fbpx
Αφήνετε την γάτα σας μόνη στο σπίτι; Πόσο χρόνο μπορείτε να την αφήσετε.
Πριν από 1 μήνα

Αφήνετε την γάτα σας μόνη στο σπίτι; Πόσο χρόνο μπορείτε να την αφήσετε.

Μια γάτα έχει τη φήμη ότι είναι μοναχικό πλάσμα, αλλά όποιος έχει ξέρει ότι δεν είναι απολύτως αλήθεια. Στην πραγματικότητα, μερικές γάτες είναι κοινωνικές πεταλούδες που τους αρέσει να συντηρούνται ανά πάσα στιγμή! Οι γάτες σχηματίζουν ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους και τους συντρόφους τους και μπορεί να στενοχωρηθούν ή να μείνουν μοναχικοί εάν μείνουν μόνες τους για πολύ καιρό.

Φυσικά, κάθε γάτα είναι διαφορετική. Υπάρχουν όμως ορισμένες αποδεκτές οδηγίες για το πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε μια γάτα σπίτι μόνη της. Διαβάστε παρακάτω για να απαντήσετε στην ερώτηση: πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε μια γάτα μόνη;

Μπορεί η γάτα μου να μείνει μόνη στο σπίτι ενώ εργάζομαι;

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν γάτα για κατοικίδιο αντί για σκύλο, επειδή οι γάτες είναι γνωστό ότι είναι πιο αυτόνομες. Και όσον αφορά τη διαμονή στο σπίτι μόνη κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι αλήθεια: οι γάτες μπορούν να είναι μόνες για περισσότερο από τους σκύλους. Σε τελική ανάλυση, η “τουαλέτα” τους είναι σε εσωτερικό χώρο, οπότε δεν χρειάζονται κάποιον να τους βγάλει για μια βόλτα!

Σε γενικές γραμμές, οι ενήλικες γάτες είναι ότι μένουν μόνες στο σπίτι για 8-12 ώρες. Αλλά οι γάτες μπορούν να βαρεθούν και να νιώσουν μοναξιά ακόμη και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας τρόπος για να βοηθήσετε; Ψυχαγωγία! Όταν βγαίνετε για την ημέρα, αφήστε μερικά ασφαλή παιχνίδια και δραστηριότητες εμπλουτισμού για να παίξουν. Θα μπορούσατε ακόμη και να αφήσετε το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση σε έναν χαλαρωτικό σταθμό με χαμηλή ένταση.

Μπορώ να αφήσω τη γάτα μου μόνη τη νύχτα;

Γενικά, οι κτηνίατροι λένε ότι είναι εντάξει να αφήσετε τη γάτα σας μόνη για έως και 24 ώρες κάθε φορά. Εφόσον έχουν καθαρό κιβώτιο απορριμμάτων, πρόσβαση σε γλυκό νερό και ένα πλήρες γεύμα πριν φύγετε, θα πρέπει να είναι καλά για μια μέρα. Όμως περισσότερο από αυτό, τις πιέζει.

Εάν πρόκειται να φύγετε για περισσότερες από μία νύχτες, κανονίστε έναν φίλο ή τον pet keeper να επισκεφτεί τη γάτα σας, να μαζέψετε το κουτί και να ανανεώσετε τα μπολ με φαγητό και νερό. Σκεφτείτε το με αυτόν τον τρόπο: θα θέλατε να κολλήσετε σε ένα δωμάτιο με παλιό φαγητό, βρώμικο νερό και μια φραγμένη τουαλέτα; Σίγουρα δεν όχι. Και δεν είναι δίκαιο να βάλετε τη γάτα σας.

Ακόμα πιο ανησυχητικό από τη βρωμιά είναι η πιθανότητα ξαφνικής ασθένειας ή τραυματισμού. Οι γάτες μπορούν να μπουν σε μπελάδες. Απλώς σκεφτείτε την αναταραχή που προκαλούν όταν είστε σπίτι για επίβλεψη! Και μια ξαφνική ασθένεια ή κατάσταση όπως η απόφραξη των ούρων μπορεί να γίνει σοβαρή γρήγορα (πηγή).

Η ηλικία κάνει τη διαφορά

Τα γατάκια και οι ηλικιωμένες γάτες είναι ευάλωτα και μπορεί να χρειαστούν περισσότερη φροντίδα όταν τα αφήσετε μόνα.

Τα γατάκια ηλικίας 3-6 μηνών χρειάζονται γενικά τρεις τροφές την ημέρα, κάθε 4-6 ώρες περίπου. Επιπλέον, τα γατάκια είναι φοβερά περίεργα και μπορεί να προσπαθήσουν να ανέβουν στις κουρτίνες ή να φάνε κάτι που δεν θα έπρεπε ενώ είστε μακριά. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε σε ένα δωμάτιο χωρίς αντικείμενα για ζημιές, αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να ζητήσετε από κάποιον να το ελέγξει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όσο για τις μεγαλύτερες γάτες, μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητες σε αλλαγές στη ρουτίνα. Το άγχος μπορεί να μετατραπεί σε ασθένεια σε ένα μεγαλύτερο γατάκι. Επιπλέον, οι ηλικιωμένες γάτες μπορεί να χρειάζονται επιπλέον τροφές ή φάρμακα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για αυτούς τους λόγους, οι ηλικιωμένες γάτες δεν πρέπει να μένουν μόνες τη νύχτα.

Βοηθήστε τη γάτα σας να παραμένει απασχολημένη όσο είστε μακριά.

Εάν πρόκειται να αφήσετε τη γάτα σας μόνη για περισσότερες από λίγες ώρες, μπορείτε να την ρυθμίσετε για επιτυχία ενώ έχετε φύγει. Τροφοδοτήστε τους ένα γεύμα λίγο πριν φύγετε και ανανεώστε το μπολ με νερό πριν βγείτε από την πόρτα. Τέλος, αφήστε τα με ένα καθαρό δοχείο με άμμο για την τουαλέτα τους.

Ω, και μην ξεχάσετε τη διασκέδαση! Ένας τρόπος για να χαλαρώσουν μόνεε στο σπίτι οι γάτες είναι με παιχνίδια, ξύστρες και άλλες μορφές εμπλουτισμού για να τις κρατήσετε απασχολημένες. Παιχνίδια “μόνο για παιχνίδι” όπως αφράτες μπάλες, μπάλες με τσαλακωμένο / κροτάλισμα και ποντίκια catnip προσφέρουν διασκέδαση και απόσπαση της προσοχής όταν λείπετε. Μπορείτε επίσης να αφήσετε την τηλεόραση σε χαμηλή ένταση με ένα πρόγραμμα φύσης σε λειτουργία.

Εάν η γάτα σας είναι εξαιρετικά περίεργη ή άτακτη, δημιουργήστε ένα χώρο «ασφαλές για γάτες» ενώ βρίσκεστε μακριά. Τα μπάνια και τα δωμάτια πλυντηρίων κάνουν επίσης υπέροχα δωμάτια γάτας. Ρυθμίστε τα με ένα κουτί απορριμμάτων, φαγητό, νερό και αρκετά παιχνίδια για να τα κρατήσετε απασχολημένη μέχρι να φτάσετε στο σπίτι.

Πως μπορεί να βοηθήσει ένας Pet Keeper;

Όπως αναφέρθηκε, είναι εντάξει να αφήσετε τη γάτα σας μόνη για μέρος της μέρας ή για μια μέρα ολόκληρη. Αλλά είναι έξυπνο να προετοιμαζόμαστε για καθυστερήσεις και έκτακτες ανάγκες. Τι γίνεται αν υπάρχει μια χιονοθύελλα, ή το αυτοκίνητό σας σπάσει ή κάτι άλλο σας εμποδίζει να φτάσετε στο σπίτι εγκαίρως για το βραδινό γεύμα της γάτας σας; Ακόμα κι αν σκοπεύετε να είστε σπίτι για τη γάτα σας, τα σχέδια μπορούν να αλλάξουν.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι πιο μοναχικές γάτες χρειάζονται κάποιον να τις κάνει check in μία φορά την ημέρα. Ένας αξιόπιστος Pet Keeper μπορεί να δώσει στη γάτα σας τη φροντίδα που έχουν συνηθίσει ενώ έχετε φύγει. Για ορισμένες γάτες, αρκεί μια γρήγορη στάση για να μαζέψετε το κουτί απορριμμάτων και να ανανεώσετε τα μπολ με φαγητό και νερό. Άλλες γάτες μπορούν να επωφεληθούν από μια μακρύτερη επίσκεψη με μια συνεδρία παιχνιδιού και πολλά χάδια.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest