να υποδηλώνει ντροπή ή υποταγή. Και μια ουρά που κολλάει ευθεία στον αέρα μπορεί να είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης ή ακόμα και επιθετικότητας.

Δεν είναι μόνο η θέση της ουράς που έχει σημασία: η ταχύτητα της ουράς του σκύλου σας μπορεί να έχει πολλές έννοιες. Σύμφωνα με το VCA, «όσο πιο γρήγορο το κούνημα, τόσο πιο ενθουσιασμένος είναι ο σκύλος». Ένα αργό ή εξαιρετικά απαλό κούνημα μπορεί να δείξει ανασφάλεια. Και ένα πολύ γρήγορο, ψηλό κούνημα είναι ένα σημάδι εγρήγορσης.

Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε το καλύτερο κούνημα απ ‘όλα: το χαλαρό, γρήγορο, αυτό που η ουρά συνοδεύεται από ένα μήνυμα που λέει “Είμαι τόσο χαρούμενος που σε βλέπω!”

Το σκυλί σας πιθανότατα δεν κουνάει την ουρά του όταν είναι μόνο

Είναι αλήθεια! Οι ουρές χρησιμοποιούνται κυρίως για επικοινωνία, οπότε τα σκυλιά δεν τείνουν να τις κουνάνε εκτός αν υπάρχει κάποιος που θέλουν να επικοινωνήσουν.

Όπως ο Dr. Stanley Coren, συγγραφέας του How To Speak Dog: Mastering the Art of Dog-Human Communication, έγραψε πρόσφατα στο Psychology Today, «Όταν ο σκύλος είναι μόνος, δεν θα κουνήσει την ουρά του, με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι δεν μιλάνε στους τοίχους. “

Η ουρά είναι προέκταση της σπονδυλικής στήλης

Εδώ είναι ένα γρήγορο μάθημα ανατομίας της ουράς του σκύλου: οι ουρές αποτελούνται από σπονδύλους όπως και η ραχοκοκαλιά. Οι ουρές έχουν 5-20 σπόνδυλους που είναι μεγαλύτεροι στη βάση και γίνονται μικρότεροι προς την άκρη. Και όπως οι σπόνδυλοι στην πλάτη, τα οστά της ουράς διαχωρίζονται από μαλακούς δίσκους που παρέχουν απορρόφηση των κραδασμών και ευελιξία (πηγή).

Τα κατάγματα της ουράς μπορεί να συμβούν και μπορεί να είναι μικρά έως σοβαρά ανάλογα με τις τοποθεσίες τους. Ένα κάταγμα στην άκρη της ουράς μπορεί να επουλωθεί από μόνο του, αν και η ουρά μπορεί να αφεθεί με ένα χτύπημα ή κάμψη όπου έσπασε. Τα σπασμένα κόκαλα κοντά στη βάση της ουράς μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεύρα και να είναι πιο σοβαρά. Κάθε τραυματισμός ουράς πρέπει να αξιολογείται από κτηνίατρο.

Το σχήμα της ουράς του σκύλου σας είναι ξεχωριστό

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ουρών και πιθανότατα μπορείτε να μαντέψετε μερικούς: μακρυές, κοντές, μπομπίνα,σαν ανοιχτήρι. Αυτές οι λέξεις περιγράφουν γενικά το σχήμα της ουράς των σκύλων. Οι ράτσες σκύλων τύπου Spitz όπως η Shiba Inus και η Akitas έχουν «δρεπάνι» ουρά, που ονομάζονται έτσι επειδή κυρτώνουν την πλάτη του σκύλου και δείχνουν προς το κεφάλι τους σαν δρεπάνι.

Τα καθαρόαιμα σκυλιά έχουν εκτραφεί για να έχουν συγκεκριμένα σχήματα τόσο για την εμφάνιση όσο και για πρακτικότητα. Για παράδειγμα, τα Λαμπραντόρ έχουν ουρές “βίδρα” που είναι παχιές προς τη βάση και κωνικές στην άκρη, καλυμμένες με παχιά, κοντή γούνα. Η ουρά τύπου βίδρα ονομάζεται για την ομοιότητά της με μια βίδρα και τα βοηθά επίσης να κολυμπούν καλύτερα.

Η “Χαρούμενη ουρά”, δεν είναι τόσο χαρούμενη

Ακούγεται σαν κάτι όμορφο, χαρούμενο, αλλά η “χαρούμενη ουρά” είναι ένας τραυματισμός που προκαλείται όταν ένας σκύλος κουνάει πολύ την ουρά του. Είναι συνηθισμένο σε σκύλους με λεπτές, λείες ουρές. Σύμφωνα με το Vetstreet, όταν τα σκυλιά κουνάνε έντονα τις ουρές τους έτσι ώστε να χτυπάνε συχνά στε τοίχο / χαλί / έπιπλα, το δέρμα στην άκρη ή κοντά στην άκρη μπορεί να λειαίνεται και να αρχίσει να αιμορραγεί.

Για ορισμένα σκυλιά, η “χαρούμενη ουρά” είναι ένας χρόνιος τραυματισμός και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό της ουράς. Εάν το βλέπετε αυτό στο σκυλί σας, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για τα επόμενα βήματα σας.

Η ουρά του σκύλου σας μπορεί να τους βοηθάει στην κίνηση

Έχετε δει ποτέ ένα σκυλί να τρέχει γρήγορα; Μπορεί να έχετε παρατηρήσει την ουρά τους να κολλάει πίσω τους. Για ορισμένα σκυλιά, η ουρά λειτουργεί ως αντίβαρο για να τα βοηθήσει να ισορροπήσουν και να κάνουν τις στροφές τους πιο ακριβείς.

Παρακολουθήστε προσεκτικά την επόμενη φορά που θα δείτε ένα λαγωνικό στο πάρκο σκύλων και μπορεί να παρατηρήσετε τη χαμηλή ουρά τους να λειτουργεί ως πηδάλιο όταν τρέχουν! Ομοίως, οι ουρές μπορούν να λειτουργήσουν ως πηδάλια στο νερό όταν τα σκυλιά κολυμπούν.

Όμως τα σκυλιά μπορούν να κινούνται χωρίς την ουρά τους

Μερικά σκυλιά δεν έχουν ουρές, είτε επειδή γεννιούνται χωρίς αυτές είτε έχει ακρωτηριαστεί η ουρά τους για ιατρικούς λόγους. Και αυτά τα σκυλιά περνούν καλά!

Το να μην έχουν ουρά σημαίνει ότι ο σκύλος θα επικοινωνεί με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, τα corgis έχουν μεγάλα, εκφραστικά αυτιά που βοηθούν στη μεταφορά της διάθεσης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Butt model in training 🍑

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Geordi La Corgi & Scotty (@lacorgi) στις

Και φυσικά, επειδή δεν έχουν ουρές δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κουνήσουν τα άκρα τους, όπως αποδεικνύει η δημοτικότητα που έχουν τα corgi που κουνάνε τον πισινό τους. Τέτοια video έγιναν ιδιαίτερα viral μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Tik Tok.

Πηγή

1
1+

1 comments

  1. Φραγκίσκη Παπαθανασίου

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο Ευχαριστουμεεεεεεεε

    0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *