fbpx
Πώς να κρατήσετε τον σκύλο σας μακριά από τα έπιπλα
Πριν από 1 μήνα

Πώς να κρατήσετε τον σκύλο σας μακριά από τα έπιπλα

Επιτρέπετε στο σκύλο σας να ανέβει στα έπιπλα ή είναι αυστηρά απαγορευμένα στο σπίτι σας;

Ανεξάρτητα από την προτίμησή σας, σίγουρα δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

Είναι εντάξει να επιτρέπετε στο σκύλο σας να ανεβαίνει στα έπιπλα – είναι η επιλογή σας

Τούτου λεχθέντος, είναι θεμιτό να κοιμάστε με τον σκύλο σας στο κρεβάτι σας ή / και να ξαπλώνει στα έπιπλα σας, αν αυτό είναι κατάλληλο για εσάς! Μπορείτε να επιλέξετε να έχετε το κουτάβι σας πάνω στα έπιπλα σας επειδή:

 • Η ζεστασιά του σωματός του εκπέμπει σιγουριά σε εσάς.
 • Δεν σας ενοχλούν οι τρίχες του σκύλου σας στα έπιπλα και τα ρούχα σας.
 • Σας αρέσει να κοιμάστε δίπλα στο σκυλί σας.
 • Σέβεται τον προσωπικό σας χώρο.

Σε πολλού ανθρώπους τους αρέσει να αγκαλιάζουν τον σκύλο τους όταν κοιμούνται. Μπορεί να νιώθουν μια σιγουριά ή μια αίσθηση χαλαρώτητας με αυτή την αίσθηση.

Λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην θέλετε το σκυλί σας στα έπιπλα

Είναι επίσης απόλυτα κατανοητό εάν ΔΕΝ θέλετε το σκυλί σας στα έπιπλα ώστε να αποφεύγετε τα εξής:

 • Ζημιές στα ακριβά έπιπλά σας. Ορισμένα έπιπλα είναι πραγματικά ακριβά και είναι πολύ ευαίσθητα για να αντέξουν τις προσπάθειες εκσκαφής του σκύλου σας.
 • Την καταστροφή σε ένα συναισθηματικό έπιπλο. Ακόμα κι αν τα έπιπλά σας δεν έχουν υψηλή τιμή, μπορεί να σας είναι πολύτιμά για συναισθηματικούς λόγους.
 • Να χαλάσετε την αισθητική του σπιτιού σας. Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη ματιά στο σπίτι σας, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες για το ότι δεν θέλετε να καλύψετε τα έπιπλά σας με κουβέρτες ή πετσέτες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το εσωτερικό του σπιτιού σας, εξυπηρετεί μια αντιπροσωπευτική λειτουργία και πρέπει να είναι πεντακάθαρο για τους συχνούς επισκέπτες ή / και τους πελάτες.
 • Να κοιμάστε στις τρίχες του σκύλου σας. Μπορεί να μην είστε ιδιαίτερα “ζεστοί” με το να έχετε τα ρούχα ή / και τις πιτζάμες σας καλυμμένες με σκυλίσιες τρίχες. Δεν μπορούμε να σας κατηγορήσουμε!
 • Λεκέδες. Μερικά σκυλιά χάνουν υπερβολικά σάλια στο σημείο που ακόμη και καθαριστικά επίπλων δεν έχουν την δυνατότητα να καθαρίσουν.
 • Οσμή στα μαξιλάρια. Τα σκυλιά που επιτρέπονται στα έπιπλα αναπόφευκτα μεταφέρουν τη μυρωδιά τους στα έπιπλα.
 • Εδαφική συμπεριφορά στο σπίτι. Πολλά σκυλιά είναι κτητικά πάνω από έπιπλα ή ορισμένα σημεία στα έπιπλα που θεωρούν δικά τους. Ίσως θελήσετε να αποφύγετε τη δυνατότητα του σκύλου σας να φρουρεί τα έπιπλα σας.
 • Διακοπή του ύπνου σας. Το σκυλί σας μπορεί να μην σεβαστεί τον προσωπικό σας χώρο και να σας αναγκάσει να κοιμηθείτε σε μια δυσάρεστη θέση, στο δικό σας κρεβάτι.
 • Το σκυλί σας χρειάζεται κάποια «σκληρή αγάπη». Μερικά σκυλιά χρειάζονται απλώς περισσότερους κανόνες από άλλα για να συμπεριφέρονται συνολικά καλά.

Πώς να κρατήσετε τα κουτάβια μακριά από τα έπιπλα

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε τα σκυλιά σας στα έπιπλα σας, είναι πιο εύκολο να τους διδάξετε αυτήν τη συνήθεια όταν είναι κουτάβια.

Τα σκυλιά που δεν τους επιτρέπεται από μικρά να ανέβουν στα επίπλα, δεν τους μένει ποτέ η συνήθεια να το κάνουν. Ξέρουν ότι εκεί, δεν είναι ένα μέρος γι’αυτά.

Αν μόλις υιοθέτησες ένα κουτάβι, είναι η κατάλληλη στιγμή να του το διδάξεις.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τα σκυλιά που δεν ανεβαίνουν σε καναπέδες και κρεβάτια δεν απολαμβάνουν τις μαλακές και ζεστές επιφάνειες. Όμως έχουν συνηθίσει να έχουν τις δικές τους.

Δώστε στο σκυλί σας το δικό του κρεβάτι σκύλου

Αυτό ακριβώς θα σας βοηθήσει να “πουλήσετε” τον κανόνα “όχι στα έπιπλα” στο κουτάβι σας! Δώστε στον μικρό φίλο σας τη δική του άνετη επιφάνεια και θα είναι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτό.

Αυτό μπορεί να είναι ένα μαλακό κρεβάτι ή ένα κλουβί επενδεδυμένο με άνετα κλινοσκεπάσματα. Εάν έχετε ένα μεγαλύτερο σπίτι, θα μπορούσατε ακόμη και να του προσφέρετε πολλά κρεβάτια σκύλων σε όλο το σπίτι σας.

Όταν του παρουσιάζετε το κρεβάτι του, θα θέλατε να το τοποθετήσετε κάπου κοντά σας και να το κάνετε πιο ελκυστικό. Βάλτε ένα αγαπημένο παιχνίδι, μια λιχουδιά υψηλής αξίας ή καλύτερα ένα διαδραστικό παιχνίδι που είναι γεμάτο με το φαγητό του ή απολαύσεις στο κρεβάτι του. Θα αρχίσει να συσχετίζει το κρεβάτι του με το βρώσιμο “τζάκποτ” του σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα ανυπομονεί να πάει εκεί.

Χρησιμοποιήστε μια παρόμοια προσέγγιση όταν κάνετε την εκπαίδευση κλουβιού στο κουτάβι σας. Τοποθετήστε το σε μια κεντρική τοποθεσία όπου δεν θα αισθανθεί ότι μένει έξω και αφήστε την πόρτα ανοιχτή στην αρχή. Γυρίστε το εσωτερικό του κλουβιού στο αγαπημένο του “στέκι” πάντα με ένα παζλ τροφίμων και ένα αγαπημένο παιχνίδι. Τον επαινείτε θερμά για το ότι είναι τόσο καλό μικρό κουτάβι κάθε φορά που μπαίνει εκεί μόνο του.

Πώς να κρατήσετε τα υιοθετημένα σκυλιά ή γενικά τα μεγαλύτερα μακριά από τα έπιπλα

Η ίδια ιδέα ισχύει για τη διατήρηση μεγαλύτερης ηλικίας και υιοθετημένων σκύλων μακριά από τα έπιπλα. Δώστε τους δικούς τους άνετους χώρους και αξίζει τον κόπο να θέλουν να κάνουν παρέα με ένα αγαπημένο παιχνίδι ή ένα παζλ φαγητού.

Όταν δεν μπορείτε να επιβλέπετε ενεργά, η διατήρησή τους σε κλουβί είναι μια επιλογή. Θυμηθείτε ότι είναι καλύτερο να ασκήσετε το σκυλί σας πριν το βάλετε. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχει καθόλου ενέργεια και είναι πιο πιθανό να μείνει για έναν υπνάκο.

Εάν αυτό δεν σας ταιριάζει, αποκλείστε την πρόσβαση στα έπιπλα σας με άλλους τρόπους:

 • Κρατήστε το σκυλί σας περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο χώρο με πύλες μωρών.
 • Βάλτε μεγάλα αντικείμενα στα έπιπλα για να αποφύγετε να ξαπλώνει ο σκύλος σας. Δοκιμάστε καρέκλες ή οτιδήποτε άλλο είναι ογκώδες και άβολο. Το μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι θα πρέπει να αφαιρέσετε ό, τι χρησιμοποιείτε για να αποκλείσετε την πρόσβαση πριν χρησιμοποιήσετε τα έπιπλα εσείς.
 • Κλείστε τις πόρτες του υπνοδωματίου και του καθιστικού. Εάν οι καναπέδες και τα κρεβάτια σας βρίσκονται σε δωμάτια όπου οι πόρτες μπορούν απλώς να κλείσουν, αυτή θα είναι η ευκολότερη λύση. Εάν οι πόρτες έχουν λαβές που καταφέρνει να ανοίξει ο σκύλος σας, ασφαλίστε τις κλειδαριές.

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Βεβαιωθείτε ότι όλοι στο σπίτι σας γνωρίζουν επίσης τους κανόνες επίπλων για το σκύλο σας και να τους τηρούν και αυτοί. Αυτή η συνέπεια ισχύει για ολόκληρη την οικογένειά σας, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου ή του συντρόφου σας, των παιδιών, των παππούδων και γιαγιάδων, των θείων, καθώς και των οικογενειακών φίλων και σκύλων. Ουσιαστικά όποιος έχει πρόσβαση στο σπίτι και το σκύλο σας όταν δεν είστε εκεί για να εφαρμόσετε τον κανόνα.

Επίσης, τηρήστε τον κανόνα επίπλων σας όποτε μεταφέρετε το σκυλί σας στα σπίτια άλλων ανθρώπων, ακόμα κι αν ισχυρίζονται ότι δεν τους πειράζει να ανεβαίνουν τα σκυλιά στους καναπέδες ή τα κρεβάτια τους. Το σκυλί σας θα μπερδευτεί εάν του επιτρέπεται να κάτσει στο κρεβάτι της Θείας αλλά όχι στο δικό σας. Η συνέπεια είναι πραγματικά το κλειδί!

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest