fbpx
Συμβίωση σε μια γάτα και ενός μωρού
Πριν από 2 μήνες

Πώς να γνωρίσετε τη γάτα σας με το νέο μωρό σας

Μια γάτα μπορεί να έχει τη φήμη ότι είναι απομακρυσμένη, αλλά πολλοί γονείς γάτων θα διαφωνούσαν – τα μικρά λιοντάρια του καναπέ είναι οικογένεια. Και αν αυτή η οικογένεια επεκταθεί για να συμπεριλάβει έναν μικρό άνθρωπο, η προσεκτική προετοιμασία μπορεί να δώσει στους γονείς ένα εμπόδιο όταν έρθει η ώρα να την εισαγάγουν σε ένα νέο μωρό.

«Οι γάτες είναι πολύ ευαίσθητες σε αλλαγές», λέει η Διευθυντής Συμπεριφοράς και Εκπαίδευσης Bideawee, Desirae Cambrelen. «Ευδοκιμούν σε σταθερά περιβάλλοντα. Η καθυστέρηση της εισαγωγής είναι σημαντική για μια στοργική σχέση στο μέλλον. Είναι πολύ πιο εύκολο να οικοδομήσουμε μια ισχυρή σχέση από μια θετική πρώτη εντύπωση. “

Η Desirae μοιράζεται αυτές τις συμβουλές για να εξασφαλίσει ότι η γάτα και το μωρό θα πάνε καλά (και τι πρέπει να κάνετε εάν τα πράγματα δεν πάνε όλα σύμφωνα με το σχέδιο).

Προβλέψτε τυχόν αλλαγές ρουτίνας νωρίς

Οι αναμένοντες γονείς περνούν μήνες για να ετοιμάσουν τον εαυτό τους και τα σπίτια τους για το μωρό. Είναι μια πολυάσχολη στιγμή, αλλά φροντίστε να προσθέσετε την προετοιμασία της γάτας στη λίστα υποχρεώσεων.

«Μια σωστή εισαγωγή ξεκινά μήνες πριν το μωρό επιστρέψει στο σπίτι», λέει ο Desirae. “Αυτό μπορεί να είναι μια ποικιλία πραγμάτων [συμπεριλαμβανομένης] μιας νέας ρουτίνας.”

Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πλήρως μια νέα ρουτίνα μέχρι να φτάσει το μωρό, αλλά οι γονείς μπορούν να κάνουν εικασίες. Για παράδειγμα, εάν το τάισμα της είναι πρώτο πράγμα το πρωί και η μαμά και ο μπαμπάς σκοπεύουν από δω και πέρα να ταΐσουν το μωρό όταν σηκωθεί (προειδοποίηση για σπόιλερ: αυτό είναι πολύ πιθανό επειδή το μωρό πιθανότατα θα ξυπνήσει πρώτα και θα απαιτήσει να φάει), αρχίστε να συνηθίζετε την γούνινη φίλη σας ώστε να συνηθίσει σε αυτό. Αντί να βάζετε φαγητό στο πιάτο της αμέσως, πηγαίνετε για μια βόλτα ή φάτε πρωινό.

Εάν το κουτί απορριμμάτων πρέπει να κινηθεί για να προσφέρει χώρο για παιχνίδια μωρών, αλλάξτε τη θέση πριν φτάσει η νέα προσθήκη. “Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη ορισμένων αλλαγών στη συμπεριφορά που μπορεί να δείτε, επειδή εάν μετακινήσετε ένα κουτί απορριμμάτων, ξαφνικά η γάτα μπορεί ακόμα να πάει να κάνει την ανάγκη της σε αυτήν την περιοχή και, στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε”, λέει ο Desirae.

Γοητεύστε τις αισθήσεις της γάτας σας

Τα μωρά φέρνουν νέα αρώματα και ήχους στο σύμπαν της γάτας. Συνηθίστε την σε αυτά τα πράγματα πριν το μωρό εισέλθει.

«Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λοσιόν μωρού στα χέρια σου… και να παίξεις λίγο με τη γάτα σου», λέει ο Desirae. “Με αυτόν τον τρόπο, η γάτα σας θα αρχίσει ήδη να συσχετίζει αυτά τα αρώματα με κάποιον που την αγαπά και τον αγαπά.”

Οι γονείς μπορούν επίσης να τρίβουν βρεφικές κάλτσες ή ρούχα για το σπίτι. «Θα αναγνωρίσει τότε το δικό της άρωμα και θα θεωρήσει ήδη το μωρό μέρος της οικογένειας», λέει ο Desirae. Πριν επιστρέψετε στο σπίτι από το νοσοκομείο, ζητήστε από ένα μέλος της οικογένειας να φέρει μια κουβέρτα υποδοχής με άρωμα μωρού πάνω της. «Με αυτόν τον τρόπο, η γάτα μπορεί να μυρίζει το άρωμα του μωρού χωρίς να χρειάζεται να επεξεργάζεται ταυτόχρονα τις άλλες πτυχές του μωρού», λέει ο Desirae.

Η τεχνολογία επέτρεψε επίσης στους γονείς να αρχίσουν να εισάγουν τους ήχους του μωρού νωρίς. Περιηγηθείτε στο YouTube για μερικά παραδείγματα. “Εάν ο ήχος είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός για τη γάτα σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με χαμηλότερη ένταση και να ξεκινήσετε την πορεία σας ή να ξεκινήσετε μια συνεδρία παιχνιδιού πριν βάλετε το κλάμα, ώστε η γάτα να συνδυάσει καλά πράγματα”, λέει ο Desirae.

Δώστε ένα θερμό καλωσόρισμα στην γάτα

Ανάλογα με τον τοκετό, οι γονείς συνήθως φτάνουν στο σπίτι με ένα μωρό μετά από τον τοκετό μία έως τέσσερις ημέρες. Αν και οι γάτες μπορούν να μείνουν μόνες τους για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί ακόμα να χάσουν την οικογένειά τους. Ζητήστε από κάποιον να μείνει στο αυτοκίνητο με το μωρό και κάποιος να πάει μέσα για να δείξει λίγη τη γάτα. «Όταν επιστρέψεις για πρώτη φορά στο σπίτι μετά τον τοκετό, θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, πολλοί ήχοι, πιθανότατα άτομα που θα έρθουν για να ευχηθούν για την γέννα», λέει ο Desirae. «Υπενθύμισε στη γάτα σου ορισμένα πράγματα είναι σταθερά και αυτή είναι η αγάπη σου γι ‘αυτά».

Ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς εισάγουν επίσημα τη γάτα τους στο νέο μωρό θα εξαρτηθεί από την προσωπικότητα του κατοικίδιου ζώου. Γενικά, η Desirae προτείνει να καθίσετε ήρεμα στον καναπέ και να επιτρέψετε στη γάτα να ρουθίσει το πόδι του μωρού. «Όσο η γάτα επιδεικνύει ήρεμη συμπεριφορά, φροντίστε να τις επαινέσετε, να τους δώσετε πολλή αγάπη για να βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι καλό και κάνουν καλή δουλειά», λέει.

Συμπεριλάβετε τη γάτα σας στην οικογενειακή ώρα

Θυμηθείτε: Η οικογένειά σας μεγάλωσε από ένα μέλος – το μωρό δεν αντικατέστησε την γάτα σας. «Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή στη ζωή σας», λέει ο Desirae. “Βεβαιωθείτε ότι η γάτα συμμετέχει σε όλους τους δεσμούς που κάνετε με το μωρό σας και τον ποιοτικό χρόνο που περνάτε με την υπόλοιπη οικογένεια.” Πετάξτε μερικές λιχουδιές στη γάτα κατά τη σίτιση του μωρού και καλέστε τη να καθίσει στον καναπέ.

Υπάρχει μια παλιά παροιμία για ύπνο όταν το μωρό κοιμάται και αυτό μπορεί σίγουρα να είναι στις κάρτες, αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μερικές φορές τον ύπνο ως ευκαιρία να επανασυνδεθείτε με τη γάτα σας, ακόμα κι αν απλώς κουλουριαστεί στο κρεβάτι μαζί σας . «Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι όλα τα καλά πράγματα δεν εξαφανίζονται», λέει ο Desirae.

Αντιμετώπιση προβλημάτων

Μερικές φορές, ακόμη και οι πιο προετοιμασμένοι γονείς αντιμετωπίζουν αποτυχίες. Οι κοινωνικές γάτες μπορεί να αρχίσουν να κρύβονται περισσότερο, οι ήσυχες να αρχίζουν να χτυπούν συνεχώς και τα γλυκά γατάκια ναεμφανίζουν αμυντική συμπεριφορά όπως συριγμό, πνευμονία ή θαμνώδεις ουρές. «Δώστε πολύ χώρο στη γάτα σας να υποχωρήσει», λέει ο Desirae. Αυτοί οι χώροι πρέπει να είναι ψηλοί, σαν δέντρο, και χαμηλοί, σαν κρεβάτι σε μια διακριτική γωνία του σπιτιού. «Αυτό πρέπει να είναι το καταφύγιο της γάτας σου», λέει ο Desirae. «Κρατήστε το μωρό σας μακριά από αυτό. Εάν πρόκειται να είναι το καταφύγιο της γάτας, θέλετε να είναι ένας ήρεμος χώρος όπου δεν χρειάζεται να βιώσουν την εδαφική ανασφάλεια. “

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest