fbpx
Σκύλος και αγαπημένο άτομο : Πως το επιλέγουν;
Πριν από 1 μήνα

Σκύλος και αγαπημένο άτομο : Πως το επιλέγουν;

Όλοι θέλουν να είναι το αγαπημένο άτομο του σκύλου! Εν ολίγοις, όλα αφορούν την κοινωνικοποίηση, την προσοχή, τη θετική σχέση και την προσωπικότητα. Αλλά ας πάμε στις λεπτομέρειες, έτσι και εσείς μπορείτε να γίνετε το αγαπημένο άτομο του σκύλου σας. Ή, ξέρετε, σε περίπτωση που θέλετε απλώς απόδειξη ότι είστε ο πρώτος.

Μερικές φορές, το αγαπημένο άτομο ενός σκύλου δεν είναι πάντα ο κύριος φροντιστής του. Πώς επιλέγουν τα σκυλιά το αγαπημένο τους άτομο; Και είναι δυνατόν να αλλάξουν γνώμη;

Φυσικά, κάθε σκύλος είναι διαφορετικός, αλλά ισχύουν ορισμένες γενικεύσεις. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το πώς τα σκυλιά επιλέγουν τους προτιμώμενους ανθρώπους τους.

Η κοινωνικοποίηση έχει σημασία

Πολλά σκυλιά συνδέονται πιο πολύ με όποιον τους φροντίζει κατά τη διάρκεια της βασικής περιόδου κοινωνικοποίησης, η οποία συμβαίνει μεταξύ γέννησης και έξι μηνών. Σε αυτήν την ηλικία, οι εγκέφαλοι των κουταβιών είναι εξαιρετικά δεκτικοί και οι πρώιμες κοινωνικές εμπειρίες τους τα επηρεάζουν για το υπόλοιπο της ζωής τους. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το κουτάβι σας έχει θετικές αλληλεπιδράσεις με ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, μερών και πραγμάτων.

Για παράδειγμα, τα σκυλιά που δεν εκτίθενται σε άτομα που φορούν καπέλα μπορεί να φοβούνται τα καπέλα αργότερα στη ζωή τους.

Εάν το σκυλί σας ήταν ήδη ενήλικας όταν τα υιοθετήσατε, μην ανησυχείτε: δεν είναι πολύ αργά για να γίνετε το αγαπημένο τους πρόσωπο. Ενώ οι πρώιμες εμπειρίες είναι σημαντικές, η συνεχιζόμενη κοινωνικοποίηση μέσω εμπειριών όπως η φύλαξη σκυλιών, οι ημερομηνίες παιχνιδιού, οι καθημερινές βόλτες και πολλά άλλα έχουν μεγάλη σημασία!

Η προσοχή (και η αγάπη) αυξάνει τον δεσμό

Τώρα, έχω ήδη αποκαλύψει το γεγονός ότι ο σκύλος μου προτιμά κάποιον που δεν είναι ο κύριος φροντιστής του. Αλλά τα περισσότερα σκυλιά τείνουν να συνδέονται με το άτομο που τους δίνει τη μεγαλύτερη προσοχή. Για παράδειγμα, σε μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, ο σκύλος μπορεί να ευνοήσει τον γονέα που γεμίζει το μπολ τους κάθε πρωί και τους παίρνει μια βόλτα κάθε βράδυ.

Επιπλέον, η σωματική αγάπη ενισχύει τον δεσμό μεταξύ σκύλου και ατόμου. Εάν ένα άτομο είναι ασεβές απέναντι σε ένα σκύλο, ο σκύλος θα είναι ανεξάρτητος απέναντί του. Αλλά αν δώσετε στον σκύλο σας πολλά χάδια, συνεδρίες περιποίησης, μασάζ και αγάπη, είναι πιθανό να αναζητήσουν περισσότερα.

Η θετική συσχέτιση είναι το κλειδί

Πέρα από την προσοχή των αγαπημένων τους ανθρώπων, τα σκυλιά παίζουν αγαπημένα ανάλογα με τις ενώσεις. Με άλλα λόγια, όταν ένα άτομο είναι η πηγή καλών πραγμάτων, ο σκύλος σχηματίζει δεσμό.

Όταν το σκέφτεστε, έχει πολύ νόημα. Φυσικά, ένας σκύλος θα αγαπήσει το άτομο που παίζει πάντα την διελκυστίνδα ή του δίνει πολλά από τις αγαπημένες του λιχουδιές. Γνωρίζουν επίσης ότι το άτομο που τα ταΐζει πιο συχνά είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος στη ζωή του!

Από την άλλη πλευρά, τα σκυλιά συχνά αντιδρούν άσχημα σε άτομα με τα οποία έχουν κακούς συσχετισμούς. Οι θετικές συσχετίσεις οδηγούν σε θετικές σχέσεις σκύλου-ανθρώπου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θετική σχέση για να βοηθήσετε στην εκπαίδευση και την κοινωνικοποίηση του σκύλου σας.

Για παράδειγμα, κάθε φορά που κάποιος έρχεται στο σπίτι σας για πρώτη φορά, να τον προτρέπετε να γνωρίσουν τα σκυλιά στην αυλή και να τους δώσουν λιχουδιές. Αυτό δημιουργεί μια άμεση θετική σχέση (νέο άτομο = νόστιμες λιχουδιές) που βοηθά στη διευκόλυνση της εισαγωγής.

Η ανθρώπινη προσωπικότητα και η φυλή σκυλιών παίζουν ρόλο

Έχετε γνωρίσει ποτέ έναν σκύλο που μοιάζει και συμπεριφέρεται σαν το άτομο του; Το ρητό «αρέσει να αρέσει» ισχύει και για σκύλους και ανθρώπους. Τα σκυλιά συχνά επιλέγουν ένα αγαπημένο άτομο που ταιριάζει με το δικό του ενεργειακό επίπεδο και προσωπικότητα. Βρήκα σίγουρα ότι ο πιο επιφυλακτικός, προσεκτικός σκύλος μου είναι πιο στενά συνδεδεμένος  με κάποιον που είναι εσωστρεφής, ενώ ο πιο εξερχόμενος, ενεργητικός σκύλος είναι πολύ προσκολλημένος σε έναν πιο ενεργό άνθρωπο.

Επιπλέον, ορισμένες ράτσες σκύλων είναι πιο πιθανό να συνδέονται με ένα άτομο, καθιστώντας πιο πιθανό ότι το αγαπημένο τους άτομο θα είναι το μόνο άτομο τους. Οι ράτσες που τείνουν να συνδέονται έντονα με ένα άτομο περιλαμβάνουν:

 • Greyhound
 • Shiba Inu
 • Cairn Terrier
 • Basenji

Πώς να γίνετε το αγαπημένο του σκύλου σας

Εάν έχετε την αίσθηση ότι δεν είστε το αγαπημένο άτομο του σκύλου σας, μην απελπιστείτε. Μπορείτε να βελτιώσετε και να αυξήσετε τον δεσμό μεταξύ σας. Ο ευκολότερος (και πιο διασκεδαστικός) τρόπος είναι να αφιερώσετε τουλάχιστον 30 λεπτά συγκεντρωμένου χρόνου μαζί του κάθε μέρα. Αυτό δεν περιλαμβάνει περιπάτους, ώρα στην αυλή ή παρακολούθηση τηλεόρασης μαζί. Ο χρόνος σύνδεσης πρέπει να είναι ενεργός και εστιασμένος.

Ακολουθούν μερικές δραστηριότητες σύνδεσης για να αλληλεπιδράσετε με το σκυλί σας:

 • Παίξτε ανάκτηση, ρυμούλκηση ή απόκρυψη και αναζήτηση.
 • Κάντε προπόνηση. Η εργασία σε νέες δεξιότητες, ή η ενίσχυση παλαιών, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείτε!
 • Δοκιμάστε ένα άθλημα όπως ευελιξία ή flyball όπου εσείς και ο σκύλος σας μπορείτε να συνεργαστείτε ομαδικά.
 • Το φαγητό (σε υγιείς, κατάλληλες ποσότητες) είναι αγάπη. 
 • Στοχεύστε σε υγιείς πηγές πρωτεΐνης με περιορισμένα υλικά πλήρωσης και δοκιμάστε μερικά σπιτικά γεύματα για το σκυλί σας. 
 • Κάντε το γεύμα μια δραστηριότητα συγκόλλησης ενσωματώνοντας την επαφή με τα μάτια.
 • Δώστε στο σκυλί σας μια συνεδρία περιποίησης ή μασάζ.

Η σύνδεση γίνεται φυσικά μεταξύ σκύλων και ανθρώπων που τα αντιμετωπίζουν καλά. Φροντίστε καλά το σκυλί σας, κοινωνικοποιήστε τον, δώστε του θετικές εμπειρίες και σεβαστείτε τη μοναδική του προσωπικότητα. Θα σας ανταμείψει με μια ζωή αγάπης (ακόμα κι αν μερικές φορές ενεργεί πιο ενθουσιασμένος για να δει τον αδερφό σας).

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest