fbpx
Πώς να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι φιλικός προς τους γείτονες
Πριν από 3 μήνες

Σκύλος και γείτονες : 4 τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι φιλικός

Μια γάτα σπιτιού μπορεί να μην συναντήσει ποτέ τους διπλανούς ανθρώπους. Τα περισσότερα σκυλιά, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουν περισσότερα από τους γείτονες τους από ό, τι οι ιδιοκτήτες τους! Και ενώ είναι υπέροχο να έχετε μια κοινότητα που απολαμβάνει να αλληλεπιδρά με το κατοικίδιο ζώο σας, ακόμη και ο πιο αξιαγάπητος σκύλος μπορεί να κάνει το λάθος σε λάθος στιγμή. Το να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου έρχεται με ευθύνες – καθώς και μερικά καθήκοντα οι περισσότεροι από εμάς επιθυμούν να μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι.

Ακολουθούν ορισμένοι απλοί τρόποι για να διατηρήσετε το σκυλί σας φιλικό προς τον γείτονα που δεν θα προσθέσει ώρες στη λίστα των υποχρεώσεων σας.

Κολάρο και ετικέτα

Αυτό δεν είναι κάτι που θέλει πολλή σκέψη, αλλά ορισμένοι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων πρέπει να θυμηθούν. Είναι επιβεβλημένο τα σκυλιά να φορούν κολάρο με ετικέτες που περιέχουν όνομα, απόδειξη εμβολιασμού και τα στοιχεία επικοινωνίας του κατόχου τους. Ακόμα κι αν δεν απαιτείται από το νόμο, αυτές οι ετικέτες διαβεβαιώνουν τους γείτονές σας ότι το σκυλί σας δεν είναι αδέσποτο. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, υπάρχει μια καλή πιθανότητα το κουτάβι σας να βγει από το σπίτι και στη γειτονιά χωρίς επίβλεψη.

Και αν χαθούν, υπάρχει μόνο 1 στις 5 πιθανότητες να επιστραφούν. Επομένως, αντικαταστήστε τυχόν ετικέτες που δεν είναι πλέον ευανάγνωστες ή ενημερωμένες. Το ευγενικό άτομο που βλέπει τον περιπλανώμενο σκύλο σας θα το εκτιμήσει. Βοηθά επίσης εάν τοποθετήσετε μικροτσίπ στον σκύλο σας.

Αποτελεσματικές θεραπείες για ψύλλους

Οι ψύλλοι είναι ένας τεράστιος πόνος και όταν συγκρατούνται στο σπίτι σας, μπορεί να είναι δύσκολο ή δαπανηρό να εξαλειφθούν. Δυστυχώς, το ίδιο μπορεί να ισχύει σε μια γειτονιά. Οι ψύλλοι δεν περνούν απλώς στο σπίτι σας. Μπορούν επίσης να μολύνουν μέρη όπου τα σκυλιά μαζεύονται και παίζουν. Η διατήρηση αυτών των φιλικών για σκύλους περιοχών χωρίς ψύλλους είναι μια συλλογική προσπάθεια της κοινότητας.

Μπορείτε να κάνετε το ρόλο σας λαμβάνοντας γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα μόλις παρατηρήσετε το πρώτο σφάλμα. Τα λουτρά είναι υπέροχα, αλλά τα σαπούνια ψύλλων έχουν διάφορους βαθμούς αποτελεσματικότητας. Εάν εντοπίσετε ένα πρόβλημα με τους ψύλλους, επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας. Θα σας δώσουν πρόσβαση σε λύσεις που δεν είναι διαθέσιμες χωρίς ιατρική συνταγή.

Βελτιώστε την σωστή αγωγή του σκύλου σας

Τι ακριβώς σημαίνει η σωστή αγωγή για ένα σκυλί; Το American Kennel Club περιγράφει τις συμπεριφορές και τους τρόπους που κάνουν τα σκυλιά καλούς “πολίτες”. Προσφέρουν ακόμη και ένα καλό πρόγραμμα πολιτών όπου οι ιδιοκτήτες υπογράφουν μια δέσμευση και τα σκυλιά περνούν μια σειρά δοκιμών για να δείξουν την κοινωνική τους ευελιξία. Για παράδειγμα, ο σκύλος σας πρέπει να είναι σε θέση να παραμείνει ήρεμος όταν πλησιάζει κάποιος άλλος σκύλος και ιδιοκτήτης. Φυσικά, το κατοικίδιο ζώο σας δεν χρειάζεται επίσημο πιστοποιητικό για να είναι καλός γείτονας.

Ζητήστε συγγνώμη προσωπικά από τους γείτονες για ότι δεν μπορέσατε να ελέγξετε

Εντάξει, δοκιμάσατε κάθε κόλπο στο βιβλίο, αλλά το σκυλί σας γαβγίζει ή κραυγάζει για 15 λεπτά κάθε φορά που φεύγετε για δουλειά. Ή ίσως το γέρικο σκυλάκι σας έχει δυσκολίες στην ουροδόχο κύστη και αφήνει λακκούβες σε λιγότερο ιδανικούς χώρους. Όπως τα παιδιά, πολλά σκυλιά θα έχουν μια συνήθεια που δεν φαίνεται να σταματάει. Και μερικές φορές αυτές οι συνήθειες θα σπάσουν στα νεύρα του γείτονά σας. Ορισμένες διαφορές με επίκεντρο τα κατοικίδια έχουν προσγειωθεί ακόμη και γείτονες στο δικαστήριο.

Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν πολύ όταν τους ενημερώνετε νωρίς για μια πιθανή ταλαιπωρία. Και είναι ακόμα πιο καλό όταν ζητάτε συγγνώμη για την κατάσταση. Δεν χρειάζεται να τους κεράσετε κάτι – απλώς ενημερώστε τους για το ζήτημα. Και διαβεβαιώστε τους ότι εάν γίνει ενόχληση, μπορείτε να βρείτε μια λύση ως γείτονες. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων επιθυμούν να είχαν μιλήσει με τους δίπλα, πριν οι γείτονες κάλεσουν για να κάνουν παράπονα θορύβου!

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest