fbpx
Σκύλος: 9 πράγματα που θα βελτιώσουν την ζωή σου
Πριν από 1 μήνα

Σκύλος: 9 πράγματα που θα βελτιώσουν την ζωή του

Ο σκύλος σου μπορεί να έχει μια καλύτερη ζωή;

Η Mikkel Becker, εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια σκύλων, μίλησε στο Moderndog, και ανέφερε 9 πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε την ζωή των σκύλων μας.

Η Mikkel χρησιμοποιεί στρατηγικές θετικής ενίσχυσης και κατάρτισης που δεν βασίζονται στη δύναμη. Βασίζονται στη θεωρία επιστημονικής μάθησης για να βοηθήσουν τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους τους να ζήσουν καλύτερες ζωές μαζί μέσω της ευγενικής εκπαίδευσης και της δημιουργίας δεσμών. Διαβάστε παρακάτω για τις κορυφαίες συμβουλές για την εκπαίδευση σκύλων.

 1. Ταϊστε τον σκύλο σας με παζλ τροφίμων και προσφέρετε παραγωγικά μασήματα για να κρατήσετε το μυαλό, τα δόντια και το σώμα του σκύλου σας απασχολημένο και χαρούμενο.
 2. Να έχετε προβλέψιμες ρουτίνες στις οποίες μπορεί να βασιστεί το σκυλί σας. Ενώ οι ακριβείς χρόνοι μπορούν να κάμπτονται, το να έχετε κάποια ρουτίνα για την ημέρα του σκύλου σας είναι σημαντικό για να δώσετε στο σκυλί σας κάποια μορφή ελέγχου και προβλεψιμότητας για αυτό που μπορούν να περιμένουν, όπως δύο φορές την ημέρα σίτιση, δύο φορές την ημέρα βόλτα, χρόνος παιχνιδιού το βράδυ , και ούτω καθεξής.
 3. Προσφέρετε στον σκύλο σας χρόνο για να παίξετε και να εξερευνήσετε ελεύθερα χωρίς το λουρί σε ασφαλείς περιφραγμένες περιοχές όπως τα πάρκα σκύλκων. Ενώ το πάρκο σκύλων δεν είναι βέβαια πάντα το κατάλληλο για όλα τα σκυλιά και ενώ οι περιφραγμένες περιοχές είναι σπάνιες για ορισμένα σκυλιά, μπορείτε να βρείτε ήσυχες περιοχές με χώρο και ασφάλεια να αφήσετε τον σκύλο σας να παίξει ελεύθερος, ΠΑΝΤΑ με πολύ προσοχή. Πάντως όλο και περισσότεροι Δήμοι δημιουργούν πάρκα σκύλων για τους μικρούς μας φίλους.
 4. Εναλλάξτε τα παιχνίδια του σκύλου σας. Τα σκυλιά είναι οπαδοί της καινοτομίας. Το να αλλάζετε συχνά τα παιχνίδια τα διατηρούν φρέσκα, ενδιαφέροντα και ελκυστικά.
 5. Σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ανταμείψετε περισσότερες από τις συμπεριφορές που σας αρέσουν (όπως ευγενική αναμονή στην πόρτα αντί να ορμάει κλπ). Πολύ συχνά αγνοούμε την καλή συμπεριφορά που θέλουμε και δίνουμε προσοχή μόνο στον σκύλο όταν είναι «κακός». Μπορούμε να ενθαρρύνουμε και να χτίσουμε την επιθυμία του σκύλου μας να κάνει περισσότερες από τις καλές συμπεριφορές που θέλουμε σημειώνοντας και ενισχύοντας τη θετική συμπεριφορά που μπορεί να αγνοεί. Όσο περισσότερο ενισχύουμε την καλή συμπεριφορά χρησιμοποιώντας πράγματα που απολαμβάνει ο σκύλος μας (λιχουδιές, παιχνίδι ή χάιδεμα για το ιδιαίτερα στοργικό σκυλί), τόσο πιο πιθανό θα είναι να απολαύσουμε την ηρεμία και την ησυχία με τον σκύλο μας.
 6. Είναι σημαντικό να σεβαστείτε το σκυλί σας για το σκυλί που είναι. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να έχουμε ένα Golden Retriever με την επιθυμία να έχουμε ένα σκυλί που να είναι ήρεμο, πιστό και υπάκουο ανταποκρινόμενο. Όμως ένα Golden Retriever είναι ένα πολύ ενεργητικό σκυλί. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Και ακόμη και σε ράτσες ή γέννες κουταβιών που γίνονται από εκτροφείς για αυτό το θέμα, είναι πιθανό να υπάρχουν τεράστιες διαφορές στην προσωπικότητα και το επίπεδο ενέργειας. Αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενοι τα σκυλιά μας για τα μοναδικά “άτομα” που είναι -αντί να προσπαθούμε να τα προσαρμόσουμε στα σκυλιά που θέλουμε να είναι – είναι πολύ πιο πιθανό να καταλήξουμε πιο ευτυχισμένοι μακροπρόθεσμα. Και αυτό το ξέφρενο Golden Retriever πιθανότατα έχει μερικά πολύ ειδικά ταλέντα που ίσως να μην καταλάβετε καν.
 7. Εξετάστε το ενδεχόμενο να περπατήσετε το σκύλο σας με ένα μπροστινό κλιπ ή πλεξούδα πολλαπλών εξαρτημάτων (ένα με επιλογές για κλιπ είτε στο στήθος και στην πλάτη ή και στα δύο) αντί για ένα κανονικό κολάρο. Όχι μόνο είναι πιο πιθανό να είναι άνετο και να ασκεί λιγότερη πίεση στο λαιμό και στον αεραγωγό του σκύλου, αλλά είναι πιθανό να αυξήσει τον κατευθυντικό έλεγχο του πού κινείται ο σκύλος και να αποτρέψει φυσικά το τράβηγμα, ωφελώντας τόσο τα σκυλιά όσο και τους ανθρώπους τους.
 8. Δημιουργήστε ένα “φρούριο” χωρίς φόβο στο σπίτι σας. Αυτός είναι ένας χώρος που μοιάζει με Zen που είναι γεμάτος χαλαρωτικά στοιχεία για να βοηθήσει το σκυλί σας να χαλαρώσει, όπως ένα άνετο κρεβάτι, παιχνίδια, παζλ για φαγητό, καθώς και είδη χαλάρωσης, όπως αραιωμένα αρώματα λεβάντας ή χαμομηλιού, καθώς και χαλαρωτική μουσική (όπως reggae, κλασική μουσική και soft rock). Αυτό μπορεί να είναι ένα συγκεκριμένο δωμάτιο στο σπίτι, ένας περιφραγμένος χώρος ή ένας ανοιχτός χώρος του σπιτιού – απλώς τοποθετήστε το σε μια περιοχή στην οποία ο σκύλος σας ήδη θέλει να κάθεται.
 9. Ο χειρισμός, η περιποίηση και η υγειονομική περίθαλψη δεν χρειάζεται να είναι αγχωτικοί για τα σκυλιά ή εσάς. Μπορείτε να επενδύσετε στη σωματική και συναισθηματική ευεξία του σκύλου σας, βρίσκοντας μια πιστοποιημένη κτηνιατρική κλινική, groomer και εκπαιδευτή για μια πιο συναισθηματικά προστατευτική, ευτυχισμένη εμπειρία για το κατοικίδιο σας.
0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest