fbpx
Ώρα παραμονής στο κλουβί
Πριν από 3 μήνες

Πόση ώρα μπορείτε να αφήσετε το σκυλί σας στο κλουβί;

«Πόσο καιρό μπορεί να είναι ένας σκύλος σε κλουβί;» – Αυτό είναι πιθανώς κάτι που ανησυχούν συχνά οι νέοι γονείς σκύλων (ειδικά εκείνοι που εργάζονται). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κιβώτιο είναι εργαλείο, ενώ ο σκύλος σας μαθαίνει ακόμα κάποιες απαραίτητες εθιμοτυπίες.

Αλλά, πόσο καιρό στο κιβώτιο είναι πολύ; Μπορείτε να αφήσετε το σκυλί σας στο κλουβί για μια ολόκληρη μέρα ενώ εργάζεστε; Πόσο καιρό πρέπει να είναι ένα κουτάβι στο κλουβί; Μήπως αφήνοντας στη δημιουργία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχή του σκύλου;

Πόσο καιρό πρέπει να είναι ένα σκυλί σε ένα κλουβί;

Εάν πρέπει να μείνετε μακριά από το σπίτι για πολλές ώρες λόγω εργασίας ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, είναι εντάξει να αφήσετε τον ενήλικο, υγιή σκύλο σας στο κλουβί για περίπου επτά ή οκτώ ώρες. Ωστόσο, φροντίστε πρώτα να κάνετε την εκπαίδευση του κλουβιού όταν είναι μικρό.

Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό απλώς ωθεί το όριο και μπορεί να οδηγήσει σε κάτι που δεν θέλετε να συμβεί. Ο σκύλος μπορεί να υποφέρει από αφυδάτωση ή προβλήματα αρθρώσεων.

Δεδομένου ότι τα κλουβιά συχνά δεν είναι αρκετά ευρύχωρα, τα σκυλιά δεν μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο εσωτερικό και μπορεί να έχουν αλλοίωση των μυών.

Προσθέστε σε αυτό το γεγονός ότι, το να βρίσκεστε στο ίδιο σημείο για πολλές ώρες οδηγεί σε πλήξη και ο σκύλος μπορεί να πάθει κατάθλιψη ή να έχει άγχος.

Ωστόσο, αυτή είναι απλώς μια εκτίμηση. Διότι, πόσο καιρό πρέπει να είναι ένας σκύλος σε ένα κλουβί εξαρτάται από την ηλικία και την κατάστασή του. Ένας εκπαιδευμένος σκύλος μπορεί να μείνει μέσα για πολλές ώρες εύκολα, αλλά ένα κουτάβι μπορεί να είναι ανήσυχο αμέσως μετά από 30 λεπτά ή μια ώρα.

Ομοίως, ορισμένα σκυλιά μπορούν να μείνουν σε ένα κλουβί για οκτώ ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά η περίοδος μειώνεται δραστικά σε τέσσερις ή πέντε ώρες, το μέγιστο, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πόσος χρόνος πρέπει να ξοδεύει ένα κουτάβι σε ένα κλουβί;

Ένα κουτάβι ηλικίας 8-10 εβδομάδων θα πρέπει ιδανικά να βρίσκεται στο κλουβί για περίπου μία ώρα. Καθώς μεγαλώνουν, ο χρόνος για τα κουτάβια αυξάνεται, ανάλογα με το πόσο καλά εκπαιδευμένο είναι.

Ένα κουτάβι ηλικίας πέντε μηνών μπορεί να προσαρμοστεί στο κλουβί για περίπου τέσσερις έως έξι ώρες (το μέγιστο).

“Πόσος χρόνος πρέπει να ξοδεύει ένα κουτάβι σε ένα κλουβί;” – Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα απαιτεί μια υποκειμενική προσέγγιση.

Σε σύγκριση με τα ενήλικα σκυλιά, τα κουτάβια μπορούν να περάσουν λιγότερες ώρες στο κλουβί. Είναι νέοι και ενθουσιασμένοι, θέλουν να είναι πιο δραστήριοι και τείνουν εύκολα να νιώθουν ανήσυχοι ενώ βρίσκονται μέσα.

Εκτός από αυτό, δεδομένου ότι τα κουτάβια εξακολουθούν να εκπαιδεύονται σε γιογιό, χρειάζονται συχνότερα διαλείμματα στο μπάνιο. Δεν έχουν τον έλεγχο ενός ενήλικα σκύλου στην κύστη τους. Έτσι, το να βρίσκεσαι σε κλουβί είναι πιο δύσκολο για αυτά.

Μερικές φορές, απλά τους λείπετε και δεν μπορούν να μείνουν μακριά! Λοιπόν, ναι, μην αφήνετε ένα κουτάβι σε ένα κλουβί για πολύ καιρό.

Μπορώ να αφήσω στο κλουβί το σκυλί μου για 12 ώρες;

Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να αφήσετε το σκυλί σας στο κλουβί για 12 ώρες συνεχόμενες. Είναι εντελώς σκληρό και ανθυγιεινό για τον σκύλο.

Η υπερβολή όλων είναι κακή. Και αυτό ισχύει και για τα σκυλιά που παραμένουν στα κιβώτια.

«Μπορώ να το αφήσω στο κλουβί για 12 ώρες;» – Λοιπόν, θεωρητικά μπορείτε, αλλά πρακτικά δεν μπορείτε!

Το να αφήσετε το σκυλί σας στο κλουβί για πολύ καιρό μπορεί να οδηγήσει σε φόβο του κλουβιούυ ή ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα σκυλιά μπορεί να έχουν άγχος και κατάθλιψη και μπορεί να έχουν δυσκολία να ακολουθήσουν τις εντολές.

Το να κάνεις το σκύλο σου για ασυνήθιστα μεγάλες ώρες, όπως 12-18 ώρες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύξουν οργή για το κλουβί, ζητήματα συμπεριφοράς όπως το σκυλί που κλαίει στο κλουβί και ένα ορισμένο φόβο.

Και, εάν μείνετε έξω για πολλές ώρες αφήνοντας το σκυλί σας για πολλές ώρες στο κλουβί, μπορεί να υποφέρουν από απροσδόκητη αφυδάτωση ή μυϊκά και αρθρικά προβλήματα επίσης.

Συμπερασματικά

Τα σκυλιά είναι υπέροχοι σύντροφοι. Είναι πιστοί και ειλικρινείς. Το κλουβί που εκπαιδεύει καλά το σκυλί σας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του να είστε γονέας κατοικίδιων ζώων.

Θα πρέπει να ερευνήσετε το Διαδίκτυο για λύσεις σε κοινά ζητήματα, όπως πώς να σταματήσετε το γαβγμό του σκύλου σε ένα κλουβί ή πώς να εκπαιδεύσετε το κουτάβι σας να είναι σε κλουβί χωρίς να ανησυχεί.

Δεν πρέπει πάντα να είναι δύσκολο να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας να μείνει στο κλουβί.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *