fbpx
Οδηγός για αρχάριους ιδιοκτήτες ψαριών
Πριν από 3 μήνες

Οδηγός για αρχάριους ιδιοκτήτες ψαριών

Πιστεύεται ότι απλά βουτάτε το δάχτυλό σας μέσα στο νερό, και αυτό σας κάνει σωστούς ιδιοκτήτες ψαριών;

Μπορεί τα ψάρια να μην σας συντροφεύουν σε κάποια βόλτα ή να κάθονται μαζί σας στον καναπέ, αλλά παραμένουν πραγματικά πολύ συναρπαστικά πλάσματα.

Τα ψάρια είναι πιο διαδραστικά από όσο μάλλον νομίζεις αρχικά. Ψυχαγωγούνται στο να βλέπουν γύρο ενώ κάνουν τις βόλτες τους στο ενυδρείο, γι’αυτό να τοποθετείς πέτρες και φυτά. Επίσης θα τρέξουν να σε καλωσορίσουν την ώρα του φαγητού και θα βγουν στην επιφάνεια για τις λιχουδιές που θα τους δώσεις.

Αν ψάχνετε για ένα κατοικίδιο για να ικανοποιήσετε την επιθυμία του παιδιού σας, τα ψάρια μάλλον είναι η τέλεια λύση. Δεν είναι μόνο εύκολο στο να τα προσέχεις αλλά παράλληλα θα μάθουν το παιδί σας να είναι υπεύθυνο για την ζωή ενός ζώου. Με το να θυμάται να τα ταΐζει και να αλλάζει το νερό από το ενυδρείο θα μάθει το πόσο σημαντικό είναι να προσέχεις κάτι για να μείνει ζωντανό. Μπορεί να είναι επίσης μια καλή ευκαιρία στο να γίνει το παιδί σας πιο άνετο με τις έννοιες της απώλειας και του θανάτου, όταν συμβεί το αναπόφευκτο και βρει τα ψάρια να επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού.

Τι πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε πριν αποφασίσετε να πάρετε το πρώτο σας ψάρι; 

 • Όσο μεγαλύτερο το ενυδρείο τόσο το καλύτερο. Τα περισσότερα ψάρια είναι μικρά σε μέγεθος, αλλά θέλουν αρκετό χώρο για να μπορούν να κολυμπήσουν, και ιδιαίτερα αν επιλέξεις να πάρεις παραπάνω από ένα.
 • Σκέψου για το που θα τοποθετήσεις το ενυδρείο. Κράτα το μακριά από τον ήλιο, μακριά από τα παράθυρα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Το τελευταίο πράγμα που θες είναι το νερό στο ενυδρείο να ζεσταθεί χωρίς να το ελέγχεις εσύ.
 • Επένδυσε σε ένα καλό φίλτρο. Αυτό θα κρατήσει το ενυδρείο καθαρό για περισσότερο καιρό, αφαιρώντας τυχός σκουπιδάκια.
 • Πρόσθεσε μια τρόμπα αέρα. Αυτό θα κρατήσει το νερό στο ενυδρείο οξυγωνωμένο και θα κάνει το νερό να κινείτε, που είναι καλό για τα ψάρια. Οι τρόμπες έρχονται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με το πόσο νερό έχει χωρητικότητα το κάθε ενυδρείο.
 • Τα ψάρια ίσως χρειάζονται ζέστη και φως. Ανάλογα με το τι ψάρια θα πάρετε η θερμοκρασία μπορεί να έχει κρίσιμο ρόλο. Αν τα ψάρια σας είναι τροπικά θα χρειάζονται συγκεκριμένη θερμοκρασία που θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα έχει το νερό συνέχεια. Επίσης το φως μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα χρώματα των ψαριών, γεγονός που αφορά την δική σας ευχαρίστηση.
 • Προσθέσετε μερικές πέτρες στο ενυδρείο. Κάποια βακτήρια είναι χρήσιμα για τα ψάρια, και οι πέτρες τους δίνουν ένα μέρος για να ζήσουν. Δίνει μάλιστα και μια ευχάριστη όψη στο περιβάλλον των ψαριών.
 • Τοποθετήστε μερικά φυτά. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία φυτών δίνει στα ψάρια ένα μέρος να κρυφτούν και να παίξουν, βοηθώντας τα παράλληλα να νιώθουν ασφαλή. Τα αληθινά φυτά θα βοηθήσουν στο να παράγονται παράλληλα και θρεπτικά συστατικά αλλά και τα ψεύτικα φυτά θα δουλέψουν ως προς το κομμάτι της αίσθησης των φυτών.

Τα ψάρια είναι μια φανταστική επιλογή για κατοικίδιο για πολλούς λόγους. Δεν πιάνουν πολύ χώρο, έχουν μια σταθερή θέση στο σπίτι και ξέρεις πάντα που βρίσκονται. Δεν χρειάζονται βόλτα και είναι σχετικά φθηνά αφού δεν έχουν ακριβές τροφές και έξοδα κτηνιάτρου. Το μόνο που χρειάζεται να αφιερώσετε χρόνο στην αλλαγή του νερού και στον καθαρισμό του φίλτρου. Αν το νερό σου φαίνεται βρώμικο, λάβε δράση και καθάρισε το πριν το ψάρι σου αρρωστήσει. Τα ψάρια είναι πάντα ήσυχα και δεν κάνουν ποτέ θόρυβο! Ακόμα τα ψάρια θεωρούνται πολύ καλά στο να ηρεμούν τους ιδιοκτήτες τους από το άγχος, αφού έχει παρατηρηθεί ότι το να τα βλέπεις να κινούνται ρίχνουν την πίεση στο αίμα.

Τα ψάρια είναι πολύ όμορφα πλάσματα που έρχονται σε διάφορα σχήματα, χρώματα και μεγέθη, κάνοντας τα υπέροχα στο να τα βλέπεις. Όσο γνωρίζεις τα ψάρια ανακαλύπτεις ότι έχουν την δική τους προσωπικότητα, γεγονός που τα βοηθάει να γίνουν μέλος της οικογένειας.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest