fbpx
Πως οι σκύλοι μαθαίνουν το όνομά τους;
Πριν από 8 μήνες

Πως οι σκύλοι μαθαίνουν το όνομά τους;

Όπως και οι ανθρώπινοι φίλοι μας, ορισμένοι σκύλοι είναι πιο λεκτικοί από άλλους.

Οι σκύλοι είναι εξίσου ποίκιλοι όσον αφορά την κατανόηση της ανθρώπινης γλώσσας. Μερικοί καταλαβαίνουν λίγες βασικές λέξεις, ενώ άλλοι, όπως το συνοριακό κόλλεϊ της Νότιας Καρολίνας που ονομάζεται Chaser, κατανοούν περισσότερα από 1.000 ονόματα για διαφορετικά αντικείμενα.

Πώς τα σκυλιά κατανοούν τους ανθρώπους

Τα σκυλιά μαθαίνουν λέξεις μέσω ενός συνδυασμού συλλογικής συλλογιστικής και θετικής ενίσχυσης, αλλά δεν είναι σαφές εάν τα σκυλιά μπορούν να συλλάβουν τον εαυτό τους ως οντότητα με όνομα. (Πιστεύεται ότι ίσως δεν το κάνουν.)

Με άλλα λόγια, όταν λέω, «Καλημέρα, Ερμή», στον σκύλο μου, δεν σκέφτεται, «Υπάρχει ο κηδεμόνας που μου λέει γεια, που το όνομά μου είναι Ερμής!»

Μπορεί απλά να σκέφτεται, «Υπάρχει ο κηδεμόνας. Κάνει αυτόν τον ήχο που συνήθως σημαίνει ότι κάτι καλό πρόκειται να συμβεί. Προβλέπω πρωινό! “

Τα σκυλιά, φυσικά, διαβάζουν επίσης το περιεχόμενο και τη γλώσσα του σώματος. Όταν πιάσω το λουρί, δεν έχει σημασία τι λέω: ο σκύλος περιμένει να βγει.

Οι σκύλοι σίγουρα σκέφτονται τους εαυτούς τους (ως όντα) με ορισμένους τρόπους: «Περισσότερο φαγητό για μένα!» Ή, “Αυτό το κατούρημα μυρίζει σαν δικό μου!” Ή, “Αυτός ο σκύλος δεν είμαι εγώ.” Αλλά ο βαθμός στον οποίο τα σκυλιά αντιλαμβάνονται ότι έχουν έναν εαυτό ή αν μπορούν ή όχι να φανταστούν μια αυτοβιογραφία για τη ζωή τους, είναι δύσκολο να το πούμε (και για τους περισσότερους λάτρεις των σκύλων, αυτό είναι εντάξει.)

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να βοηθήσετε το σκυλί σας να καταλάβει πότε του μιλάτε και να διασφαλίσετε ότι το σκυλί σας ανταποκρίνεται σε εσάς όταν το χρειάζεστε. Εδώ είναι μερικές συμβουλές!

Επιλογή ονόματος σκύλου σχετικό με το πως ακούνε οι σκύλοι

Εάν δεν είναι πολύ αργά, θα πρέπει να επιλέξετε ένα όνομα για το σκυλί σας που είναι κοντό (μία ή δύο συλλαβές) και διακριτό ως προς τον ήχο του. Θέλετε ένα όνομα με σκληρά σύμφωνα, όπως ο Max ή ο Molly.

Τα πιο ήπια ονόματα με πολλά φωνήεντα, θα ξεχωρίζουν λιγότερο. Τα μεγάλα ονόματα, όπως η Daenerys είναι πιο πιθανό να ακούγονται μπερδεμένα και να προκαλούν σύγχυση στα αυτιά του σκύλου.

Διδάσκοντας σε ένα σκυλί το όνομά του

Ξεκινήστε με σύντομες προπονήσεις πέντε λεπτών. Φέρτε το κουτάβι σας κοντά και κρατήστε το λουρί, ώστε να μην μπορεί να τρέξει. Έχετε μια τσάντα με λιχουδιές.

Ξεκινήστε λέγοντας το όνομα του σκύλου σας, κάντε επαφή με τα μάτια και, στη συνέχεια, πείτε “Ναι!” και του δώστε μια λιχουδιά.

Κάνετε αυτό αρκετές φορές και, στη συνέχεια, συμπεριλάβετε μερικές προτάσεις που ο σκύλος σας σίγουρα δεν θα καταλάβει.

Στη συνέχεια προσθέστε ξανά το όνομά του (προσπαθήστε να το λέτε πάντα με τον ίδιο τόνο) και όταν κάνει επαφή με τα μάτια, πείτε “Ναι!” και τότε δώστε μια λιχουδιά.

Αυξήστε την απόσταση και συνεχίστε την προπόνηση

Συνεχίστε με το ίδιο είδος εκπαίδευσης που περιγράφεται παραπάνω, αλλά αυξήστε την απόσταση μεταξύ εσάς και του σκύλου σας.

Κρατήστε το σκυλί σας με το λουρί του, αλλά αφήστε τον να περιπλανηθεί και να αποσπάσει την προσοχή. Πείτε το όνομά του με έναν αισιόδοξο τρόπο, χρησιμοποιώντας τον ίδιο θετικό τόνο. Όταν σας κοιτάζει, πείτε “Ναι!” και αφήστε τον να σας έρθει για μια λιχουδιά.

Με την επαναλαμβανόμενη πρακτική, το σκυλί σας θα μάθει να σταματάει αυτό που κάνει και να σας κοιτάζει για κατεύθυνση ή θετική ενίσχυση όταν καλείτε το όνομά του.

Περισσότερες συμβουλές για να μάθετε στο κουτάβι σας το όνομά του

 • Πείτε το όνομα του σκύλου σας με τον ίδιο τρόπο (τονικά, μελωδικά) κάθε φορά.
 • Προσφέρετε θετική ενίσχυση όταν ο σκύλος σας ανταποκρίνεται στο όνομά του. Μπορείτε να πείτε «ναι» ή «καλό σκυλί» ή να προσφέρετε στοργή ή μια λιχουδιά.
 • Μην χρησιμοποιείτε το όνομα του σκύλου σας όταν δεν θέλετε να απαντήσει. Εάν μιλάτε για το σκυλί σας σε έναν άλλο άνθρωπο ενώ το σκυλί σας βρίσκεται στο δωμάτιο, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό όνομα. Διαφορετικά, το σκυλί σας θα ακούσει το όνομά του, αλλά θα μάθει ότι ίσως δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα. Αυτό θα δημιουργήσει σύγχυση – πρέπει να απαντήσει ή όχι;
 • Μην χρησιμοποιείτε το όνομα του σκύλου σας για τιμωρία ή όταν είστε απογοητευμένοι με τον σκύλο. Θέλετε το σκυλί σας να συσχετίσει το όνομά του με θετικά συναισθήματα και ενέργειες.

Εν ολίγοις, το όνομα του σκύλου σας πρέπει πάντα να είναι μια ευτυχισμένη περίσταση!

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest