fbpx
Πως να κάνετε εκπαίδευση κλουβιού στον σκύλο σας
Πριν από 3 μήνες

Πως να κάνετε την εκπαίδευση κλουβιού στον σκύλο σας με 9 απλά βήματα

Βασικά σημεία στην εκπαίδευση κλουβιού

  • Η εκπαίδευση κλουβιού δεν «φυλακίζει» το σκυλί σας. Τους διδάσκει ευθύνη και ηρεμεί το άγχος.
  • Δημιουργήστε θετικούς συσχετισμούς με το κιβώτιο με τη χρήση απολαύσεων και παιχνιδιών.
  • Να είστε υπομονετικοί – η εκπαίδευση σε κλουβί διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες.

Όλοι θέλουμε ένα καλά συμπεριφερόμενο σκυλί που δεν σκίζει τα πράγματα και πηγαίνει στο μπάνιο έξω – και η εκπαίδευση κλουβιού είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού. Δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον για το σκυλί σας που του διδάσκει ευθύνη και ανεξαρτησία.

Ενώ πολλοί άνθρωποι βλέπουν τα κιβώτια μέσα από τον ανθρώπινο φακό ότι είναι «εγκλωβισμένοι», τα σκυλιά είναι φυσικά ζώα κρησφύγετων και απολαμβάνουν να βρίσκονται σε μικρά, κλειστά μέρη. Παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας και ηρεμεί το άγχος.

Βήμα 1: Επιλέξτε το σωστό κλουβί για το σκυλί σας

«Θέλετε να αποκτήσετε ένα που είναι ανθεκτικό, άνετο και ευέλικτο με ό, τι προπόνηση κάνετε», λέει ο Flayton. Για σκύλους που προτιμούν να κοιμούνται στο σκοτάδι, προτείνει κλουβιά ή κιβώτια αεροπορικών εταιρειών (που είναι πιο κλειστά), ενώ τα συρματόσχοινα λειτουργούν καλύτερα για άλλα σκυλιά. Είναι σημαντικό, σημειώνει, ότι δεν αγοράζετε κλουβί που είναι πολύ μεγάλο για το σκυλί σας. «Ανάλογα με το πόσο μεγάλο θα πάρει το σκυλί σας, αγοράστε το σωστό κλουβί για το μέγεθος των ενηλίκων τους», συμβουλεύει. “Τότε πάρτε ένα διαχωριστικό ώστε να μπορείτε να χτίσετε το χώρο και να τους δώσετε όλο και περισσότερο χώρο.”

Βήμα 2: Δημιουργήστε τη σωστή νοοτροπία

«Όσο περισσότερο τα σκυλιά συνδέουν το κιβώτιο με μια χαλαρή νοοτροπία, τόσο περισσότερο θα απολαμβάνουν τελικά εκεί έξω», λέει ο Flayton. Εάν βάλετε το σκυλί στο κιβώτιο όταν παίζει, τότε θα θέλουν να επιστρέψουν και να συνεχίσουν να παίζουν. Αλλά αν τους φέρετε όταν είναι ήρεμοι, πιθανότατα θα το δουν ως μέρος ανάπαυσης. Ξεκινήστε φέρνοντάς τα για 10 λεπτά κάθε φορά και προχωρήστε από εκεί.

Βήμα 3: Προσδιορίστε πώς το σκυλί σας θα είναι πιο άνετο

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν κρεβάτια σκύλου ή πετσέτες για να δημιουργήσουν ένα άνετο περιβάλλον, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Για άλλη μια φορά, πρέπει να κάνετε δοκιμή και ίσως κάποιο σφάλμα. «Ανάλογα με τον σκύλο που έχετε, μπορεί να καταστρέψουν ένα κρεβάτι σκύλου ή να το χρησιμοποιήσουν για να κατουρήσουν», προειδοποιεί. «Δεν είναι κακό για αυτούς να κοιμούνται απλά στο ίδιο το κλουβί. Τα σκυλιά προτιμούν πραγματικά σκληρές επιφάνειες. “

Βήμα 4: Δώστε στο σκυλί μια λιχουδιά αφού μπουν στο κλουβί

Για άλλη μια φορά, θετικοί κανόνες σύνδεσης για την εκπαίδευση κλουβιού. Ένα από τα αγαπημένα κόλπα του Flayton είναι να δώσει στον σκύλο ένα παιχνίδι KONG γεμάτο με φυστικοβούτυρο που βάζει στην κατάψυξη. «Όταν κάνουν παρέα στο κλουβί, έχουν κάτι που τους διεγείρει, αλλά πρέπει να κατεβάσουν το κατεψυγμένο φυστικοβούτυρο», λέει. Το σκυλί συνηθίζει να βρίσκεται στο κλουβί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα το συνδέει με μια ευχάριστη δραστηριότητα.

Βήμα 5: Παρακολουθήστε την ώρα

Ο σκύλος σας χρειάζεται χρόνο έξω από το κουβί για να παίξει, να φάει και να χρησιμοποιήσει το μπάνιο. Τα σκυλιά δεν θέλουν να αφοδεύουν εκεί που κοιμούνται, αλλά αν υπάρχει πολύς χρόνος χωρίς βόλτα, μπορεί να καταλήξουν να το κάνουν.

Βήμα 6: Παίξτε παιχνίδια κλουβιού

Ο σκύλος δεν πρέπει να βλέπει το κλουβί ως αρνητικό μέρος. Για να το διασφαλίσετε αυτό, ενσωματώστε το κιβώτιο με διασκεδαστικά παιχνίδια όπου το κουτάβι μπαίνει μέσα και έξω από το ανοιχτό κιβώτιο με τη δική του βούληση. Ο Flayton του αρέσει να ρίχνει την μπάλα στο κιβώτιο όταν παίζει ή κρύβει λιχουδιές μέσα στο σκυλί για να τις βρει.

Βήμα 7: Κρατήστε το σκυλί σας “Γυμνό”

«Τα σκυλιά δεν πρέπει ποτέ, να έχουν κολάρα ή ετικέτες ή οτιδήποτε άλλο όταν βρίσκονται στο κλουβί», προειδοποιεί ο Flayton. Εάν η ετικέτα πιάσει στο κλουβί, ο σκύλος θα μπορούσε να πνιγεί.

Βήμα 8: Ρυθμίστε τον χρόνο που αφήνετε το σκυλί σας για την επιτυχία της εκπαίδευσης

Μόλις είστε έτοιμοι να δώσετε στον σκύλο σας περισσότερο χρόνο μέσα στο κλουβί, κάντε το σε μικρά βήματα. «Δεν θέλετε να βγείτε για δείπνο για έξι ώρες», προειδοποιεί ο Flayton. «Ίσως απλώς να πάρεις ένα φλιτζάνι καφέ και να επιστρέψεις.» Σας συμβουλεύει επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή εγγραφής για να προσδιορίσετε τι κάνει ο σκύλος σας ενώ έχετε φύγει. «Είναι ανήσυχοι; Βηματοδοτούνται; Ή είναι ήρεμοι; ” αυτό λέει. “Τότε ξέρετε – και όταν επιστρέψετε, μπορείτε να τους ανταμείψετε.”

Βήμα 9: Να είστε υπομονετικοί με την εκπαίδευση κλουβιού.

Προετοιμαστείτε για τουλάχιστον έξι μήνες στην εκπαίδευση κλουβιού. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα αφού τα σκυλιά δεν είναι γραμμικοί μαθητές, αλλά η επιτυχία θα έρθει, λέει ο Flayton. “Ακόμα και όταν αισθάνεστε ότι χτυπάτε το κεφάλι σας σε έναν τοίχο, αρκεί να παραμείνετε ήρεμοι και συνεπείς στη μεθοδολογία σας, το σκυλί σας τελικά θα αναζητήσει την ανταμοιβή και θα έχετε την ευκαιρία να το ανταμείψετε.”

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *