fbpx
Σ’αγαπώ στην γλώσσα της γάτας: 8 τρόποι να το πεις
Πριν από 2 μήνες

Σ’αγαπώ στην γλώσσα της γάτας: 8 τρόποι να το πεις

Πως όμως είναι η γλώσσα της γάτας;

Λέτε “Σ ‘αγαπώ” δυνατά στη γάτα σας; Φαίνεται να μην καταλαβαίνουν. Φυσικά, τα τρόφιμα και τα γλυκά βοηθούν να δείξετε τη γάτα σας το ενδιαφέρον σας. Αλλά για να πούμε πραγματικά “σ ‘αγαπώ”, βοηθά να μιλήσει τη γλώσσα τους.

Οι γάτες επικοινωνούν μέσω της μυρωδιάς, της γλώσσας του σώματος και της σωματικής επαφής. Με άλλα λόγια, καταλαβαίνουν τις ενέργειές σας καλύτερα από τα λόγια σας. Με αυτό κατά νου, εδώ είναι έξι προτάσεις για τρόπους να πω “Σ ‘αγαπώ” στη γάτα σας.

Χαϊδέψτε τις όπως τους αρέσει

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο ευαίσθητες είναι οι γάτες; Διαφορετικές γάτες έχουν διαφορετικές προτιμήσεις για το πώς να τις χειριστούν. Για να πείτε στη γάτα σας ότι την αγαπάτε, σέβαστείτε τα φυσικά τους όρια.

Ίσως η γάτα σας να της αρέσει ένα χαϊδεμα στο πηγούνι ή σε ένα έντονο τρίψιμο. Ή ίσως δεν τους αρέσει να τις χαϊδεύουν καθόλου, αλλά είναι ικανοποιημένοι να καθίσετε δίπλα σας στον καναπέ. Δώστε προσοχή στο πώς η γάτα σας αντιδρά όταν την χαϊδεύετε σε διάφορα μέρη του σώματός της. Όταν αντιδρούν ήρεμα και με αγάπη, έχετε βρει το γλυκό σημείο!

Ταράχτε τις στο παιχνίδι

Τα catnip ποντίκια είναι διασκέδαση μιας γάτας, αλλά δεν ενθαρρύνουν τη σύνδεση μεταξύ των δύο σας. Μπορείτε να πείτε “σ ‘αγαπώ” μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι που εμπλέκει τον εσωτερικό θηρευτή τους. Δοκιμάστε μια περίοδο 10-15 λεπτών με ένα διαδραστικό παιχνίδι ραβδιού. Ως μπόνους, το διαδραστικό παιχνίδι είναι εξαιρετική άσκηση για τη γάτα σας.

Για τις γάτες που δεν είναι μεγάλες φαν των αγκαλιών, το παιχνίδι είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να τις δεσμεύσει. Και για τις γάτες που τους αρέσει να αγκαλιάζουν, ένα σοβαρό παιγνίδι θα τους κουράσει και θα τους κάνει έξτρα-αγαπησιάρες. Win-win!

Δώστε τους ένα μέρος να κρύβονται

Το να προσφέρετε στη γάτα σας ένα μέρος για να κρυφτεί μπορεί να ακούγεται αντίθετο στο να πείτε «Σ ‘αγαπώ». Αλλά αυτό αφορά μόνο το να τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς και η ασφάλεια είναι ένα σημαντικό μέρος της αγάπης. Ένα δέντρο γάτας με ένα κρυφό διαμέρισμα, ένα ψηλό παραθύρο ή ένα άνετο σπιτάκι προσφέρει άνεση και χαλάρωση στη γάτα σας. Οι γάτες αγχώνονται ευκολα από διαταραχές στο περιβάλλον τους, οπότε είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι έχουν ένα κρησφύγετο όπου αισθάνονται ασφαλείς.

Μόλις η γάτα σας έχει ένα κρυφό μέρος, φροντίστε να σέβεστε τον χρόνο που περνάνε μόνες τους. Μπορείτε να τους δείξετε τόση στοργή όταν είναι έτοιμοι να κάνουν παρέα, αλλά αν κοιμούνται στην κρυφή τρύπα τους, αφήστε τους να είναι. Μερικές φορές, ο καλύτερος τρόπος να πεις “σ ‘αγαπώ” στη γλώσσα γάτας είναι να της δώσεις χώρο.

Πηγαίνετε για ένα αργό βλεφάρισμα

Στη γλώσσα της γάτας, ένα σκληρό, άμεσο βλέμμα θεωρείται απειλή. Από την άλλη πλευρά, ένα απαλό βλέμμα και ένα χαλαρό σήμα αναλαμπής χαλάρωσης και ασφάλειας. Μπορείτε να πείτε “σ ‘αγαπώ” στη γάτα σας κοιτάζοντας τα με χαλαρά μάτια και χαμηλώνοντας αργά τα βλέφαρά σας. Η αντίσραση της γάτας σας μπορεί να είναι να σας προσφέρει μια αργή αναλαμπή σε αντάλλαγμα, ενημερώνοντάς σας ότι σας αγαπούν επίσης!

Δώστε της μερικά ελαφρά χτυπηματάκια στο κεφάλι

Πόσο συχνά πειράζετε το κεφάλι μιας γάτας; Δεν είναι απλώς ένα σημάδι σωματικής αγάπης – όταν η γάτα σας “βγαίνει”, αποθέτει φερομόνες από μυρωδιές αδένες στο κεφάλι της. Και για τις γάτες, η σήμανση με άρωμα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να δείξει ότι κάτι, ή κάποιος, είναι ασφαλές.

Όταν η γάτα σας “σας σηματοδοτεί”, επιδεικνύουν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης. Και παρόλο που δεν έχετε τους ίδιους αδένες μυρωδιάς για να αποθέσετε φερομόνες στη γάτα σας, παίρνουν το άρωμά σας όταν χτυπάτε τα κεφάλια. Η κοινή χρήση αρώματος είναι ένας άλλος τρόπος να πείτε «σ ‘αγαπώ» στη γάτα σας.

Αφήστε να σας μυρίσουν και να σας γλείψουν

Οι γάτες δεν αφήνουν πίσω τους τη μυρωδιά τους. Παίρνουν επίσης μυρωδιές από το περιβάλλον και άλλα πλάσματα, και αυτό περιλαμβάνει και εσάς! Επιτρέποντας στη γάτα σας να σας μυρίζει, λέτε “ας γνωριστούμε”.

Το γλείψιμο είναι παρόμοιο – οι γάτες μπορούν να πάρουν πολλές πληροφορίες μέσω της γεύσης. Επιπλέον, το γλείψιμο είναι σημάδι αγάπης. Μπορείτε να ενθαρρύνετε τη σύνδεση δίνοντας στη γάτα σας μια κουβέρτα ή ένα φορεμένο μπλουζάκι με το άρωμά σας πάνω της. Για μερικές γάτες, τίποτα δεν λέει “Σ ‘αγαπώ” σαν ένα “βρώμικο πλυντήριο”.

Το άρωμα είναι επίσης ένας καλός τρόπος να χαιρετίσετε μια νέα γάτα της οποίας την αγάπη ελπίζετε να κερδίσετε. Πριν πάτε για ένα κατοικίδιο, δώστε τους κάτι με τη μυρωδιά σας και δώστε τους αρκετό χρόνο για να το ελέγξουν. Ένα καπέλο ή παπούτσι είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μόλις το μυρίσουν, τότε δώστε το χέρι σας για να μυρίσουν. Εάν είναι έτοιμοι για χάδια, θα σας ενημερώσουν τρίβοντας το πρόσωπό τους στο χέρι σας.

Δώστε τους λιχουδιές

Η εκπαίδευση με επιβραβεύσεις δεν είναι μόνο για σκύλους! Οι γάτες ανταποκρίνονται επίσης στην ανταμοιβή για καλή συμπεριφορά. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε την εκπαίδευση “κλικ” σε μια γάτα, να τους διδάξετε να συμπεριφέρονται σε καλή συμπεριφορά.

Όταν η γάτα σας κάνει κάτι καλό, κάντε έναν γρήγορο ήχο «κλικ» και δώστε του μια απόλαυση. Η εκπαίδευση ενθαρρύνει τη σύνδεση μεταξύ των γατών και των ανθρώπων τους. Και φυσικά, τίποτα δεν λέει “Σ ‘αγαπώ” σαν μια νόστιμη λιχουδιά!

Απλά μην δίνεται υπερβολικές λιχουδιές στη γάτα σας – διατηρώντας την υγιή είναι ένας άλλος τρόπος για να δείξετε αγάπη.

Περάστε χρόνο ποιότητας μαζί

Ο καλύτερος τρόπος να πείτε “σ ‘αγαπώ” στη γάτα σας είναι να τους κρατήσετε ευτυχισμένη, υγιή και ασφαλή. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό – πέρα από το προφανές φαγητό, το καταφύγιο και την κτηνιατρική φροντίδα – είναι να περνάτε χρόνο μαζί τους κάθε μέρα. Αγκαλιάστε τα, παίξτε μαζί τους ή κοιμηθείτε δίπλα τους για να τους ενημερώσετε ότι σας ενδιαφέρεί να είναι καλά.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest