fbpx
Πόση άσκηση χρειάζεται το σκυλί σας;
Πριν από 4 εβδομάδες

Πόση άσκηση χρειάζεται o σκύλος σας;

Ο σκύλος που έχει κουραστεί από την άσκηση είναι ένας καλός σκύλος Ανεξάρτητα από το μέγεθος του σκύλου, κάθε κουτάβι χρειάζεται μια φυσική διέξοδο για να καταναλώσει επιπλέον ενέργεια και να διατηρήσει την υγεία του και την καλή φυσική κατάσταση. Η τακτική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία του σκύλου σας και να μειώσει ορισμένες ανεπιθύμητες συμπεριφορές που προκαλούνται από άγχος ή πλήξη. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε ζώο είναι άτομο και πρέπει να τροποποιήσετε το πρόγραμμά σας. Θα πρέπει να γίνουν προσαρμογές ανάλογα με την ηλικία του σκύλου και να προσέξετε και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως ο καιρός.

Πόση άσκηση χρειάζεται ένας σκύλος;

Μια γενική οδηγία για το πόση άσκηση χρειάζεται ένας σκύλος, μπορούμε να πάρουμε μια εκτίμηση εξετάζοντας τις ράτσες ή τα μίγματα ρατσών και τι αρχικά εκτράφηκαν να κάνουν. Ωστόσο, θυμηθείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας στις συγκεκριμένες ανάγκες του σκύλου σας.

Αγέλη και αθλητικά σκυλιά

Τόσο οι ομάδες ρατσών σκύλων όσο και τα ζώα αγέλης έχουν πολύ υψηλές ανάγκες άσκησης και θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 60-90 λεπτά άσκησης υψηλότερης έντασης ημερησίως. Δύο φορές την ημέρα είναι ακόμη καλύτερα. Αυτοί είναι σκύλοι εργασίας και βαριούνται εύκολα, οπότε κάντε τους να δουλέψουν στον εγκέφαλό τους! Κάντε συνδυαστικές προπονήσεις με φυσικές προπονήσεις για να διατηρήσετε τη ρουτίνα φρέσκια και ενδιαφέρουσα τόσο για εσάς όσο και για το σκυλί σας.

Τεριέ

Από το μικρό Cairn έως το μεγαλύτερο Airedale, τα σκυλιά τεριέ είναι γενικά γεμάτα χαρισματικά σκυλιά. Αν και έχουν σημαντικές απαιτήσεις άσκησης, αυτά τα σκυλιά είναι μικρότερα από τα αγέλης και τα αθλητικά σκυλιά και μπορούν να κάνουν αρκετή καθημερινή άσκηση στην αυλή. Αλλά θα πρέπει να κάνουν άσκηση τουλάχιστον 60 λεπτά καθημερινά.

Κυνηγόσκυλα

Η ομάδα κυνηγόσκυλων είναι πολύ διαφορετική και περιλαμβάνει τους οπτικούς κυνηγούς και τους κυνηγούς όσφρησης.

Τα οπτικά κυνηγόσκυλα όπως οι Greyhounds μπορεί να έχουν χαμηλότερες ανάγκες άσκησης, ένα σπριντ που απελευθερώνουν ενέργεια σε γρήγορες εκρήξεις. Αφήστε τους να κάνουν μερικές σκληρότερες προπονήσεις σπριντ την εβδομάδα.

Οι κυνηγοί μυρωδιάς έχουν υψηλότερες ανάγκες άσκησης, παρόμοια με τους σκύλους αγέλης και τα αθλητικά σκυλιά.

Ράτσες παιχνιδιού και Brachycephalic σκύλοι

Πολλές φυλές εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των Poodles, Chihuahuas και Maltese. Παρόλο που αυτά τα cuties είναι μικρότερα από τα υπόλοιπα, χρειάζονται ακόμα άσκηση! Έχουν τάση προς την παχυσαρκία και συχνά δεν έχουν το επίπεδο της καθημερινής δραστηριότητας που χρειάζονται. Μπορούν, ωστόσο, να κάνουν σημαντική άσκηση σε πολύ μικρότερη περιοχή.

Τα σκυλιά με “στριμωγμένο πρόσωπο” (brachycephalic), όπως το Pug και τα μπουλντόγκ, δεν δημιουργήθηκαν για μαραθώνιο. Ένα κοντό ρύγχος και ένα ρυτρωμένο πρόσωπο μπορεί να είναι ακαταμάχητο, αλλά εμποδίζουν τη ροή του αέρα και θέτουν αυτά τα σκυλιά σε κίνδυνο υπερθέρμανσης και στέρησης οξυγόνου.

Μετεωρολογικές εκτιμήσεις

Οι καιρικές συνθήκες είναι μια σημαντική εκτίμηση για όλα τα σκυλιά, όχι μόνο για τους Brachycephalics. Τα σκυλιά μπορούν επίσης να είναι θύματα κρυοπαγήματος ή θερμοπληξίας. Εάν ζείτε σε χιονισμένες περιοχές, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τα πόδια των σκύλων σας μετά από μια εκδρομή για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση χιονιού και αλατιού. Τα σκυλιά με λεπτό τρίχωμα μπορεί να επωφεληθούν από ένα ωραίο παλτό σκύλου ή hoodie τους πιο κρύους μήνες. Το καλοκαίρι, τα πόδια μπορούν επίσης να καταστραφούν σε θερμή άσφαλτο ή λειαντικές επιφάνειες όπως η αμμώδης ακτή. Σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, είναι σημαντικό να διατηρείτε το σκυλί σας ενυδατωμένο. Φέρτε μαζί ένα μικρό μπολ για σκύλους και γεμίστε το από το δικό σας μπουκάλι νερό.

Προτεινόμενες δραστηριότητες

Φυσικές δραστηριότητες: Υπάρχουν ποικίλοι διαφορετικοί τρόποι για τη φθορά του υπερβολικά ενεργητικού σκύλου. Το Fetch είναι ένας καταπληκτικός τρόπος εξάντλησης ενός σκύλου με ελάχιστη απόδοση της δικής σας ενέργειας και η χρήση ρακέτας τένις καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την κούραση του σκύλου. Το κολύμπι είναι ένας φανταστικός τρόπος για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης χωρίς τους κινδύνους των επαναλαμβανόμενων επιπτώσεων. Μπορεί επίσης να θέλετε να ξεκινήσετε με ένα γιλέκο για σκύλους, ειδικά εάν βρίσκεστε μακριά από την ακτή, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε πάντα ένα γιλέκο όταν κάνετε βαρκάδα με το σκυλί σας. Επιπλέον, είναι εύκολο να προσθέσετε άσκηση στην ημέρα του σκύλου σας με απλά παιχνίδια τρεξίματος.

Ψυχικές ασκήσεις: Ένα καλό παιχνίδι εγκεφάλου μπορεί να είναι εξίσου κουραστικό με μια μεγάλη πεζοπορία. Μερικά σκυλιά απολαμβάνουν ένα παιχνίδι τροφίμων, όπως το Κονγκ. Αυτά τα παιχνίδια απαιτούν από το σκυλί να χτυπήσει το παιχνίδι γύρω για να κάνει το φαγητό να πέσει από μικρές τρύπες. Μπορούν να γεμιστούν με μικρές λιχουδιές με χαμηλές θερμίδες, φυστικοβούτυρο ή ακόμη και κομμάτια κροκέτας. Εάν το σκυλί σας οδηγείται με την μυρωδιά, μπορεί να απολαύσει την αναζήτηση κομματιών φαγητού ή λιχουδιών κρυμμένων σε όλο το σπίτι ή χρησιμοποιώντας ένα χαλί.

Η άσκηση του σκύλου σας βοηθά στον έλεγχο του βάρους και διατηρεί ένα υγιές σώμα και μυαλό. Θυμηθείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας στο κατοικίδιο ζώο σας, να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του και να διατηρήσετε την ασφάλεια. Κρατήστε αφοσιωμένο, το σώμα και το μυαλό του και θα διαπιστώσετε ότι μοιράζεστε το σπίτι σας με έναν εκπληκτικό γούνινο φίλο.

Πηγή

0
1+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest