fbpx
Πόσες λιχουδιές κάνει να φάει ο σκύλος μου;
Πριν από 6 μήνες

Πόσες λιχουδιές κάνει να φάει ο σκύλος μου;

Συχνά οι συγγραφείς του AKC, αναφέρουν τον κανόνα του 10 τοις εκατό. Ακούγεται απλό. «Οι λιχουδιές δεν πρέπει να αποτελούν περισσότερο από το 10% της διατροφής του σκύλου σας», λένε οι κτηνίατροι παντού.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά το 10%;

Έχει να κάνει με τις θερμίδες

Είναι εύκολο να κάνετε γενικές υποθέσεις σχετικά με την ποσότητα.

Δεν είναι τόσο εύκολο να μετρήσεις το 10% όσο φαντάζει. Πολλοί κηδεμόνες κάνουν λάθος στην μέτρηση.

Η απάντηση είναι στις θερμίδες, όπως πολλά σχέδια διατροφής για τον άνθρωπο. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, ωστόσο, το τεράστιο εύρος μεγέθους μεταξύ σκύλων σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε έναν σταθερό αριθμό, όπως οι 2.000 ημερήσιες θερμίδες που χρησιμοποιούν οι περισσότερες ανθρώπινες θρεπτικές ετικέτες. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε τον αριθμό μόνοι σας.

Η συσκευασία φαγητού του σκύλου σας πρέπει να σας πει τον αριθμό των θερμίδων στα τρόφιμα του σκύλου σας, (με βάση το βάρος του σκύλου σας), αλλά καθώς το ελέγχετε, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το θερμιδικό περιεχόμενο μετράται σε kcals, όχι τις ίδιες θερμίδες που έχετε συνηθίσει να βλέπετε . Αυτό συχνά προκαλεί σύγχυση.

Από επιστημονικής απόψεως, ένα kcal είναι μια κιλοθερμίδα, ή 1.000 θερμίδες. Οι κατασκευαστές τροφών για σκύλους, ωστόσο, πρέπει να έχουν καταλάβει ότι το “kcal” δεν ξεδιπλώνεται από τη γλώσσα με τον ίδιο τρόπο που κάνει το “θερμίδες”, επειδή οι θερμίδες που βρίσκονται στις συσκευασίες τροφίμων είναι στην πραγματικότητα kcals.

Με άλλα λόγια, όταν το φαγητό του σκύλου σας λέει: 364 kcal / φλιτζάνι, σημαίνει απλώς 364 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Κανονικά, τα 364 / kcal ισοδυναμούν με 364.000 θερμίδες, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, τα «kcal» και «θερμίδες» χρησιμοποιούνται εναλλακτικά.

Εάν η τροφή του σκύλου σας δεν σας λέει τον αριθμό των θερμίδων ανά φλιτζάνι, πρέπει να κάνετε λίγο περισσότερη έρευνα, όπως να καλέσετε την εταιρεία και να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας ποια θα πρέπει να είναι η συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων του σκύλου σας.

Μετρόντας τις θερμίδες

Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε, ας πάρουμε τα μαθηματικά. Το να υπολογίσετε το 10% της καθημερινής διατροφής του σκύλου σας απαιτεί πρώτα να υπολογίσετε πόσες θερμίδες καταναλώνει το σκυλί σας κάθε μέρα.

Ενώ ο καλύτερος πόρος για τον υπολογισμό του ποσού των θερμίδων στις λιχουδιές που μπορείτε να ταΐσετε το σκυλί σας είναι ο κτηνίατρός σας, γενικά, τα περισσότερα από τα κτηνιατρικά άρθρα που διάβασα πρότειναν ότι οι λιχουδιές δεν πρέπει να αποτελούν περισσότερο από το 10 τοις εκατό της συνολικής διατροφής του σκύλου σας και αυτή η δίαιτα περιλαμβάνει λιχουδιές και σνακ.

Με άλλα λόγια, εάν ταΐζετε πολλές λιχουδιές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, πρέπει να αφαιρέσετε μερικές κροκέτες για να καλύψετε τη διαφορά. Ωστόσο, αφαιρέστε πάρα πολλές κροκέτες για σκύλους και θα στερήσετε από το σκυλί σας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό θα ήταν σαν να υπολογίζετε τον αριθμό των θερμίδων στο παγωτό και να αποφασίζετε να κόψετε φρούτα, λαχανικά και θερμίδες πρωτεΐνης για να το αντισταθμίσετε.

Θα πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι οι συνολικές θερμιδικές απαιτήσεις του σκύλου σας ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τις οδηγίες διατροφής της τσάντας τροφίμων του σκύλου σας. Ο κτηνίατρός μου, για παράδειγμα, συνέστησε να ταΐζω περισσότερο από ό, τι συνέστησε η εταιρεία τροφίμων σε ένα από τα σκυλιά μου και σημαντικά λιγότερο στο άλλο μου σκυλί. Για την πιο ακριβή εκτίμηση, μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με τις διατροφικές και θερμιδικές ανάγκες του σκύλου σας.

Διαλέγοντας λιχουδιές

Ας μιλήσουμε τώρα για το τυρί. Σημειώστε ότι το τυρί μπορεί να μην είναι η καλύτερη λιχουδιά για όλα τα σκυλιά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θερμίδες, ωστόσο, αποτελεί καλό παράδειγμα εδώ.

Ένας κύβος (μία κυβική ίντσα) τυριού τσένταρ περιέχει περίπου 69 θερμίδες. Αυτό είναι περίπου το 5% της ημερήσιας πρόσληψης Γερμανικού Ποιμενικού των 37 κιλών. Αν τρέφονται αρκετά, αυτό δεν είναι απαραίτητα πρόβλημα, αλλά τι γίνεται με το Yorkshire Terrier 5 κιλών; Τι θα του έκανε ένας κύβος τυριού;

Εάν το Yorkie 5 κιλών σας χρειάζεται μισό φλιτζάνι τροφής την ημέρα, αυτό είναι μόνο ένα σύνολο 182 θερμίδων. Δέκα τοις εκατό της διατροφής του είναι 18 θερμίδες. Αυτός ο κύβος τυριού είναι σχεδόν τέσσερις φορές η ποσότητα των συνιστώμενων θερμίδων – περίπου το ίδιο με το να τρώμε ένα Big Mac για εμάς.

Από την άλλη πλευρά, το μισό φλιτζάνι φέτες αγγουριών περιέχει μόνο 8 θερμίδες και ένα μεσαίου μεγέθους καρότο περιέχει μόνο 25 θερμίδες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μαγειρεμένο σπαράγγι και τα μαγειρεμένα πράσινα φασόλια ως λιχουδιές χαμηλών θερμίδων.

Η εξέταση ενός κύβου τυριού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απεικονίσετε γιατί οι λιχουδιές χαμηλών θερμίδων είναι πιο υγιεινές επιλογές για το σκυλί σας. Εάν τα λαχανικά δεν ενθαρρύνουν τον σκύλο σας, μπορείτε πάντα να αναζητήσετε μια λιχουδιά με γεύση κρέατος με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ή να χρησιμοποιήσετε την τροφή του σκύλου σας και απλώς να αφαιρέσετε αυτό που τρώτε ως λιχουδιά από τη συνολική του διατροφή.

Καταπολέμηση της παχυσαρκίας των σκύλων

Ακόμα κι αν δεν μετράτε θερμίδες για τη δική σας διατροφή, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε το θερμιδικό περιεχόμενο των ανθρώπινων τροφών ή των λιχουδιών σκύλου που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ταΐσετε το σκυλί σας.

Η παχυσαρκία οδηγεί σε προβλήματα υγείας των σκύλων, όπως ασθένεια των αρθρώσεων, διαβήτης και παγκρεατίτιδα. μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης αυτών των προβλημάτων εάν περιορίσουμε την πρόσληψη τροφής του σκύλου μας.

Είναι επίσης δύσκολο να προσαρμόσουμε τη διαδικασία σκέψης μας σε κλίμακα. Για παράδειγμα, με εξέπληξε πολύ που συνειδητοποίησα πόσες θερμίδες μπορεί να προσθέσει ένας κύβος τυριού στη διατροφή ενός μικρού σκύλου. Πράγματα που ίσως να μην σκεφτόμαστε ότι προσθέτουμε υπερβολικές θερμίδες, όπως τυρί, χοτ ντογκ, ακατέργαστα μασήματα ή θραύσματα κρέατος μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα με την πάροδο του χρόνου.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι κάνοντας λίγα μαθηματικά, εσείς, επίσης, μπορείτε να υπολογίσετε τον μέγιστο αριθμό θερμίδων σε λιχουδιές που πρέπει να έχει ο σκύλος σας κάθε μέρα και να μάθετε πώς να προσαρμόσετε ανάλογα τη διατροφή του.

Εάν ο σκύλος σας είναι ήδη υπέρβαρος, μιλήστε στον κτηνίατρό σας σχετικά με το καλύτερο σχέδιο απώλειας βάρους για το σκυλί σας και τον τύπο και την ποσότητα των περιποιήσεων που θα ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες της.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest