fbpx
Σκύλος και κρεβάτι: Αν τον αφήνεις να κοιμάται μαζί σου, μπορεί να επηρεάσει την σχέση σου;
Πριν από 8 μήνες

Σκύλος και κρεβάτι: Αν τον αφήνεις να κοιμάται μαζί σου, μπορεί να επηρεάσει την σχέση σου;

Η σχέση που έχει ο σκύλος και ο άνθρωπος εξελίσσεται. Αντί να αναφέρονται στον εαυτό τους ως «ιδιοκτήτες σκύλων», οι άνθρωποι θεωρούν όλο και περισσότερο τους εαυτούς τους ως «γονείς κατοικίδιων». Τα παραδοσιακά όρια αλλάζουν. Μία από αυτές τις αλλαγές; Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα σκυλιά τους να κοιμούνται δίπλα τους στο κρεβάτι.

Λοιπόν, το να ανεβαίνει ο σκύλος σας στο κρεβάτι σας είναι μια καλή ιδέα; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε; Ένας γονέας κατοικίδιων ζώων του 21ου αιώνα θα πρέπει να λάβει υπόψη τους κινδύνους, από τη βασική καθαριότητα έως τα ρομαντικά προβλήματα.

Γιατί λατρεύουμε να κοιμόμαστε με τον σκύλο μας;

Όχι μόνο έχετε ένα sleepover με τον καλύτερο φίλο σας κάθε βράδυ, αλλά είναι σαν ένα μπουκάλι ζεστού νερού που δεν ψύχεται ποτέ: ιδανικό για μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα. Αυτά είναι μόνο δύο από τα ευχάριστα οφέλη του σκύλου σας που κοιμάται στο κρεβάτι. Η τάση είναι σίγουρα εντυπωσιακή. Το AKC αναφέρει στατιστικά στοιχεία για το πού κοιμούνται τα σκυλιά σήμερα:

 • Σε κλουβί: 20%
 • Σε εξωτερικό χώρο: 4%
 • Σε κρεβάτι σκύλου: 17%
 • Διάφορα μέρη σε εσωτερικούς χώρους: 14%
 • Στο κρεβάτι του κηδεμόνα τους: 45%

“Ο σκύλος σας θα πρέπει να μπορεί να παραμείνει στο πάτωμα ενώ βρίσκεστε στο κρεβάτι για τουλάχιστον 10 λεπτά και, στη συνέχεια, θα πρέπει να μπορείτε να προσκαλέσετε το σκυλί σας σύμφωνα με τους όρους σας”

Steve Brooks, Everyday Health

Ένας προστατευτικός σκύλος προσθέτει επίσης μια αίσθηση ασφάλειας. Η εγγύτητά τους μπορεί να δημιουργήσει μια πραγματική ή αντιληπτή αίσθηση ασφάλειας όταν πρόκειται για εισβολείς ή απροσδόκητα προβλήματα τη νύχτα. Ορισμένοι ιδιοκτήτες σκύλων αναφέρουν ότι η ρυθμική αναπνοή του σκύλου τους χρησιμεύει επίσης ως παράγοντας ύπνου που τους βοηθά να ηρεμήσουν και να τους οδηγήσουν στην ονειρική χώρα.

Ο σκύλος σας: Θέματα ύπνου και υπακοής

Το σκυλί σας μπορεί να είναι ανήσυχο και να σας ξυπνήσει, σίγουρα. Αλλά επίσης, μπορεί να διαταράξετε εσείς τον ύπνο του σκύλου σας. Οι κινήσεις σας – κυλώντας, κλωτσόντας και γυρίζοντας – κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να ξυπνήσουν και τον σκύλο και μπορεί να συνδέονται με την ευερεθιστότητά τους και άλλα θέματα ιδιοσυγκρασίας.

Επιπλέον, υπάρχουν θέματα υπακοής και επιθετικότητας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ως ζώα αγέλης, τα σκυλιά θα βλέπουν το κρεβάτι ως ένα πολύ ξεχωριστό μέρος. Η πρόσκληση στο κρεβάτι και ο ύπνος δίπλα-δίπλα μπορεί να χτίσει εμπιστοσύνη, αλλά επίσης ισοπεδώνει το γήπεδο. Μόλις ο σκύλος αποφασίσει ότι το κρεβάτι ανήκει σε αυτόν, μπορεί να νιώθουν σαν να σας επιτρέπουν να είστε πάνω.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διάφοροι ειδικοί για τα κατοικίδια ζώα προτείνουν ότι το να επιτρέψετε στο σκυλί σας στο κρεβάτι να είναι μια ειδική πρόσκληση, όχι προσδοκία.

“Δεν θέλετε να βρεθείτε στην άκρη του κρεβατιού ή να σπρωχθείτε από το κρεβάτι από το σκυλί σας στη μέση της νύχτας. Στη συνέχεια γίνεται το κρεβάτι του σκύλου, όχι το δικό σας. ”

– Steve Brooks

Επιδράσεις στην υγεία σας: ύπνος και αλλεργίες

Μια μελέτη της κλινικής Mayo αποκάλυψε ότι πάνω από το 50% των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου είχαν κατοικίδια στο κρεβάτι! Φροντίστε να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο σας, ο οποίος συνδέεται με την καλή συνολική υγεία. Εάν το σκυλί σας τον ενοχλεί, αυτό είναι προβληματικό.

Οι αλλεργίες είναι μια άλλη εκτίμηση. Πολλοί γονείς κατοικίδιων ζώων αντιμετωπίζουν ήπιες αλλεργίες, που κυμαίνονται από το ζώο και άλλα περιβαλλοντικά στοιχεία που φέρνουν τα σκυλιά στο σπίτι. Παρόλο που αυτό δεν μπορεί να είναι πρόβλημα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, ο χρόνος για «αποτοξίνωση» κατά τη διάρκεια της νύχτας – εύκολη αναπνοή χωρίς την εγγύτητα αυτών των αλλεργιογόνων – μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροχρόνια υγεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ορισμένοι συνιστούν στο δωμάτιό σας να είναι εντελώς χωρίς κατοικίδια.

Επίσης, οι μεταβιβάσιμες ασθένειες από κατοικίδιο σε άτομο είναι ένα θέμα. Ο Δρ Bruno Chomel και άλλοι επισημαίνουν ότι από το προφανές έως το σπάνιο, αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν,

 • Ψύλλοι
 • Νόσος του Chagas
 • Τριχοφυτία
 • Παστερουέλα

«Το συμπέρασμά μας ήταν ότι δεν συνιστούμε έντονα αυτήν την πρακτική για όσους έχουν μικρά παιδιά ή άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα: ηλικιωμένοι και ούτω καθεξής».

– Δρ. Bruno Chomel

Σκύλοι στο κρεβάτι: Επιδράσεις στις ανθρώπινες σχέσεις σας

Φυσικά, ένας ανθρώπινος σύντροφος μπορεί να έχει τις παραπάνω ανησυχίες σχετικά με τον ύπνο, την υγεία και πολλά άλλα… ή απλά δεν θα ήταν άνετα να έχουν ένα τρίτο μέρος σε έναν χώρο ύπνου που θεωρούν ότι προορίζεται για ανθρώπινη οικειότητα και σύνδεση.

“… τα ζώα που κοιμούνται στο κρεβάτι είναι το μεγαλύτερο ζήτημα μεταξύ των ζευγαριών.”

– Δρ Joel Gavriele-Gold, μέσω του ABC News

Οι λάτρεις των σκύλων γνωρίζουν ότι ένας σκύλος μπορεί να είναι οικοδόμος σχέσεων. Τα ζευγάρια έχουν συναντηθεί ακόμη και σε πάρκα σκύλων και έχουν συνδεθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με φίλους. Ωστόσο, αφήνοντας το σκυλί στο κρεβάτι θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα. Η ψυχοθεραπευτής και η ειδική συμβουλευτική ζευγαριών Donna Pall δηλώνει ότι «τα σκυλιά μπορούν να αποτελέσουν εμπόδιο και υποκατάσταση, οικειότητας και συχνά υποκινούν ζήλια μεταξύ ζευγαριών».

Για μια νέα σχέση, επισημαίνει ότι αφήνοντας το σκυλί στο κρεβάτι επικοινωνεί ότι είναι η κύρια εστίασή σας και όχι ο σύντροφός σας.

Ακόμα κι αν ένα ζευγάρι μπορεί να κοιμάται ή να νιώθει οικειότητα κ.λπ. με ένα σκυλί που επιτρέπεται στο κρεβάτι, ένα βασικό ζήτημα είναι να μην αφήσετε το σκυλί σας να έρθει ανάμεσα σας. Κυριολεκτικά.

Κατακλείδα

Το να μοιράζεσαι ένα κρεβάτι με το σκύλο σου εξαρτάται από προσωπικές προτιμήσεις. Εάν λειτουργεί για εσάς και τον σύντροφό σας, τότε είστε υπέροχα!

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Members
 • Active
 • New
 • Online
 • Groups
 • Active
 • Newest