fbpx
Σκύλος και χειμώνας: Το κρύο επηρεάζει το δέρμα του σκύλου σας
Πριν από 4 μήνες

Σκύλος και χειμώνας: Το κρύο επηρεάζει το δέρμα του σκύλου σας

Ο σκύλος κατά τους χειμερινούς μήνες αισθάνεται το κρύο όπως και εσείς

Λόγω του κρύου αέρα έξω και του ζεστού, ξηρού αέρα στο εσωτερικό, καταλαβένεται ότι ο χειμώνας έφτασε για να προκαλέσει καταστροφή στο δέρμα των ανθρώπων και των σκύλων. Παρά το άφθονο τρίχωμα και το πυκνό δέρμα για επιπλέον προστασία, ορισμένα σκυλιά δεν μπορούν ακόμη να αποφύγουν εντελώς τις ατελείωτες επιπτώσεις του χειμώνα στο δέρμα τους.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε ποια μέτρα μπορείτε να πάρετε για να αποτρέψετε και να αντιμετωπίσετε τα χειμερινά προβλήματα του δέρματος για τον μικρό σας φίλο.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα στο δωμάτιο όπου ο σκύλος σας περνά τον περισσότερο χρόνο ή κοιμάται.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία ή την υγρασία έξω, αλλά πιθανότατα μπορείτε να βελτιώσετε την υγρασία μέσα στο σπίτι σας. Ο χειμερινός αέρας είναι φυσικά χαμηλής υγρασίας, τα συστήματα οικιακής θέρμανσης κάνουν τον αέρα πιο στεγνό και και οι άνθρωποι και οι σκύλοι τραβούν την υγρασία στο δέρμα τους. Χρησιμοποιήστε υγραντήρες για να προσθέσετε υγρασία στον αέρα των δωματίων όπου ο σκύλος σας κοιμάται ή περνά τον περισσότερο χρόνο. Και οι δύο θα επωφεληθείτε από την άποψη της λιγότερης ξηρότητας του δέρματος και ενδεχομένως του βελτιωμένου ύπνου.

Κάντε λιγότερα μπάνια στον σκύλο σας τους χειμερινούς μήνες

Τα λιγότερο συχνά μπάνια μπορεί να είναι κατάλληλα κατά τους χειμερινούς μήνες, ειδικά για σκύλους με ευαίσθητο δέρμα. Η χρήση σαμπουάν κατά τη διάρκεια των μπάνιων μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος, τα οποία χρησιμεύουν ως εμπόδιο κατά της απώλειας υγρασίας. Εάν πρέπει να κάνετε μπάνιο το σκύλο σας, μπορεί να αρκεί ένα απλό υδατόλουτρο ή να χρησιμοποιήσετε ένα ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό που κατασκευάζεται ειδικά για σκύλους. Το χλιαρό νερό καθαρίζει τόσο αποτελεσματικά όσο το ζεστό νερό χωρίς να στεγνώνει το δέρμα στον ίδιο βαθμό.

Φυσικά πάντα μπορείτε να πάτε σε έναν Pet Groomer που ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται ο μικρός σας φίλος.

Βουρτσίστε καθημερινά τον σκύλο σας

Εάν το δέρμα του σκύλου σας είναι επιρρεπές σε ξηρότητα κατά τους χειμερινούς μήνες, το καθημερινό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, καθώς και στα θυλάκια των τριχών. Το βούρτσισμα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των χαλαρών τρίχων από το τρίχωμα του σκύλου σας και βοηθά στη διανομή ελαίων του δέρματος, τα οποία είναι ενυδατικά και προστατευτικά.

Προστατέψτε το δέρμα του σκύλου σας από τους κρύους ανέμους του χειμώνα.

Η εσωτερική θέρμανση, ο κρύος αέρας και οι χειμερινοί άνεμοι μπορούν να στεγνώσουν τη μύτη ενός σκύλου, με τον τρόπο με τον οποίο τα χείλη μας σπάζουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Για να καταπραΰνετε και να προστατεύσετε τη μύτη του σκύλου σας, διατηρήστε την ενυδατωμένη με ένα καταπραϋντικό μύτης ή λάδι βιταμίνης.

Ένας άλλος τομέας που χρειάζεται προστασία από το χειμώνα είναι τα πόδια του σκύλου σας. Τα μποτάκια ελαχιστοποιούν την επαφή με παγωμένες επιφάνειες που δεν είναι φιλικές προς τα κατοικίδια και εμποδίζουν το σχηματισμό παγοκυττάρων μεταξύ των ποδιών και των ποδιών. Εάν το σκυλί σας δεν ανέχεται μπότες, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εφαρμόσετε ένα προστατευτικό κερί ποδιού και να ξεπλύνετε τα πόδια του σκύλου σας με ζεστό νερό αμέσως μετά την βόλτα.

Τέλος, δεν έχουν όλα τα σκυλιά ένα παχύ διπλό τρίχωμα για να τα προστατεύσουν από τον χειμώνα. Το ντύσιμο του σκύλου σας με κάποιο ρουχαλάκι όχι μόνο το κάνει πιο στυλάτο, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της θερμότητας του σώματος και πιθανώς μειώνει την ξηρότητα του δέρματος.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *