fbpx
Σκύλος και οικογένεια: 5 τρόποι να βοηθήσουν τα παιδιά σας με την φροντίδα του
Πριν από 8 μήνες

Σκύλος και οικογένεια: 5 τρόποι να βοηθήσουν τα παιδιά σας με την φροντίδα του

Για μερικά παιδιά, ο πρώτος τους φίλος δεν ήταν ένα άλλο μικρό παιδί που γνώρισαν στην παιδική χαρά. Ήταν ο οικογενειακός σκύλος.

Και η διδασκαλία του παιδιού να φροντίζει το οικογενειακό κατοικίδιο ζώο μπορεί να είναι μια εμπειρία δεσίματος και μάθησης.

«Το να έχεις ένα σκύλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσεις τα παιδιά να μάθουν να είναι φιλικά με άλλα πλάσματα», λέει η Kate LaSala, CTC, CBCC-KA, PCBC-A, ιδιοκτήτης του Rescued By Training. “[Μπορεί] να αντιληφθεί καλύτερα την αίσθηση της φροντίδας και της μάθησης πώς να είναι λίγο ανιδιοτελής και να φροντίζει κάτι άλλο.”

Η Kate μοιράζεται τρόπους με τους οποίους το μικρό παιδί σας μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα του οικογενειακού σκύλου.

Ο σκύλος και τα παιδιά θα πρέπει να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο

Πριν δώσετε στο παιδί σας πράγματα να κάνει, είναι σημαντικό να «εκπαιδεύσετε» το πώς να χειριστεί το σκύλο.

«Συνιστώ συνήθως τους γονείς να κάνουν πράγματα όπως το χάιδεμα που καθοδηγείται από τους γονείς, όπου το χέρι του γονέα βρίσκεται πάνω από το χέρι του παιδιού για να διδάξει στο παιδί πως να χαϊδέψει σωστά τον σκύλο», λέει η Kate.

Ακόμα κι αν οι σκύλοι και τα μωρά είναι καλύτεροι φίλοι, οι γονείς θα πρέπει να επιβλέπουν όλες τις αλληλεπιδράσεις, ακριβώς σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και το παιδί σας δεν καταλάβει την υπόδειξη ενός σκύλου για να σταματήσει ή να αντιδράσει.

«Πολλοί ενήλικες έχουν προβλήματα στην ανάγνωση της γλώσσας του σώματος του σκύλου, οπότε δεν μπορούμε να περιμένουμε να μπορούν τα παιδιά», λέει η Kate.

Αφήστε το παιδί σας να βοηθήσει στην εκπαίδευση του οικογενειακού σκύλου

Τα σκυλιά και τα παιδιά μερικές φορές θέλουν να κυνηγούν το ένα το άλλο, αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν δυσάρεστα εάν το σκυλί πηδήξει και γλείψει ένα μικρό παιδί αφού σταματήσει. Παρόλο που ο σκύλος είναι απλά φιλικός, το μικρό παιδί θα μπορούσε να πέσει. Ο καλύτερος τρόπος να το αποφύγετε είναι να διδάξετε στον σκύλο να σταματήσει να κινείται όταν σταματήσει το παιχνίδι – και το παιδί μπορεί να βοηθήσει. Η Kate το αποκαλεί παιχνίδι παγώματος.

«Όταν το μικρό παιδί σταματήσει να κινείται, αυτό πρέπει να είναι η υπόδειξη του σκύλου για να καθίσει», λέει η Kate.

Διδάξτε στο παιδί σας το σήμα του χεριού για να καθίσει και να το κάνει όποτε σταματούν να κινούνται.

«Χτίζει τη σχέση με το παιδί και το σκυλί και εμπλέκει το παιδί στην εκπαίδευση του σκύλου», λέει η Kate.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στην άσκηση σκύλων

Παρόλο που το παιδί σας ή το παιδί προσχολικής ηλικίας μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλο για να κρατήσει το λουρί σε μια βόλτα, μπορεί ακόμα να βοηθήσει να κρατήσει το γούνινο φίλο του σε φόρμα.

«Συνιστώ συνήθως ένα παιχνίδι που ονομάζεται kibble-fetch», λέει η Kate. «Αφήστε το παιδί να έχει μερικά κομμάτια κροκέτας και να ρίξει το φαγητό στο διάδρομο. Ο σκύλος παίρνει την κροκέτα και επιστρέφει. “

Αυτό το παιχνίδι έχει πολλά οφέλη: Όχι μόνο ο σκύλος κάνει κάποια άσκηση, αλλά παίρνει και τροφή και συνδέεται με το παιδί.

«Ο σκύλος μαθαίνει ότι το παιδί είναι μια καλή πηγή τροφής», λέει η Kate.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να βοηθήσουν στη διατροφή του σκύλου τους

Εκτός από το παιχνίδι με κροκέτες, το παιδί μπορεί να βοηθήσει με καθημερινές τροφές. Η Kate προτείνει να έχεις ένα κουτάλι που μπορεί να κρατήσει την ποσότητα τροφής που δίνεις στο σκυλί σου ή ένα πολλαπλάσιο από αυτό (για παράδειγμα, αν ο σκύλος σου τρώει ένα φλιτζάνι φαγητού, έχεις μια κουταλιά πλήρους ή μισού φλιτζανιού). Αυτό διασφαλίζει ότι το κατοικίδιο ζώο δεν θα φάει παραπάνω και θα ισχύσει και ως μάθημα μαθηματικών για το παιδί.

«Είναι ένα πράγμα πολλαπλών δεξιοτήτων», Λέει η Kate. «Μαθαίνουν να υπολογίζουν το φαγητό ενός σκύλου… Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα, μπορούν να το καταλάβουν και να μετρήσουν, όπως δύο κουταλιές».

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν να ξαναγεμίσετε το μπολ νερού

«Μπορούν να πάρουν το μπολ με νερό και να το παραδώσουν στη μαμά ή τον μπαμπά και να το βάλουν όταν γεμίσει», λέει η Kate.

Βοήθεια με τις ακαθαρσίες

Όποιος έχει γνωρίσει ποτέ ένα μικρό παιδί ξέρει ότι το να επιτρέπεις σε κάποιο να μαζέψει ή να κουβαλάει τις ακαθαρσίες του σκύλου δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Αλλά μπορούν ακόμα να βοηθήσουν.

«Όταν η οικογένεια πηγαίνει βόλτα, δώστε στο παιδί μια τσάντα μαζέματος», λέει η Kate. «Αφήστε τους… να το ανοίξουν και να το δώσουν στη μαμά ή τον μπαμπά για να αναλάβει την “επιχείρηση”. Μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν ότι η συλλογή των απορριμμάτων του σκύλου είναι σημαντικό μέρος της κηδεμονίας του σκύλου. “

Οι γείτονές σας θα σας ευχαριστήσουν σε πολλά χρόνια, όταν το παιδί και ο σκύλος σας μπορούν να περπατήσουν μαζί μόνοι τους.

Παραλαβή καθήκοντος

Οι γονείς συνήθως διδάσκουν στα παιδιά τους να καθαρίζουν τα παιχνίδια τους μετά το παιχνίδι. Εάν εμπλέκονταν κάποιο από τα παιχνίδια του σκύλου, η Κέιτ τους ενθαρρύνει να τα αφήσουν να καθαρίσουν και αυτά.

«[Με αυτόν τον τρόπο] ξέρουν να καθαρίζουν αφού έχουν παίξει με το σκύλο», λέει.

Αφήστε το παιδί σας να βοηθήσει τον καλλωπισμό του σκύλου σας

Εάν η καθοδήγηση στο χάιδεμα πήγε καλά, το να βοηθήσει να βουρτσίζετε το σκυλί είναι ένα λογικό επόμενο βήμα.

«Μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσουν τη βούρτσα του σκύλου όταν η μαμά ή ο μπαμπάς βουρτσίζει το σκυλί», λέει η Kate.

Πηγή

0
0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

    Members
  • Active
  • New
  • Online
  • Groups
  • Active
  • Newest